Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    чекај сега :!: погоре пишуваш ти треба финансиска поткрепа за да можеш да покренеш за развод,а во другата тема за хуманитарни цели бараш парична помош за по лагоден живот со партнерот :?: ,што е вистината само ти си знаеш,ама тоа што викаш си ја пробала среќата тука на форумов,на толку осетлива тема,сепак мое мислење е дека пробуваш да најдеш икаква будала на форумов :emo: ...чисто сумљам ќе најдеш некој да ти изиграва финансиски спонзор,поголеми ти се шансите од шваљер да извлечеш :!: :emo:

На Mr.Awesome му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    во другата тема јасно кажав дека барам помош финансиска за почеток на самостален живот. Несакам да се правдам (ни крива ни дужна) никому како некој феминки . сЕПАК ВИ БЛАГОДАРАМ ЗА СОВЕТОТ ЕВЕ ЈАС ЧЕКАМ ММ ДА СЕ ВРАТИ ЗА ПОЛА СААТ И КЕ РАГОВАРАМ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ПА АКО БИВА БИВА АКО НЕ ЗДРАВЈЕ.

3. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.475
    Допаѓања:
    48.840
    ^Знаеш на колку луѓе им треба финансиска помош за да стават леб на маса а не па за да започнат самостоен живот?!? Во темана Чекање на се па брак сите рипаат и жустри дебати водат против оние кои од петни жили се борат да заработат некој денар за било каков живот ,а ти најпаметна на форум донации ке бараш?!? Мислиш дека си единствена на која и требаат финансии?!? Не не си ама другите творат,работат се снаогаат ама не седат на компјутер молејки за донации.Тие што навистина имаат потреба од финансии немаат пари за компјутер и интернет,немаат пари за телефони и сл луксузи а во овој случај интернетот е луксуз. Од пред некој ден ти ја пратам животната сторија и навистина неможам да разберам како возрасна жена од 30 и кусур години си дозволила да се доведе во ваква ситуација .Не викам не ако е вистина ова што го кажуваш и тие што живеат со тебе се дрмнати во паметот со некоја фалинка ама од друга страна неможам ни тебе да те оправдам. Никој не бара станови,коли и луксузни одмори ама секој се труди да не биде утре во ваква ситуација каде треба да моли за корка леб на маса.
    Каде се твоите во целата ситуација?!? Недај Боже да ме снајде вакво нешто ама да сум како тебе моите никад не би дозволиле да останам во таква куќа па макар биле и најсиромашните на светот.

И да,разговарај со маж ти ако треба и скарај се и покажи заби не наведнувај глава ама напоредно работи на случајот барај работа и не дозволовуај ни ти а ни твоето дете да зависите од некој друг па макар да е тоа маж ти.

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.181
    SuperGirl, колку што ме држи меморијава девојкава имаше преку сила дали 19-20 год.,а ништо чудно и помала да е,може ќе ти текне за која станува збор(ако беше во тек со нејзините приказни)неколку пати беше банирана.

6. missfortuna

missfortuna Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    171
    Јас не те разбирам искрено...
    Зошто ја делите платата на мм со неговите, тие немаат од што да живеат или тоа што живеете во нивната куќа го натерало мм да му дава од платата?
    Зошто бараш донации од форумов кога мм зема плата, која ако ја користите разумно би ви стасала, а понатаму и ти ако се вработиш ќе биди супер?
    Биди искрена,, дали бараш донација за тебе и мм посебно да живеете или за да се разведиш, да платиш за адвокат и да живееш настрана со бебето?

7. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Добро не ми е јасно мене читам неможам да поверувам PARI ZA DA POCENES MIREN I SAMIOSTOEN ZIVOT :o немој те молам вакви испади да правиш бре не го бидува, пари за помош се барат за не дај боже болест друго све можите сами да си заработите,погоре во постовите велиш дека твоите имат услови да ти поможат а од др.страна пишуваш во темите дека патуваш,па некаде дека бараш пари за помош,мислам те молам луѓето не се будали,ние тука совети ти даваме ова страмота е...

8. Ojesil

Ojesil Активен член

Се зачлени на:
    6 април 2014
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    13
    Во ред бре жени неојте бунт да дигате ако само некој побарал совет или помош. Каде тоа реков дека имам 19 20 години? Да ви пуштам лк да видите? Немојте само да напаѓате без потребно .Ете побарав помош донациски ако некој милува . А за тоа зошто даваме од нашите пари за сметки епа зошто мораме ако сакаме да не останеме без струја вода телефони ....
    za onie koj me postiraat vo koj temi sum pisala zar vie nemate dr tema osven ovde pisano cccc

9. Antula

Antula Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2010
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    91
    Ги погледнав темите на кои пишувала госпожава што бара донации,ужас.Извини ама не ти приличат некои работи како на жена.Мислам дека уствари твоите свекор и свекрва имаат со тебе проблем.Нешто не ми изгледа нормално твоето размислување и пишување.Форумот е за дискусии а не за глупости и простотилуци.Толку од мене.

На Angel.m49 и zalosna им се допаѓа ова.
  10. blond.bunny

blond.bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    122
    Добро како и да е, мене ми личи дека на жената не и е добро.Сигурно си го познавала маж ти пред да се земете и свекрвати итн...како си мислела тогаш дека ќе постапуваш кон неа? Или е old fashion way пред брак јагне после станува волк.Ако е така мораш да застанеш на свои нозе, прифатија финансиската помош од твоите родители и оделисе на вашиот спрат, ЗЕМИ КОНТРОЛА ВРЗ СВОЈОТ ЖИВОТ.Имаш дете за него биди посилна па ако е толку злобна свекрвати спротистави и се, но прво оделетесе, штом е маќ ти на пат ти најди електричат твоите нека платат и готово.Незнам зошто толку фама за едноставен проблем.Тогаш ќе видиш дали проблемот е во маж ти - ако е, за подобар живот развод.

11. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.391
    Допаѓања:
    87.674
    Очекував дека Ојесил нема да ме разбере ...
    Не е проблем што е сабота, ниту што е на компјутер , проблем е што ако сака да си ги реши проблемите треба и активно да учествува во решавање на истите.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    Се согласуваме со твојот мубабет ок алелуја писмени сме доволно за да сватиме меѓу тоа што седнала на компјутер во сабота и ти што целиш кон некој друг муабет,за мене тоа нема логика... |(

13. danielka0507

danielka0507 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    308
    И што реши Ојесил?

На girl-miri му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Theodora2014

Theodora2014 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    23
    Луѓе кој си е женет/ мажена никако да не се разведува,

еве денес разбрав дека разводот е општествена девијација и како таков ќе се учи по факултетите :D

http://www.plusinfo.mk/vest/139272/Na-S ... dnesuvanje

Значи што све трпат нашите учебници .Ова можеби требаше во Образование да го постирам.

15. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Разводот е општествена девијација, а семејствата што не се согласуваат и се колат по дома, па таткото ги пцуе и сите по ред ги тепа, или мајката ги заклучува во соба децата за да си го лапа швалерот, тоа не е општествена девијација.

На Hipica, blueteacher, the.one и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Theodora2014

Theodora2014 Активен член

Се зачлени на:
    24 март 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    23
    Само не разбрав дали веќе се почнати овие Семејни студии или допрва ќе ги отвараат?

Кој студент при здрав разум би се запишал да учи вакви глупости?

17. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.359
    А каде тоа би се вработил студент со завршени семејни студии? Во брачно советувалиште? :^)

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.450
    Допаѓања:
    20.084
    Истата прича ко со родови студии - во принцип, или остануваат на факс како асистенти или преку партија се вработуваат во соодветни агенции. Тие што се запишале без да имаат врски за понатамошно вработување седат дома невработени :|

На makedonkamak и imelda им се допаѓа ова.
  19. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.623
    Допаѓања:
    40.110
    Факултетиве ги запишуваат за да имаат диплома и за лесно да поминат, а многу не му ја мислат за тоа кај ќе работат.
    ПРашав една студентка за можни работни места за нив и она почнува да набројува- п невладини организации....тука застана :)

20. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    ^Ја однесовте темата во сосема друг правец нема смисла ако сакате да зборувате за факултети и вработувања си имате теми...
    Сите коментари во темата што не се поврзани со развод да се избришат одма