Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    Јас познавам повеќе парови на кои бабата и дедото им купија стан за да живеат,што им фали ем сами со живеат ем им купија.

На WildMk, cresa-jagoda, elimkd и 2 други им се допаѓа ова.
  2. MilaSs12

MilaSs12 Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2020
    Пораки:
    8.673
    Допаѓања:
    18.330
    Тоа е супер. Ама има случаи каде девојката е поимотна, има место кај нејзините родители, зошто не?

На Anyshka, crazylady, Skorpija25 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Има многу такви случаеви каде родителите на сопругата се поимотни, таков е случајот со свекрва ми, како што пиша битно настрана се и од едните и од другите и верувај повеќе има почит

На Anyshka, crazylady и ElenaBUTTERFLY им се допаѓа ова.
  4. ElenaBUTTERFLY

ElenaBUTTERFLY Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2021
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    267
    За почит дефинитивно дека ќе има повеќе ако помалку се гледаме со луѓето.Се согласувам со тоа.

На Anyshka и crazylady им се допаѓа ова.
  5. Jasmin88

Jasmin88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    1.091
  6. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Како постапувате со свекрва која води инает?

Вчера метев и ги тргнав чевлите што ги имаше ставено на скали (на најгорната скала) и ги ставив кај другите обувки до скалите и се качив горе да го земам џогерот за да изџогирам и ја гледам ги тресна пак на скалите. Ги тргнав повторно за да поминам со џогерот и ги оставив таму бидејки беа мокри скалите а чевлите беа валкани...Ко се качив горе таа зеде ги нареди сите обувки на крајот од скалите од горе до долу :?: Ако не е од инает не гледам друга причина зошто го прави тоа кога има место каде да се оставаат. Мислам глупаво е да се редат по скалите и го имав кажано тоа оддамна и таа кажа така си ги оставала одсекогаш и така сакала да биде и сега а јас ако сум сакала да се ширам тоа ќе сум можела после нејзината смрт|((facepalm) и ништо не и кажав ја оставив да праве шо сака. Јас немав лоша намера...

7. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.187
    За инаетот како прави така правиш.
    Што се замараш ако сака и во соба кај што спие нека ги реди сите обувки. Ти завршија твојата работа што сметаш дека теба да ја направиш метење-џогирање, а за неа ич да не ти е гајле нека ги реди каде сака.

На angelche16 и mrsfreak им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.997
    Допаѓања:
    268.137
    Пасив агресив е со тебе. Друг проблем сте немале?

9. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Јас секогаш бев коректна со нив, им помагав и дома, иако јас одев на работа откако ќе се вратев немаше ништо спремено па правев ручек и за нив и за нас а еден ден го најдов скриено јадењето и од тогаш почнав да спремам само за нас и јадевме посебно. Тогаш тие почнаа да се бунат зошто така правиме. И после тоа сфатив колку многу работи ми правеше намерно да ме провоцира само а јас не го сфаќав тоа сериозно. Си седевме само на вториот спрат и свекрвата реши целиот мебел од собите да го земи. Не ни остави ништо ни кревет, ни маса, ни стол, ни кебиња а зима беше. Некои работи зедов од кај моите а друго се си купивме. Еден ден им дојде гостин и слушам му кажуваат дека тие си го спремале спратот за нив а ние сме им го зеле :o:D Си гледаат само за нив, си прават се нив како шо им одговара а ние ги плаќаме сите сметки и не сме се побуниле ништо. Љубоморат зошто луѓето им кажуваат како син им ги издигнал бидејќи и двајцата работиме, штедиме максимално само за да ја средиме куќата а тие само гледаат да ни наштетат. Никогаш ништо не ни помогнале а секогаш бараат помош од син им и го тераат да им завршува некои работи ама и тој почна да не се замара со нив и ги одбива па после се жалат како ич не ги гледал и не се интересирал за нив. Некни му кажал татко му да ти дадам диња ако сакаш а ти шо ќе ми дадеш за возврат и мм му кажал не сакам. Ама многу е мирен и затоа на глава му се качуваат. Не знам како да се понашам со такви луѓе, ги одбегнувам колку можам и не комуницирам повеќе со нив (не сме се расправале,само ми пукна филмот еден ден ко слушнав како се смеат оти после работа пак чистам и кажаа дека пак ќе извалкаат и им слегов долу и им кажав "ако сакате почит треба да си ја заслужите, а поради вакво понашање никој не ве цени и поштува" и се се качив горе и од тогаш збор не сум им преговорила.) Само што ќе ги видам ми предизвикуваат таков гнев, бес ко цела негативна енергија да им ја собирам:worried:

На Gosh и Осе им се допаѓа ова.
  10. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А ако и двајцата работите, зошто не се иселите од куќата?

На cresa-jagoda и Skorpija25 им се допаѓа ова.
  11. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Мм не сакаше...вика толку пари вложив тука не им оставам да уништуваат.

На Осе му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.503
    А на чие име е куќата?

13. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    На татко му

14. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.756
    Допаѓања:
    5.683
    Јас мислам најголема грешка ни е тоа што останавме со неговите. А, останавме затоа што тие изгубија работа и буквално да не плаќаме двојно на две различни места затоа што ММ е таков тип што никогаш не би оставил родител да страда. Е сега родители и родители.
    Неговиве, како во примерот погоре гледаат само за себе и нормално не им е гајле за никој. Имаше случаи во заедница каде што ќе речат ние си купивме бургери за нас вие снајдете се за јадење. Или пример, тортата што беше оставена ја изедовме, па ако ви треба купете. Макар што, ни еднаш не сме рекле ова или она да не се фаќа, наше си е или било што. До степен што ММ им зеде кредит за клима, да не плаќале одеднаш, сега кога веќе имаат примања, со услов секој месец тие да си ја плаќаат ратата. Сеуште чекаме да си платат. Е сега кога веќе почна да согледува каков тип на луѓе се и нашите односи со нив си се на дистанца. Вклучително готвење, чистење и сето тоа. Секој кај што си седи/користи си средува. За јадење ретко се случува едните или другите да се повикаме на ручек. И помирна глава на сите.

За проблемот погоре посебно двор/скали јас го решив со тоа што оставам тој дел свекрвата да си го средува. Со тоа што јас сум по 10+ часа излезена на работа плус нели домашни обврски после тоа, а таа е цел ден дома т.е не работи друга работа. Не ме интересира ни какво мислење има, ни дали и смета. Не рекла досега ништо, бар за тоа.

На Gosh, DoubleK и Осе им се допаѓа ова.
  15. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Уште не ми се верува дека постојат такви родители..

16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.970
    Па искрено убаво ти кажала. Што и ги фаќаш на жената кондурите. Замисли тебе дома некој да дојде и да ти изместува. Макар и ненамерно да е твоево, сфати дека тоа е нејзин дом и не сака да и се преместува. Следен пат нема да и поместуваш. Џогирај до нив

На Peanut Butter му/ѝ се допаѓа ова.
  17. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    А ѓубрето да стое до нив? Тоа го праве од инает...ко дојде ќерка и ги тргна одма оти и вика зошто ги става таму валкани а има место за кондурите. И кажува како мм и купил чевларник за нив да ги чува таму. Баш преѓе ја ругаше зошто уште тера инает и шо ќе постигне со тоа. Јас ја игнорирам шо сака нека праве.

На Gosh и Осе им се допаѓа ова.
  18. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.970
    Што сака нека стои. Тоа влезни скали ви се? Чисти до нив, не разместувај ништо што не е твое. Следен пат прашај ја дали смееш да ги тргнеш да исчистиш или она ќе помине со џогер покасно.а ако пак прај проблем некаков со заеднични скали и нивно оддржување, ќе го дадеш џогерот на маж ти и он нека и ги тргне за да исчисти и решен проблем

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  19. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    140
    Влезни скали се да. Таа мети само ако и се најави некој дека ќе дојди и тоа само ходникот а не ги мети скалите. Ај да се чисти нека стојат и да изџогираш пак да ги ставеш нема проблем. Ама ги остава вакани со кал. Нема ли да ти е срам да ти иде друштво и да ги гледа такви? Ако мисле дека е во право така шо ги остава зошто ја излажа дека таа ко чистела под скалите случајно ги оставила таму за да не заборави да ги исчисти? Се чудам само шо не и текнало пред врата на горниот спрат да ни ги остави.
    Треба малку осет да се има. Да се прифатат добронамерните критики а не да провоцира само

20. flawless.

flawless. Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2020
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.151
    Сериозна си? Што и изместила, обувки 1 метар подалеку, замисли, за да исчисти , како не и е срам :D

На Gosh, DoubleK, LuckyCharm и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.