Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    5.698
    Не бе не е проблем да си гледаме слики од бивши. Нека си ги гледа во живо, што се мачи на компјутер, очи да си расипува.
    Не ти е проблем се додека не си го начекаш маж ти, да си ги гледа во слободно време.
    Ќе се смешкаш и тогаш? Се е у ред, ништо страшно, само си се потсеќа на цицките на бившата.

На Mother of 2boys, Anyshka, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    885
    Ти кажав, јас му верувам :D Ни на крај памет не ми паѓа ова.
    Така да, ти ако не му веруваш.. затвори го и дома. Не само слики да избрише.. Не дај Боже ке сретне бивша на улица. Па замисли... спомени, емоции му се вратат. Боже. 10000 слики небитни стануваат во тој момент.
    Размисли

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.510
    Допаѓања:
    201.494
    Па не сум ви јас виновна што не можете да најдете партнери какви што сакате.
    Либерална сум, да, оти така сум воспитана, не си го пикам носот во туѓи животи. Ме нервира кога некој ми кажува дека моето не е правилно и ми соли памет. Ако мене ми е ок, кој/а си ти да ми судиш?

На Tiny Love, tambelina, CameliaMiller и 2 други им се допаѓа ова.
  4. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    276
    А која си ти, да судиш на туѓото мислење м ?
    Ти можеш да кажеш мислење, други не може.
    Мајкатаа.. :)

На Anyshka, ArabellaStarfall, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    885
    Па не се мислења, туку убедувања. Те убедуваат дека ако имаш слики не си преболил, дека ако партнерот има слики он ке ги гледа и ке се сеќава на цицките на бившата. Мислам .. сериозно?
    Ние не ве убедуваме дека треба да чувате слики.

На An-na, Annath и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  6. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.824
    Допаѓања:
    5.552
    Се работи за различен карактер на луѓе и како истите се однесуваат при разделба. Затоа не може да се разберете. Пример јас при раскид, бришам слики, бришам телфонски број, го бришам од социјални мрежи, го блокирам секаде, на тој начин јас полесно преболувам, или веќе не ми е битна личноста и не сакам никаков контакт со неа повеќе.
    Од друга страна имам пријателки што се во добри односи со сите бивши, со заеднички слики, сеуште имање по социјалните мрежи, со 2 реда муабет на видување, а јас со моите ни здраво не си викам. Тоа се два различни темпераменти на луѓе. Окау е и тоа и тоа кој како се носи така. Ама кога ќе стапат во брак вакви два карактери е проблем бидејќи едниот не може да разбере зошто другиот ги чува сликите, а другиот не гледа ништо лошо во тоа.
    Сликите се најмал проблем секогаш, во позадина секогаш има нешто друго, а сликите се онаа ситници за која најчесто ќе се фатиме, оти не можеме да си го признаеме поголемиот проблем во врската или бракот.

На LiquidLuna, iloveyou29, tambelina и 6 други им се допаѓа ова.
  7. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.426
    A normalno e da odis na kafe so poraneshen decko? Edna clenka pogore pisa deka odela na kafe. Pa uste silna na drugi deka/zosto im preci toa. Aj za slikite vi e normalno, a za odenje na kafe, rucek?

На Anyshka, dea.18, Adidas888 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. TrueToMyself

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    276
    Уште погадно не напаѓате, дека ако бришеме слики или не ги чуваме сме ограничени сакаме минатото на некој да го избришеме, немаме самодоверба, сигурност па и партнерите не ни се по наша замисла ...
    Абе ајде ? :D
    За мене човек со самодоверба и сигурност е шо оди напред и гледа пред себе, а не зад себе.
    Тоа е мое мислење.

На Anyshka, ArabellaStarfall, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.820
    Допаѓања:
    266.956
    Што правам?

Отварам албум од 2008, гледам куп слики, со школски другарки, симпатии, рандом луѓе кои едвај памтам кои се, настани некакви се во прашање. Меѓу нив е и таа слика, значи дечкото го немам видено од кога бев малолетна.

Бев во многу среќна врска многу години после овој бивш што е “црвено знаме“, дечкото си го сакав со цело срце, да не се случеа одредени работи веројатно и денес ќе бевме заедно. Со него создавав убави спомени, сликав, тие слики ги чувам и се најбројни всушност, 15 години од животов не можам да избришам.

И не, не сакам да се смирам со него, не страдам по него, само ми требаше време за да можам да гледам слики и да зборувам за ситуации без истото да ми предизвикува болка. Повеќе од 6 месеци поминаа пред да можам да зборнам, а не слики да гледам. Денес можам да зборам, а после него имав дечко, од кого не ги криев сликиве, па ни многу други работи поважни и поактуелни.

Јас да најдам дечко вака што ќе се однесува како ти во постов, сама ќе му раскинам, немам нерви за посесивност. Да не зборам дека ова е нешто што нит го кријам, нит мислам дека треба да го кријам од партнер, ама да земе да ме преиспитува, да ми чепка по телефон, да ме проверува каде сум, ни дечко нема да ми остане, а не па да го земам за маж.
    Бивш дечко, кратка ептен врска, не можам ни така да ја наречам ама ајде, ми е соработник.
    Да, кога службено се гледаме пиеме кафе, не размислуваме ееееееј пред 20 години кога се бацвавме.

На бившиот мој, неговата бивша од пред мене по игра на случајност стана фамилија, па ја гледавме и двајцата многу често, и никому ништо, никако не влијаеше во нашите животи нејзиното присуство.

На senjorita-v, Amellie13, DragonFly22 и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.920
    Допаѓања:
    132.906
    А што им лошо у кафе со бившиот?!
    Јас кажав и сосема океј ми е тоа. Јас знам дека мене ме сака, со мене ме живее, има дете, со мене има се што може да се има на светов од здрава врска, стари слики не значат баш ништо.

Сум имала мозок не сум зела психопат маж

На АринаАрина и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  11. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    885
    Па баш затоа. Одам напред и не се замарам дали чува слики од минатото. Не го контролирам,не му забранувам пошто знаеш забранетото е најслатко.

12. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    18.982
    Ај разграничете нешто оти вака многу либерални сте, иако пак ми е сомнително.

Типот криел во фолдер слики, скриен фолдер. Или чувствува вина или не му е преболена кога воопшто не зборува за неа или пак општо двајцата немаат здрава и отворена комуникација. Ама во секој случај ова неговово не е во ред.

И на сето ова капак тој се зближува со колешка?!

Дај не го прајте девојчево будало, кај и така и се шетаат 300 мисли во моментов и не знај кој крај да го фати ама и кажав горе-долу како треба да изреагира за типов. :)

На Pocahonttas, tambelina, Anyshka и 4 други им се допаѓа ова.
  13. TrueToMyself

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    276
    Јас за себе си зборам, јас како гледам на работите од моја лична перспектива и како би постапила и што би значело тоа за мене.
    Не за партнерот мој. Шо сака нека праи ако толку му сече тиквата, ја ли ќе го превоспитавам?
    На крај краева секој си бира по свој вкус личност шо му одговара ментално.

На Anyshka, ArabellaStarfall, eliesaab и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.820
    Допаѓања:
    266.956
    Девојчето има поголеми проблеми од тоа што во скриен фолдер чувал слики. Имам познаник што е женет со две деца, скоро 10 години не е со бившата, па така чува слики, не само од бившата, од цело тогашно друштво. Затоа што има болно љубоморна жена, да му е раат главата така направил. Не го оправдувам оти тоа е линија на помал отпор, ќе правам нешто ама ќе го кријам, јас се борам за тоа што мислам дека сум во право - немам потреба да кријам.

На DragonFly22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    885

Па ако е нешто виновен ке и споделува ли муабети од работа?
    Човекот може сака отворена комуникација и мене ми е ок. Значи НЕ КРИЕ НИШТО. Ама ако за се се фаќате, се сомневате, истражувате и тумачите, па секој ке почне да крие. Нема да знае жената, нема да има проблеми. Ама затоа партнерот ке има страв, ке крие, ке немаат комуникација и темава ке се полни со други проблеми, се до развод.

На DragonFly22, Annath и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    18.982
    Потегот негов не е океј како сакаш релативизирај и нема да ме убедиш.

На tambelina, Anyshka, ArabellaStarfall и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    18.982
    Физичките неверства често почнуваат од само еден ваков муабет и зближување за жал. :)

На CoverGirl10, Pocahonttas, tambelina и 5 други им се допаѓа ова.
  18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.820
    Допаѓања:
    266.956
    Па не реков дека неговиот потег е океј. На двајцата потезите не се океј. Оваа му чепка у телефон, тој во скриен фолдер чува слики.
    За неверство нема начин да превенираш. Не постои. Кој сака да изневери, катанец и ланец стави, ќе изневери.

На DragonFly22, theowndemon и Annath им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    18.982
    Постапките негови ми алудираат на тоа, а тоа порано да му го залепам во фаца отколку да си тлеам во себе и изигравам некој либералец со просечно емоционално интелигентен и провиден шо не знае да се скрие и справи со своите емоции и нагони. :)

На Pocahonttas, Anyshka, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    486
    Допаѓања:
    885
    Ако има хармоничен брак без глупави проблеми, зарем некој би посегнал кон тоа? Ти би? Нормален човек не би ваљда, ако бракот му е топ, па макар колешката и гола да шета во канцеларија.
    Ако има проблеми во бракот, ако се чуствува заробено, неразбрано, нехармонично, домот е полн со негатива, ако во се се бара проблем... да, тогаш може ке изневери.

На DragonFly22, Annath и CameliaMiller им се допаѓа ова.