Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се живее со свекор и свекрва?

Дискусија во 'Брак' започната од Pubu-bubu, 24 јуни 2012.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Ако немам услови за да живееме сами не се ни мажам. Просто и едноставно. Брак и заеднички живот се планира однапред. И златни да се свекорот и свекрвата не ги сакам во моја близина. Колку и да не сакаш, ќе се мешаат и ќе ти одат по нерви во дадени ситуации. И секогаш муабетот ќе биде дека тоа е нивна куќа и дека таму важат нивните правила. Живееме во заостанат регион каде снаата секогаш е туѓинка. А јас да излезам од дом каде сум среќна за да живеам некаде како на трње нема шанси. Мирот нема цена.

На PoisonGirl, Ursi, franca и 24 други им се допаѓа ова.
  2. Frosty!

Frosty! Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2018
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    3.641
    Амин! Сметам дека човек треба да учи од своите и туѓите грешки. Израснав во куќа што ја делевме 3 семејства, а заедно бевме фамилија. Иако со посебни влезови итд секогаш баба ми се мешкаше во дадени ситуации, кај што не треба. И на крај, немам таква љубов за маж што ќе ме натера да живеам со мајка му и татко му.

На Zaljubena26 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.465
    Допаѓања:
    9.193
  4. Miss_S

Miss_S Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    2.747
    Допаѓања:
    5.660
    Јас пак ќе пишам зависи до карактер и на едните и на другите.

Другарка моја живее во иста куќа, на различен спрат со свекор и свекрва. Свекорот и свекрвата доколку не се викнати/поканети на спратот од синот и снаата не ни одат. Не знам дали се лутат или не, меѓутоа функционираат така и барем од надвор гледано супер им е. Не сум видела свекрвата да се занимава дали синот и снаата заминале во кафана или на патување. Ако случајно побараат од неа да им направи ручек им прави, ако не ништо.

За разлика од нив, свекрвата моја е лута ако не и кажеме дека излегуваме,па макар и до маркет. Прва трча по бебе, демек ја бара неа, а не мајка. Само што ќе го нахранам трча со ново шише. Ај што никако да објаснам дека адаптирано млеко не се дава кога неа ќе и текни. Плус не знам каков сооднос има направено. Едноставно е карактер што си мисли дека знае се и секогаш е во право.

Да не должам, веќе имам пишано дека сум против живеење и покрај тоа што по сплет на околности сме во иста куќа.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  5. MakeDamnSure

MakeDamnSure Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2022
    Пораки:
    439
    Допаѓања:
    983
    Единствено оправдано се финансиите.
    Ако мажот нејке да се дели од мајка му тоа е веке психијатриски случај.

На Kaley, Anyshka, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  6. ♡ Cinderella ♡

♡ Cinderella ♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2023
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    2.946
    Колку и да се добри и да ни помагаат сепак не поради приватноста и слободата.Јас кога ќе сакам да одам во вц свекор ми ќе се тушира на пример ,па ајде и деца ако имаме еден ден(дај Боже) ќе ни се мешаат во воспитувањето на децата.Сами си е најубаво.

На Kaley, Anyshka, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  7. no name5

no name5 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    1.086
    НЕ дефинитивно нема подобро од сами , колку и да се најдобри на светот , колку и да нема проблеми и и кавги и мир најубаво е сами !! Дефинитивно најголем раат си е така несакам ни премногу мешање ни од мојте ни од неговите. Кога сакам ќе се видам , кога сакам ќе им побарам помош или мислење ....Вака кога си со нив едноставно не си сам и колку и да е се во ред , сепак сакаш несакаш -тука се мора да бидеш со нив, и да се адаптираш на тие луѓе..

На Anyshka, cresa-jagoda и mssuniquee им се допаѓа ова.
  8. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Сите се изјаснивме јасно мислам :D
    Често сум го спомнувала тоа, кога го запознав мм беше во странство под кирија и јас директно отидов со него, не сум живеела во неговиот дом туку одам само на гости. И ќе ме праша, што ако сме се запознале додека сум живеел со моите, немало ли да се омажиш за мене и директно му одговарам со - не :D
    И претходно живеев во стан со моите, делевме соба со сестра ми, не дека сум живеела во куќа на три спрата ама не е иста слободата. За ниедна љубов на светот не би ја сменила мојата соба за заедница со свекор и свекрва.

На Anyshka, senza.parole и Zumbulche им се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Најдобро преку едно 2-3 граници на држави, уствари не не, најидеално ПРЕКУОКЕАНСКИ негде да си. Значи само видео повик доживотно, со оглед на менталитетов овдешен, затупен. Ни спрат, ни стан, строго преку 1000 км оддалеченост.

На PoisonGirl, Anyshka, Meddy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    И пак ќе дрви преку телефон ако е таква особа :rofl:

На Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  11. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Ако е таква особа и преку телефон може да те изнервира. Со мојата сум над 2000км. и од такт ме вади често пати.
    Ако сум живеела заедно или во близина муабет сигурно немало да правиме.

На Anyshka и Mnik им се допаѓа ова.
  12. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Ма како бре една нормална во главата не се најде. Мене не ми е јасно какви личности биле кога биле помлади, па сега да се какви што се. Неможе толку драстични промени на старост да има, па си викам што генерации не имаат одгледано. (facepalm) ја и за мајка ми зборам, не само за другиве,да не сфати некој/а демек мајка ми е злато, ама па не е ни волкав екстрем како мојава и овие по темиве.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Искрено, мислам дека повеќето биле потчинето на свекор и свекрва, па чекале да дојдат "нивни 5 мин", па да бидат прашани за нешто.

На Kaley, cresa-jagoda, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  14. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.309
    Допаѓања:
    19.657
    И најтрагично тие знаат како е свекрва да им се меша во се поминале тоа и пак не се менуваат.

На Anyshka, cresa-jagoda, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.
  15. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.627
    Допаѓања:
    9.070
    Мислам дека одговорот е не, бидејќи различни генерациски јаз и триста разлики помеѓу младите и старите.Па завземање страни ,па блискоста прави повеќе раздор наместо зближување.Вака сами младите ем раат за сите ем ќе си бидат по интересни по мили кога ќе се гледаат

На Kaley, Anyshka и AneSk им се допаѓа ова.
  16. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Никако. Живеев со свекрва само, свекорот беше починат одамна. Не беше свекрвата толку проблем, колку што беше сопругот. Не сакаше да се оддели од мама. Еве затоа сега сами си седат двајцата. Доволни си се еден на друг. Никогаш не би помислила повеќе да бидам со маж што нема да сака да се оддели од неговите. Тој пекол повторно не сакам да го преживеам.

На Anyshka, Skorpija25, Aschenputtel и 13 други им се допаѓа ова.
  17. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.800
    Допаѓања:
    97.090
    Те паметам тебе.
    Сите ти пишувавме да го оставиш.
    Браво, животот продолжува, а ти си премлада за да донесеш одлука со таков да поминеш цел живот.
    :beer::d::d::beer:

На riba79, Angie1432, Oneo и 7 други им се допаѓа ова.
  18. your-girl.-.friend

your-girl.-.friend Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    271
    Допаѓања:
    1.496
    Сега баш си размислувам, какви проблеми ќе имав доколку останев таму. Уф, жива мртва ќе бев. (facepalm)

На Anyshka, Skorpija25, Polyincognito и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Атена.

Атена. Активен член

Се зачлени на:
    17 август 2022
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    54
    Не, не и не.
    Категорично НЕ.

На Anyshka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    286
    Никако!

На Anyshka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.