Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Vo brak sme 6 meseci... jas sum 23 god toj 29.... ja momentalno studiram i ucam po cel den dodeka pak toj po cel den si aka po kafinja so izgovor deka nema sto da pravi i mora da odi na kafe ... a za rabota ne mu se raboti bilo sto za 10 iljadi i saka ili da zamineme ili da pocne nekoj biznis..... me nervira i nz dali e pravilno sto po cel den e po kafinja i ne pravi nisto da si ja resi situacijata uste ceka od negovite da mu prakjaat pari.... stv neznam kako da postapam

2. Skorpija25

Skorpija25 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 мај 2017
    Пораки:
    1.450
    Допаѓања:
    23.155
    @Queen 94 пред да се земете исто беше? Зошто тогаш не поразговара со него и да решевте ситуација пред да се земете? Ем немаше трошкови за свадба да правите, ем сега развод.
    Разговарај со него и кажи му дека ако не се смени и ако не почне да работи ќе се разведеш од него. Не сакаш утре децата да ти страдаат.
    Сепак малку време сте во брак, пробајте со разговор да го решите проблемот.

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.805
    Допаѓања:
    325.368
    Од каде има пари за толку кафиња кога не работи?

На BoyL, lunchy, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    @Skorpija25 Pred da se zememe od razlicni gradovi bevme i tesko bese da se proceni situacijata kako sto treba... plus drugo e vo brak drugo e vo vrska...a za muabet da si napraviv so nego pred da se zememe mu rekov ako si planiras da si akas po kafinja po cel den ic ne zimaj me zs nema da te trpam ke te ostavam toj za se rece so mu kazav deka nema da e taka ama slabo realizacijata sega... Inaku svadba ne sme pravele samo se registriravme ...
    @joy1 pari mu prakjaat negovite rabotat vo italija i epten go razgalile jas greskata povekje kaj niv ja naogjam mu prakjaat pari posebno za jadenje posebno za smetki i posebno za izleguvanje...

5. anonymous16

anonymous16 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    @Queen 94 Драга, ако не му се работи цел живот ќе измислува за да не работи. Неговите родители нема вечно да се живи за него да го хранат и сметки да му плаќаат, а ти кога ќе завршиш со студиите на тебе ќе падне цел товар.. живот со една плата е преживување.
    Разговарај прашај го кои се неговите интереси и планови за во иднина ако заминете во странство да не мисли дека него го чекаат за работа освен неговите ако не му средат... А доколку би започнал сопствен бизнис што би било тоа, каква му е финансиската состојба.. Не избрзувај. Можеби има некоја замисла и му треба подршка од твоја страна. Ајде со среќа и не се нервирај. :*:nod:

На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    @anonymous16 Тој сака за Канада или Америка.. има бугарски пасош па за Канада ќе пуштале со бг пасош од декември... а за Америка со туристичка виза или да одеме на крстарење и да не се вратиме.. неговите се во италија ама за таму незнаеме германски треба јазик.... а за бизнис незнам тој нема пари на страна сака да ја продаде куќата и двата дуќани што ги имаат па да почне нешто или неговите да му дадат нешто... ама што бизнис за ништо не го бива ...тој сака други да работат тој само пари да зима.. не ми одговара и до многу пари да дојде затоа што тој сега ака така а не пак тогаш може и швалерки ке има....

7. anonymous16

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    @Queen 94 Лоша работа 2 дуќани има и да сака да ги продаде? Па зошто не ги издава и ете ти свој бизнис. И се да продаде во замислените дестинации нема да успее да најде работа така лесно. Попаметно е кај неговите да отидете отколку Америка или Канада, јазикот со тек на време ќе го совладате. А со шетањето, може и сега да има швалерки, ако решил да те изневери дали со пари или без ќе го направи тоа.

На Cinderfakinrella, cresa-jagoda, Skorpija25 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Queen 94 Он ти рече нема да е таков и ти му поверува? :D
    Мајке ми, деца да сте, подобро би процениле, дека зборот и делото немаат иста тежина, а пред се, дека возрасен човек не се менува :smoke:
    Да разберам дека цвеќе бил во врска, па сега се сменил. Ама истиот во врската бил и сега во брак, епа глуми изненадена, не знам што друго да кажам :D
    :d::drunk:

На Cinderfakinrella, bittersweet, Јаневски и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    @Summerlover
    Dobro a togash zosto ima tolku razvodi, ako se mozeme super da procenime uste vo vrska?
    Spomnav i deka bevme od razlicni gradovi taka da se gledavme ednash ili dvapati vo nedelata...

10. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Queen 94 Уште повеќе, поразумно би било прво да сте живееле малку заедно, пред да се одлучите за таков чекор. Штом се стигнува до брак, ваљда треба добро да ја познаваш личноста до тебе :D
    Но, сепак, што е, тука е. За ситуацијата мора да разговараш со него, комуникацијата е клучот, седни го и отворено му кажи. Нема друго :)

На Cinderfakinrella, cresa-jagoda и DAngel им се допаѓа ова.
  11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.625
    Како да ти кажаммм...:tmi:

На BoyL, Dust, crimson и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    @Summerlover
    I ja sakav taka prvo zaedno da poziveeme.. toj pobrza i se se sluci mnogu brzo... ete bidna i ja sega si ja gledam greskata ama nemozam da go vratam vremeto... toj epten ubavo izigra toj period bese i za Anglija rabotese kolku lice da napravi .... toj zapna za brak 2 godini odevme celo vreme pa zs nesakas da se registrirame pa moze nema da ima druga prilika...

13. anonymous16

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    248
    Допаѓања:
    921
    @Queen 94 На крај крајева ниту дете имате, ниту свадба сте правеле.. Ако не успееш ништо да промениш кај него, развод е спасот и за тебе и за твојата иднина.

На Cinderfakinrella, lunchy, AURUA и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @Queen 94 Ништо, ти створил притисок, што викаш изглумил едно време работник :D, ама тоа е. Сега нема потреба од навраќање како било, што било, седни разговарај со него, бидејќи очигледно не можеш веќе ситуацијата да ја поднесеш, а не треба да дозволиш тоа да те јаде одвнатре, додека тој си свирка на кафиња надвор.
    Разговарај и пробај заеднички да изнајдете решение :) Ако не бива, крај краева, како што вика Анонимус, немате деца, па ако не можете да постигнете согласност, разводот е решение :) Ама мора да разговараш со него :)

На Cinderfakinrella, AURUA, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  15. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    I sto ako sedni i razgovara so nego ? Pak ke ja lazi kako i do sega:)
    Najpametno i e da si gi spakuva stvarite i da zamini od nego

На Dust, Јаневски, AURUA и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Утре последен на училиште, м? :D

Понекогаш тешко ми е да поверувам дека има такви личности со такви проблеми како вашите. Ама, ете на роденден, слава, сретнувам и вакви личности со некои чудни погледи на животот, па и ви верувам дека сте така наивни.

Дај објасни ми го делот каде што велиш дека те избрзал. Да ти направил дете, па да речеш, ете, бремена сум, најлогична опција е да се земеме. Ама како успеал да те прелаже, уште не можам да разберам. :drunk:

На AURUA, cresa-jagoda, katalina и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Summerlover

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    @zalosna Сепак во брак се, и за една врска да е, зошто прво да не се даде шанса да се разговара. Јас не викам да седи и 500 шанси да му дава, ама кога веќе подолго време се заедно, барем еден разговор :D
    @Rebecca_R Оо Реб, слушаше ли, ќе немало друга прилика :rofl: Само за кој, се прашувам :wasntme:

На Cinderfakinrella, AURUA, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  18. friendy

friendy Форумски идол

Се зачлени на:
    21 април 2012
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    51.770
    @Queen 94 Работна навика ако не стекнал до свои 30 години нема никогаш ни да стекне, а понатаму проблемите може само да се зголемат, ништо друго. Туѓите пари најлесно се трошат. Речи му дека неговите родители нема да се вечно живи и да работат за него. Куќата ќе ја продаде оти си го нема г**от испотено за неа. После парите ќе ги истроши и на крај бидејќи е навикнат само да троши може да заврши на улица, а и ти со него.
    Дај му малку време за да видиш дали ќе превземе нешто. Ако не се потруди, тогаш барај си среќа со некој што сака да создава, не да руши.

На Cinderfakinrella, lunchy, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Јас како приметувам девојчево е веќе решено да излезе од браков само сака да добие подршка за тоа очигледно. Мала само напред. Како си си го замислила животот така цепај. Не чекај одобрение од некого ако си сигурна дека сакаш нешто. Подобро сега да си го решиш ова него на стари години да се чудиш зошто ли ти пропаднал животот.

На Cinderfakinrella, oblace1, Dust и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    :rofl: :rofl: :rofl: ми текнаааа! Па нели на сите национални телевизии велеа дека после 15ти нема склучување брак? :worried:

На Summerlover му/ѝ се допаѓа ова.