Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Моментот е што сигурно нема да му ги оставам на таксистот за 200 денари, коа јас знам колку пари сум дала за нив.

Шо убаво вака коа се потсеќам на некои дешавки....

За првата брачна ноќ сакате да знаете :) Немавме прва брачна ноќ, зашто на дечкото му се журкаше и јас си легнав сама да спијам. Бев мртва уморна, трудна, и он после свадбата од коа заврши у ресторанот бевме до диско малце и после јас сакав да си идеме зашто неможев повеќе. Он го собра цело друштво и ми го донесе дома, колку се одморив јас си знам, но мислам дека не требаше така да се заврши вечерта.

Изговорот знаете кој му беше, еднаш се женам, нема спиење, три дена ќе славам....ти ми вика ако планираш пак да се мажиш легни спиј. Ц ц ц......

2. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Tапа е Парадизо ,сте требале на друго место да одите . И мене некој да ме тера таму да одам богами голема ке ја напраам. :D :D (шала иако не се шалам дека нема сила што ке ме натера у Парадизо да влезам) :D

Лила после сиве овие работи и карактерни особини кои ги наброја за дотичниот ете запрашај се зошто воопшто се омажи за него?!? За некој што го сакаш искрено верувај сите лоши особини нема ни да ги приметуваш а не па вака јавно да ги набројуваш.

Дуго оптерети веке со таа картица,во секој пост ја спомнуваш ко у најмања рука да имаш милиони на нејзе . Не верувам дека типот штом работи до толку му е дојдено постојано да ја зема твојата картица ,а и да зависите од тие пари зошто во кеш не вадите 2 по 500,2 *1000 па секој со пари во џеб да нема вакви драми. Мене ми се дешавало во диско да оставам клучеви или наовчаник кај другарка во ташна бидејки скоро никогаш не носам ташна со мене пошо ме нервира па само ја си знам колку пати сум дремела пред врата дома додека некој од моите се смилува да ми отвори пошто нормално спијат во 4 саат сабајле и жива сила не ги буди.

Да резимираме , деца сте и ти и твојот сопруг иако има 27 години. И не, годините не се мерило за зрелоста бидејки и јас сум колку сопругот твој па сеуште како него не сум спремна за брак ,дете и брачни обврски. А не си ни ти. Единствено нешто што е најтешко во вашата ситуација е тоа што сте склепале дете повторно и двајцата не спремни за истото и тоа дете утре ке пати од вашите несовесни одлуки.

Навистина е голема штета коа децата се оние кои го извлекуваат не подебелиот него најдебелиот крај на стапот за постапките на нивните родители.Затоа што вие утре вака или онака ке продолжите со животот,ке ги трошите парите на мама и тато,ке шетате по дискотеки ,ама тоа дете ако се разведете секогаш ке биде дете на пола пат ни ваму ни таму....

3. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Ептен ми е мука......на никој ги немам кажано овие работи, ниту на најдобра другарка ниту на никој.
    Знаеме колку другарството може да биде искрено во денешно време, затоа се си задржувам во себе.

Не затруднев планирано, се пазевме мн, но изгледа намерно ме остави трудна.

Има уште многу работи да се напишат за неговите недолични постапки....но ајде доста беше.

Нема да заборавам ни кога 3 дена не ме побара, единствено тогаш една другарка слушна од мене некои работи за мм, но беа само за таа случка. Зашто сме се искарале, што како било и седев кај нејзе 3 дена, па ми се слоши....па да не се повторувам пишував за ова мислам.

4. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Лила а тебе детето кај ти е моментално? Пошто цел ден висиш на форум а како новопечена мајка мислам...

5. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Малото до мене е и спие моментално. Ке стане уште еднаш да јаде сигурно и после до сабајле нема гајле.

6. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.159
    Допаѓања:
    259.291
    Шминки, ташни, брендови, картици кои никогаш не се со неа....
    Родители кои финансираат зет а не ја поддржуваат ќерката....
    Нема теорија! Долг овој зимскиов распуст, па мора нешто да се прави!

На Ruzica00, fighter, imelda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    И мене така ми се чини..Bozica...

Лилааа малце подобро да лажеше моеш.Мало бебе се храни на 3 саати а некогаш и порано. А не до сабајле ко старец да спие...

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    DigY истото тргнав да го коментирам сега. Бебе од два месеци не јаде навечер, рекорд. Мислам дека е бебе од соништата на секој мајка :lol: Не знам колку поише пишува толку поише ми се чини ко да гледам некоја серија шпанска. Значи форумов не е за заебанции има девојки на кои им требаат совети сериозно а не да тепаат време со имагинарни причи.
    И зашто се возиш со такси посебно па трудна ако имаш толку скапи ташни и картици и богати родители и не знам што :!:

На okcenzi и DigY им се допаѓа ова.
  9. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Затоа што сопствена кола е за обични смртници, "богатите" со такси се возат . :D :D :D :D

На lolanomnom му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Хахахаха ме насмеавте :)

Тие беа две ситуации во кои к******** не беше во мене и немав пари да си идам до дома, зашто ете веќе доволно кажав за мм, а имало и уште милион каде што искарани ќе си идеме дома секој посебно или ќе тргнеме некаде да идеме па ќе се вратиме дома или ич нема ни да тргнеме ќе се искараме уште дома.
    Да знаете само колку пати ме оставал трудна во град, но не се важи тоа најчесто било дење и секогаш сум имала пари со мене.

А малото диги да ми јаде точно на секои 3 саати, на вештачко млеко е, не го дојам, само му правам јадење за 2 мин. А денеска пошто јадеше последно во 8 сигурно ќе стане во 11 и пак ќе јаде. Почнав да не го бањам секој ден, туку преку ден, но ајде отидов многу офф топик за ова ќе се префрлам во темата бебиња

11. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Лила ти како нас да сакаш да ни докажеш каков е маж ти жено, па илјада случаи изнакажа како те заебал и не се однесува во ред спрема тебе. Нам веќе одамна ни стана јасно ти со каков човек со во брак, нема потреба од расказиве, знаеме разбравме.
    Ти си таа што не може да стави точка и покрај тоа што гледам дека и тебе ти е јасно веќе дека со идиот си имаш работа. Ти се однесуваш како ние да те убедуваме дека е во ред човекот, па со случките што ги раскажуваш сакаш да ни покажеш каков е.

Та затруднел зашто сакал да се поврзе засекогаш со таков јак спонзор како тебе и твоите, ако е вистина ова што го пишуваш јас само тоа може да го заклучам за жал. А да те сака, не те сака, он е уште мало дете со неизиграни играчки, личност што не е зрела за врска, не па за брак и родителство.

А ова се дешаваше уште пред да си трудна, или откако затрудне почна да се покажува? Зашто ако те третирал вака низ цела врска, ти мора да си била пијана кога си рекла „да“ на негов предлог за брак, друга логика нема..

На Glasna и lilaaaa им се допаѓа ова.
  12. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Н секого му посакувам вакво ко моето, сега ќе јаде во 11 и до 6-7 можда и 8 нема гајле. Станува тогаш јаде и пак си продужува, ни пресоблечен нити ништо. Е од 11 натака си сака играње, држење во раце и така натака.
    А во врска со тоа зашто се возам со такси е зашто незнам да возам. Незнам колку ќе ви звучи веројатно, но да вистина е ич не сум имала желба до сега да научам да возам. А зашто и да научам кога можат да ме возат :P
    Маж ми вози, има кола, но кога искачаме и кога планира да пие нормално идеме со такси.

Ако не приметивте со приказниве мои сакам сама себе да се убедам дека си имам работа со идиот. Зашто утре можеби ќе се соочам со него и не сакам пак како и секогаш да испаднам слаба и да паднам на неговите муабети ко до сега што било.

13. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Мислиш, он иде со такси, а ти трчаш по таксито?

На Emotional123 и lolanomnom им се допаѓа ова.
  14. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Јас приметив само 2 работи.
    Или станува збор за лажен лик-што верувам дека е тоа.
    Или за мајка која пизда не ја боли за своето дете и по цел ден дреме на форум.
    Значи од работа ти пишав,од дома ти пишав,бев на јога се враќам ти уште онлајн...јас ке си легнамсабајле мож ке те начекам овде пак.Ај чао.

П.С. толку ли бре немате што да прајте у животот па си измислувате приказни по форуми ц ц ц ,...

На okcenzi и lolanomnom им се допаѓа ова.
  15. lolanomnom

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Хахахахахха значи знаееев знаев дека ке пише дека не знае да возии, знаев. :rofl:
    Или е лажен акаунт или ова е новата ријалити звезда Keeping up with Lilaaa Macedonia edition :lol: Луѓе осеќајте се почестено што ги знаеме деталите од нејзиниот живот пред шоуто.

Иначе како ја има купено маж ти колата ако нема многу пари? Да погодам сигурно му ја купиле твоите, или неговите. Сигурно не вози стара кола пошто ти нема шанси да влезеш во стара кола.. :?:

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.361
    Допаѓања:
    103.079
    Muabetot bese planiravme dete na pocetokot, raka secam deka bese taka :P

17. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Хахахаха......па што ми преостанува, маж ми кој знае каде е, не треба да готвам, пеглам, чистам, освен да седам на нет и да си го гледам детето. А тука богами ко што неможат да му се нарадуваат уште, на ред неможам да дојдам да го фатам.
    Или пак може треба да си ФАТАМ ТАКСИТО :D и да искочам да се акам низ град, да бркам дечковци, шо ми е гајле и онака ќе се разведам :D

Дали сум измислен лик или не, дали ми верувате или не ваш проблем. Колку што ви е гајле на вас за мене, толку ми е и мене за вас.
    Фала ви само за корисните совети, па како ќе продужам понатака останува на мене да одлучам.

Ај може ќе ви пишам, ќе си "измислам" некоја нова приказна :D

А за она планирана непланирана бременост која се збуни незнам, но Клауди беше онаа што останала планирано трудна, а јас од самиот старт мислам дека се изјаснив дека останав непланирано трудна, за што ни најмалку не се каам. Се омажив зашто на абортус не ни помислив, среќна сум што си го родив бебушко и уште 10 пати да се вратам во минатото, уште 10 пати истото ќе го направев ма какви сакале проблеми и да имам со татко му.

А за колата на мм како му ја купиле тоа они си знаат, ја имат колата уште пред да го упознаам, не е само негова колата, ја возат и татко му и брат му. На кој како му треба. И да, не е најнов модел или барем од предпоследните модели (на кои сум била научена да се возам т.е да ме возат), релативно е стара но верувале или не јас сум се возела во неа секаде и баш ми било гајле. Лелеее замислете, како не ми било срам незнам :D

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.591
    Допаѓања:
    40.020
    А кој ти пегла, чисти, пере, средува по дома?
    Чисто информативно :)

19. lilaaaa

lilaaaa Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    22
    Ајде сега многу сакате да знаете :D

Шо е битно уствари :)

Може непеглани, неиспрани, во прашина 2 прста живееме :D Секакви има од кај знаеш :D

20. lolanomnom

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Леле емоушнл не си ја фатила од почеток приказнава срам да ти е. :P Кај мајка и е сега. Не можеме ние да ги сватиме проблемите на милионерите :D