Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    22.034
    Да, и тоа слики и видеа има да гледа од "другарката" како му го пуши и крајчи стапот, и ќе прашува дали има уште слики за да види и да научи нешто ново. :rofl::rofl::rofl:
    Е замисли и некој нивни дечко таму некаде, ги отвара албумите и вика " еве оваа така ја прцав, ама она послабичка беше а ти бишка си" на жена си.
    И на сите ова им е смешно, си се клештат, солзи им течат од хармоничност во бракот, и си живеат среќно до крај на животот.
    Е сеа замислете се ова шо го пишав, како седат мажот, жената и го гледаат албумот, се смеат, и жената држи голем кујнски нож покрај грбот.

Е овие госпоѓиве, истиот филм тука го изнакажаа ама ножот намерно го заборавија :rofl:.

На Mother of 2boys, ocicka2014, LiquidLuna и 9 други им се допаѓа ова.
  2. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    39.662
    50 страни се вртете во круг, арно не ви здосади:D

На LiquidLuna, Tea SK, st-el и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    87.911
    Богами.
    Чепка, чепка.
    Оној кој е несигурен, посесивен,нема друга друга работа па и параноичен па си измислува причини кои реално не постојат.
    Е такви се тие чепкачи контрол фрикови во брак.
    Или “Ја облекол најубавата кошула, ааа сигурно да го гледа колешката(facepalm)
    Имав таква другарка, сиромавиот мораше д авнимава и што облака за да не биде убав на работа.
    Така и членкава, ја заследил колешката на инста, сигурно сака да се швалерисува со неа.(facepalm)

На CameliaMiller, Mumoftwo30 и forumce им се допаѓа ова.
  4. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.426
    Ostajte slikite. Tuku koleshkata sto zborela deka nema seks. Mene toa mi e cudno i somnitelno. Aj koleshki megju sebe da si kazat ok, no na maz da mu zborish toa... :^)

На Antebellum, TrueToMyself и eliesaab им се допаѓа ова.
  5. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.426
    Ja zasledil sigurno otkako mu kazuvala za seksualniot zivot. Ne be, ne e strashno toa.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    87.911
    Зошто тогаш сопругов и го кажал муабетов од колешкава?
    Можел и да не и каже.
    Значи бил искрен и си кажал што зборела колешкава.
    Членкава си прави филм, да сакал да се швалерисува тој не би и ни кажал ниту пак би имало врска дали ја следи на инста.
    Ама она и тоа чачкала кого следи на инста нејзиниот сопруг(facepalm)
    Тоа ако немаш попаментна работа правиш.
    Ќе седне маж ми и ќе листа кого следам од 2000 луѓе.
    А инаку има колеги кои си зборат во колективи и пред мажи и пред жени.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    12.454
    Па таа не е искреност, туку неспособност да разграничи што не е за кажување и свесно оставање простор за кавга.

На Lanna89, CoverGirl10, TrueToMyself и 2 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    39.662
    Јас мислам да е сакал да има нешто со колешката нема да ѝ кажува на жена му за неа

На Iva.T, Biljarkata и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  9. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    87.911
    Значи треба перфидно да мислиш што би можело да предизвика сомнеж и потенцијална кавга.
    Е не се сите такви.
    Некои луѓе се искрени и с екажуваат.
    Ти кажуваш дека требал да скрие и да не каже.
    Зошто?
    А ако е партнерот параночен треба да си доста креативен во разграничувањето што да му кажеш.

На CameliaMiller, Iva.T и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  10. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.835
    Допаѓања:
    13.426
    Abe vie se znaete. Za mene treba da nemas tri cisti da go kazuvas toa, i sekako deka e somnitelno. A ti kade procita deka taa go kazuvav toa pred povekje kolegi?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    12.454
    Абе многу кажуваат со надеж дека пред нејзе доловуваат некоја ,,искреност", ама позади си го прават тоа што го прават.

На TrueToMyself, ArabellaStarfall и Anyshka им се допаѓа ова.
  12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    12.454
    Пак ти кажувам, тоа не е искреност.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.597
    Допаѓања:
    39.662
    Е не знам тоа. Немам искуство

14. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.104
    Допаѓања:
    87.911
    Кој сме тоа ние ?
    Зошто во множина пишуваш?
    Па може и нема три чисти таа
    Ама Тоа не значи дека тој сака да се швалерисува со неа.

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.643
    Допаѓања:
    18.982
    Значи испаѓа најпаметно да живее вечно во дилема и да не чепка пошто ќе испадни несигурна. Вака тој раат ќе си гледа слики, таа раат да си оболува во себе внатре... Некогаш некои размислувања стварно се контрадикторни сами по себе хронолошки ако следиш на форум. :)

На Lanna89, LiquidLuna, st-el и 10 други им се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.046
    Допаѓања:
    12.454
    Се обраќа во множина зашто низ сите страни наметнувате суптилно нормализирање на работи кои вие лично си ги практикувате. Текот е отприлика ваков:
    1) си чувате интимни слики
    2) после дека не биле такви ама од журка (и се замина некаде на тинејџерските денови оти таму никој не чепка)
    3) вратено наназад, оп членката пишувала дека нашла интимни
    4) одма сите оправдувате дека не е во ред да се чува таков вид на слики

Чекајте малку. Ако тоа ве направило она што се, како што најнапред истакнувате тогаш стојте си позади пишаното. Зашто вака ем се газите самите, ем на крај верувам дека всушност и не знаете кои сте.

На Mother of 2boys, Anyshka, ArabellaStarfall и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.045
    Допаѓања:
    55.383
    Никој тука не пиша дека е ок да чуваш интимни слики од бивш партнер, се знае дека се мисли на нормални слики што би ги/сте ги постирале на социјални мрежи, слики со друштва каде што сте итн.
    Сите слики од последниве барем 7 години ми стојат в телефон, дел сум избришала дел не. Утре наоѓам партнер и ај сега да земам цел живот да го избришам што сум го имала пред него пошто тој ми е сега центар на универзумот, за мојот посесивен несигурен партнер да можи мирно да спие навечер. Врска треба да се заснова на доверба, љубов и почит, ако го нема тоа пиши пропало.

Во случајот на членката не е само до тоа што таа му чепкала в телефон, тој три чисти нема што зборува со колешка такви работи, ми се чини дека двајцата се многу млади и неискусни што скокнале во брак пред да размислат. Но нивно си е, се надевам ќе си ги решат проблемите.

На CameliaMiller, Букерко, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    7.806
    Допаѓања:
    34.613
    Па нема што да се оболува, нема да му чепка телефон и рааат, а тој нека си ги чува сликите и нека си се потсетува на бившите.
    Јас немам место во телефонов од мене и маж ми што ни се сликиве, не ќе чувам од бивши, колку телефони сменив до сега.

Сегашниве слики ги префрлам во лаптоп и од телефон ги бришам да ослободам простор.

На ArabellaStarfall, Adidas888 и eliesaab им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    5.350
    Допаѓања:
    22.034
    Е баш ова и со префрлувањето на сликите во нов телефон.
    Значи чим толку им се небитни сликите со бившите, нема толку да се замараат да ги префрлуваат.

На ArabellaStarfall, eliesaab, desperate15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    598
    Допаѓања:
    1.041
    Ама вие стварно не сфаќате или не знам, не станува збор за љубомора , параноичност, несигурност, не ми требаат слики од бивши, за што ми се, што ми значат тие особи во животот? По кој повод би ги чувала.
    Абе се мажите си го бришете презимето , презимето со кое сте се родиле, школувале, презимето на родителот кој ве израснал од едно кило, 30 години сте биле Стојне Стојковска сега наеднаш аш ве нема, сега сте Стојне Петковска, го земате од мажот, ама сликите од бившите небитни особи ако ги избришете живовот ќе ви е избришан, оф мори мајко. 8-|

На Mother of 2boys, x-MajaEsposito-x, TrueToMyself и 5 други им се допаѓа ова.