Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.259
    Допаѓања:
    13.009
    Леле читам и не ми се верува како зрели возрасни жени у години вака наивно можат да размислуваат
    Нема шанси

На CoverGirl10, iloveyou29, Pocahonttas и 6 други им се допаѓа ова.
  2. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    5.666
    Не е до наивното размислување, туку до логиката на чување на тие слики.

Велат, меморија било. Во ред, штом се меморија, а меморијата со годините избледнува. Дали потоа ќе седнат и ќе ги гледаат тие слики за да се потсетат?! Да се потсетат на што? Како им било со бившиот, што изгубиле, што? Ако не, тогаш што е поентата да се чуваат? Зошто моето бришење е полошо од нивното небришење и чување на слики, за ете така, нека седат. За што да седат?

На Pocahonttas, glosipgirl, Anyshka и 6 други им се допаѓа ова.
  3. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.037
    Допаѓања:
    12.436
    Ме насмеа вака, иако не е баш за смеење (зашто знам конкретна случка). Имањето деца со друга не е репер дека некој престанал да чувствува нешто спрема одредена бивша. Он колку сака може да има, ама ако мислите му стојат на таа една тогаш ништо не направил во животот. Само создал илузија на семејство со цел да задоволи некои општествени (а не лични) критериуми.

На Anyshka, TrueToMyself, tambelina и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    21.987
    Арабела, како шо приметив, повеќето членки шо чуваат слики се од постарите генерации. Ваљда сликите им се од тие испечатените, а и порано знаеме дека сите така ги чувале, пошо се сликале само еднаш или два пати, немале опција како нас по 100 пати. Морале да ги чуваат тие како успомен. Постарите чуваат и слики од некои роднини шо само еднаш ги имат видено во животот.
    А кај нас помладите не е така. Повеќето сликите ни се на телефоните, роднини шо не ги познаваме не ни ги чуваме а не па некој бивши.
    Затоа на нас ни нема смисла чувањето на сликите со бившите, оти и така сами се имаме сликано таму кај шо сме биле со нив, или имаме уште 50 други слики од тоа место.
    И некој да ни каже дека чувал слики од бившиот заради местото, ни е смешно.

На Ena05, Anyshka, Yowannty и 4 други им се допаѓа ова.
  5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.259
    Допаѓања:
    13.009
    Не знам стварно се чудам, не ми се верува.

А ја да прашам, би коментирале лабаво со сегашните партнери у стил, пример сопругот да рече "Леле жено, ама секси девојка имав на времето ја, глеј какви сме тука слатки, шубава е на сликава, местово кај шо бевме е преубаво, се воодушевивме, топ си поминавме" итн..
    Дали е океј ова да се зборува меѓу партнери?

Ама добро, чим они се сложија оти немало ништо загрижувачко во причава на членката, и да е измислена небитно, па и дека скроз нормални се такви опуштени муабети со колеги, така да, неам коментар.

На Pocahonttas, TrueToMyself, Malesia и 3 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Ама сликите му биле избришани така?

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.425
    Ti mnogu moderna spored pisuvanjava. Aj da uramime sliki po doma od bivsite i nasite deca neka gledaat. Pa sto ima vrska. Kje im gi spodeluvame ubavite momenti. :):emo:

На Pocahonttas и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Ти гледај да ја има избришано од срцето и да не ја замишња кога има секс со тебе.. некоја слика скриена некаде е најмал проблем. Ако некоја не е преболена ни скинати/бришани слики помагаат ни ништо.

На Snowflake97, Трагедијаупмм, Iva.T и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.425
    Ako cuva sliki, misli na nea, i potsvesno da e. I nema potreba da se ima sliki od bivsh, bivsha. Gluposti. Pa uste kje se ubeduvame deka e toa normalno.

На Pocahonttas, Anyshka и Adidas888 им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Па и јас не чувам од оние што ме повредиле.. има една песна Памтим само сретне дане.. така и со бившите..

11. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Не е нормално да седи до мене и да гледа видео од бившата (претпосравувам не покажувала како се прават палачинки).. тоа е и како сериозен проблем. Ама дека сега ќе седам и ќе кинам слики од албуми, или ќе бришам до ситна цревца.. не. Арно ме потсетивте имам еден диск од стар ПЦ да го видам деновиве што има внатре. Можи 10 години не сум отворила.

На Kom.pot и Annath им се допаѓа ова.
  12. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    5.666
    Што ако рандом си го глеа видеото, не мора додека е со тебе. Тоа нормално е?

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    21.987
    Епа тогаш се сеча на сретне дане, оти сега со жена му му е мрак цело време :rofl::rofl::rofl::rofl:

На Realist1, Anyshka, st-el и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    А што да направам според тебе? Да му ставам чип, да го следам, да се опседнувам.. немам време за тоа. 9 саати сум на работа, кога сум дома со него сакам да си одморам да уживам. А не да седам и да му манијачам телефон, лаптоп, таблет..
    Да ми седне до мене и да ми гледа, е богами ќе биде весело. Не сум ни јас од камен. Ама дали гледа кога не сме заедно? Можеби. Дали можам 100% да го контролирам. Никако. Опција ми е, или да си правам драма кај што ја нема, или да си имам мир и да се насочам кон суштински работи. А и си знам со кој делам живот доволно за да не ни помислувам да му чепкам телефон.. а богами ни он мене.

На Трагедијаупмм, Iva.T и Annath им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Мене ова ми е делот за узбуна..

16. ArabellaStarfall

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    965
    Допаѓања:
    5.666
    Прашањето ми беше дали е во ред партнерот рандом да си гледа слики од бившите, или видеа?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.339
    Допаѓања:
    21.987
    За тоа да не збориме, тоа фрчи од црвени знаменца.
    Затоа и викам дека чим ги чувал сликите, уште си ја сака.
    Нека бега членката додека нозете ја држат, оти он веќе си бара и друго пиле.

На Pocahonttas, Realist1, Anyshka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Ама ти не ме разбираш изгледа и немам намера да се објаснувам по 200 пати.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.160
    Допаѓања:
    112.913
    Ако не е бившата ќе е некоја идна. Овој не бил баш зрел за брак. Бремена најверојатно останала и брже боље да се омажи, овој ни во мал мозок немал брак на памет и си размишљал со мала глава..

На Iva.T, Annath, Mumoftwo30 и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.703
    Допаѓања:
    174.847
    Скриен фолдер и расчистени сметки, како и да го завртам не ми излага математиката. Немам скриени фолдери, фала богу ни тој. Има низ фб, кај пријатели стари слики со цели друштва, а лично не чувам ништо од бивши. Не осеќам никаква потреба за такво нешто. Иако, фала им на сите што некогаш ми биле дел од животот и сум научила што сакам а од што да бегам, па сум завршила со маж ми.
    Неам никаков проблем да се комуницира со бивши, да се имаат како пријатели по мрежи, во некои ситуации дури се и во истите друштва. Возрасни луѓе, стабилни, се разделиле пријателски, коректен однос е сосем во ред.
    Ама па, секој со своето.

На Pocahonttas, Snowflake97 и tambelina им се допаѓа ова.