Mnogu e smesno.... Ne sudi na nikogo, nikogas nisto ne se znae, sekoj moze da se najde vo sekakva situacija...
Италија или Швајцарија?! Оти ако се во Швајцарија тогаш мое мислење е дека и таа не треба да работи. Шала на страна, големо прашање во понатамошнио живот треба да се реши.
Не ти судам, те прашувам како успеа да те убрза и да те прелаже? Е сега ти ако си мислела дека ќе спиеш на пари а сега тој нема скршен денар, тоа е друго. Биди сигурна дека мене такво нешто никогаш нема да ми се случи, па макар и стара мома да останам.
@friendy Се зезав, дека баш и јас за тоа се почудив, инаку Италија таа напиша, ама затоа реков Швајцарија
Ete taka lesno.. bese smenet toj period.. dva pati odese za anglija i raboteshe tamu.. od kaj da znaev deka ke si dojde tuka i ke dreme ko budala po kafinja so izgovor deka za 10 iljadi nikogas nema da raboti i deka tuka narodot e glup sto raboti za tie pari Vo Italija vo nekoi kraevi se zbori germanski jazik sto ne vi e jasno?
Прво велиш дека уште пред брак "акал" по кафиња, и си му рекла дека ако продолжи ќе го оставиш. А сега велиш: Еднаш или два пати бил во Англија? Де одлучи се. Е сега тебе што конкретно ти е проблем? Тоа што не е дома а тебе ти е досадно? Тоа што немате пари? Или?
Nikogas ne veli nikogas, ete i jas sum edna od takvite naivno , ako ti si tolku hrabra, pametna I odlucna, iskreno od se srce alal da ti e ti zaviduvam. I mene mi se slucilo istoto pred 4 god. Imav me mn prob, ( negovite ne me sakaa), ama toj po nekoe vreme uspeal da gi ubedi. I mI se javuva veli ova ni e sansa ako ne se zememe, ke mi donesat druga. ( oni se takov selski narodo sto pravat dogovoren brak, I Baska smetale deka veke odamna mu Pominalo vremeto za zenenje) .... I jas ostana podzinata, od tolku mn sto go sakav prifativ, ne mozev da se zamislam bez nego.... ama Moram da priznaam deka toj porano bese " cveke za mirisanje" bese mn dobar, me sakase, se borese protiv se I sesto. Ama ete sega se smenil, sto ne go prepoznavam, sega I toj me mrazi isto kako negovite..... nikogas ne znaes sto tI nosi zivotot. Devojce zamini si od nego dodeka seuste nemas dete.
Ејјј, мене на тоа не ми текнааа, и тоа е една од можните опции. Може му љубомори што она ака по кафиња. И на овој муабет не можам да се начудам. Па со кого сте биле вие во врска пред брак? Не може никој да ме убеди дека личност може да се смени после потписот. Епа мајка ме родила здрава, права, паметот ме служи, моите не ме израснале за да некој тип ме малтретира на било кој начин.
Se menuva posle brak I toa kako..... Procitaj vo temata snai i svekrvi imas eden kup primeri. Jas bev 4 god vo vrska so nego a sega ne e ni 1% od toa sto bil porano. Mu go isprale mozokot I toa na hemiski. Strasno I zalno
Mnogu solenje pamet vnimavaj ne e na arno... nikogas ne znaes sto ti nosi zivotot... lugje idat i po 10 godini pa se ostavaat za 2 meseci... i ja vaka vikav ko tebe pred da se zenam...
Де бре девојки немојте да сте толку злобни а што ако вие сте на нејзино место и вас некој вака да ви зборува и да се шали на ваша сметка додека вие барате мислење? Да не му љубоморела незнам што, студент е и кога сака може да оди на кафе сигурно нејзините од дома и даваат пари за студиите исто како да е со цимерки... Секој може да направи грешка во животот, од грешките се учи нели... Ние не сме овде да и судиме зошто се одлучила на ваков или онаков чекор, овде сме колку можеме да и помогнеме ако знаеме и умееме да дадеме совет и мислење а не критика.
Sekoj den se poveke i poveke se razocaruvam od lugjeto.. site gledaat da podmetnat noga otkolku da podadat raka... i ja vaka sudev ama kako rasnev sfativ deka zivotot ne e taka lesen.. deka sekoj si znae za sebe najdobro kako mu e i niz sto minuva... ne treba na nikogo da sudime za nisto se si ima svoja pozadina... a uste poveke me rastazuva so mislam deka ova ne e se ..deka zivotot e uste pogolema kucka... jas dobro skoro i nemam videno od ko znam za mene se boram za se i sesto ... ednostavno za nekogo zivotot e majka za nekoi makea....
@Queen 94 Утре седни и разговарај со твојот сопруг. Од жалење не се стигнува далеку, значи седни, разговарај, размисли/те убаво и нешто превземете Ако тој не сака, барем ти превземи нешто и направи си го животот поубав
@Queen 94 Затоа глава горе заврши си ги студиите веројатно си при крај. Разведи се, тој нема да се промени сега те нервира понатаму уште повеќе ќе те нервира. Родителите (се надевам дека ги имаш) сигурно ќе ти помогнат нема да те остават на цедило.
Се разбира дека не секогаш ќе добиеме добронамерен совет кога ќе го побараме или пак ќе наидеме на позитивна критика кога ќе напишеме мислење на форум. @Queen 94 Да, животот е таков. Никогаш совршен. Од самосожалување фајде нема. Засукај ракави, работа те чека. Свеќите се обликуваат кога восокот е топол. Ти посакувам успех во што и да одлучиш.