Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.931
    Кај го најде пропалица...

И овој несериозен идиот ќе има деца? Сериозно? И ќе шетаат по светов ќе бидат курајбери како него? Природава скоро се дозволува...

На Abeja, Mishela, YoungandBeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    Правилна одлука @Queen 94 . Доколку не можете да најдете заеднички јазик, твојата постапка е правилна.
    Не губи нити еден ден со идотот и немој да ти текнало повеќе да се вратиш овде.
    Продолжи си со живот, најди си работа, изгради си кариера и биди си самата себе еден позитивен пример на човек. (y)
    Ако еден ден се предомислиш и повторно се вратиш, само докажуваш дека многу си одговарате. Така да, keep it in mind.

На YoungandBeautiful, oblace1, zalosna и 9 други им се допаѓа ова.
  3. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    1.081
    Немој да си губиш време! Од искуство ти кажувам .

На zalosna, Glasna, Јаневски и 2 други им се допаѓа ова.
  4. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Добро, каде беше паметот кога се омажи со дегенов? Кај се твоите родители во сета оваа приказна?
    Имаш ли подршка од нив? Дали знаат што всушност се случува со твојот и веќе одамна пропаднат брак?
    Тој на речиси 30 години чека пари од мама и тато а да не зборуваме каков ќе биде во иднина.
    Бегај, бегај додека те држат нозете, бегај додека немате дете за да не страда и тоа во иднина.

На ЕденЧлен, sunrise_123, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  5. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78

imam podrska od moite roditeli.....

На YoungandBeautiful, oblace1, Victorian и 8 други им се допаѓа ова.
  6. fana

fana Форумски идол

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    16.350
    Допаѓања:
    113.098
    Бoже мили читaм и не ми де верувa.. Девoјчетo и сaмo веќе знaе декa нaпрaвилa грешкa зoштo јa oбвинувaте целo време и јa oсудувaте зa oдлукaтa зa брaкoт. Свеснa е декa згреши, дaдете и сoвет и пoддршкa. Целoснo те пoддржувaм вo oдлукaтa штo гo нaпушти, млaдa си и сo вербa вo бoг ќе се испрaвиш нa вистински пaт. Ти пoсaкувaм среќa и вo испитите истo тaкa. @Queen 94

На YoungandBeautiful, anonymous16, oblace1 и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Znam deka zgresiv.. i dozvoliv da bidam izmanipulirana.. no tie raboti kaj nego nikogash nemase da gi vidam se prikrivase i toj dodeka ne pocnevme zaedno da ziveeme ... ama toa e nemozam da trpam zs znam se sto mozam da ponudam na nekoj i ne go zasluzuvam ova...

На lunchy, sunrise_123, zalosna и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    6.548
    @Queen 94 еден ден ќе си бидеш многу благодарна за ова. И никогаш не заборавај да се цениш и сакаш самата себе.
    Бракот е сериозна работа. Мора добро да го знаеш партнерот, целосто да му веруваш и да се одлучиш за овој чекор.
    Штом имаш поддршка од родителите ти си многу среќна девојка.
    Легни си, одмори се и не дозволувај лошите мисли и стравови да те совладат. Го направи вистинскиот чекор, сега биди горда на себе и продолжи со кренета глава. Good luck

На La.loca, YoungandBeautiful, ЕденЧлен и 11 други им се допаѓа ова.
  9. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Pravilna odluka, ne zapagaj vo sebesozaluvanje. So uspeh vo ispitite. Ste izbrzae,mladi, ti naivna toj poiskusen, poerbap so laga te vrzal,si mu dozvolila. Izvleci pouk,dobra lekcija i so um vo glava sleden pat.

На YoungandBeautiful, zalosna, Momichka и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78

Vrv mi e muabetot so majkamu so go imav... ke go kazam samo najglavnoto koga sfativ deka i ona ne e so pametot dobra.. mi vika epa dobro i sega sto ke im kazes na tvoite zosto se razveduvas oti seta li po cel den maz ti? Znaes li kakvi gi ima sto si gi maltretiraat zenite, sto pijat, sto odat po svalerki..... Katastrofa... Mi veli i tatkomu bese takov ama se smiri sega.. Ha ha sto ke mi e smiren na 60 godini koga nema da moze vekje i da odi... Uzas....

На La.loca, cresa-jagoda, Victorian и 5 други им се допаѓа ова.
  11. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.857
    @Queen 94 Бегај од таа фамилија што побрзо и не гледај назад. Среќа што се уште немате деца.

На La.loca, cresa-jagoda, YoungandBeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  12. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Види сега јас не заземам ничија страна,немам на кого лице да му правам. Свекрвати реално ти кажала како е со повеќето други мажи и не те излажала. Работата е дали ти можеш да толерираш такво оденсување на мм ти и да с е носиш со тоа низ животот како што таа се нисела со на свекор ти начинот на живот. Реално па и ако човекот рака не и дигнал, нит се коцкал, нит ја малтретирал ама ете му акале нозете понадвор сепак донекаде ако неа не и пречело мене ми делува дека имале пријатен брачен однос. Поентата е што ти не замислуваш таков брачен однос. Си решила,се разведуваш,готово е тоа.Немаш потреба никому да се правдаш.Знаеш што сакаш,правиш го постигнуваш тоа. И не не ни се објаснувај нас па нит себе си мајка му каква била,како размислувала, поранешниот маж твој каков бил што првавел. не си била среќна мене тоа ми е доволно да ми кажеш или сама сфатам и да е точна констатација со самото тоа и твојата борба,напор да смениш нешто кон побобро,кон подобар живот ти си ми јасна,разбрана и ти посакувам секое добро,да си привлечеш момче рамно на тебе и твоите квалитети.Па да се пофалиш во иднина,а не тој беше ваков, мајка му ваква,таткому живеел вака,тури им нив пепел, гледај изнад оградата кон поубав видик.

На Nausicaa, Momichka, Queen 94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Maeve

Maeve Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2017
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    913
    Девојче, животот е пред тебе за да го трошиш на нервози и на што би било кога би се променил.. Дечково нема да се смени, ако си решена, пакувај парталите и бегај, еден ден ќе си бидеш благодарна на сама себе..
    Лесно е од страна да коментираме, не ве ни познаваме, ни тебе ни мажот ти.. ама ако животот ти е ваков како што опишуваш, не вреди да трошиш ни минута повеќе на некој што не те цени и почитува, некој што е крајно себичен..
    Сета поддршка од форумов ја имаш, и не дозволувај коментари у стилу секогаш има бетер да те разубедуваат.. Има бетер, точно, ама има и подобро од тоа што ти го доживуваш.. а дефинитивно го заслужуваш најдоброто, и сама мораш да си дозволиш животот да ти биде убав, а не некој да ти ги менува насмевките за солзи или тажен лик..

На AURUA, zalosna, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  14. JustFun

JustFun Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2014
    Пораки:
    1.027
    Допаѓања:
    2.774

Ич да не ти е гајле за муабетот од нејзината мајка, мамин син е, нормално е дека ќе биде од негова страна.
    Туку, штом имаш подршка од твоите родители, со нивна помош верувам дека ќе успееш, каде си сега? дома? или кај него?

На cresa-jagoda, AURUA и Momichka им се допаѓа ова.
  15. bijonse

bijonse Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2016
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    1.265
    ... само во животот тој што ќе си отиде прв секогаш го гледаат како кривец ако не се знае причината зошто, без разлика ако не е така и секогаш ќе покажат со прст на тебе демек Ти си отишла ,,само,, од неговото излегување-шетање што не би била некоја силна причина за развод !
    ...затоа мислам треба да одлучиш некогаш да излезеш скришум по него и да видиш самата ,,со кого и каде шета,, има разни опции (не кажуваш дали има љубов сеуште меѓу вас, највероватно и од љубов сте стапиле во брак- или не?) што ако има друга врска, што ако е хомосексуалец, што ако е зависник од нешто, а не сака да те инволвира во тоа? што ако си отидеш така тој ќе стане насилен и ќе те повреди и тебе и твоето семејство ? значи треба да имаш факти во раце, а не само излегувал и шетал, ти ќе се пакуваш и ќе си отидеш...

На m.i.g, baba Rada и evangelina.ina им се допаѓа ова.
  16. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.795
    Допаѓања:
    4.857
    Штом се неговите по странство и штом вели дека му праќаат пари де за јадење, де за излегување и слично, мислам дека ситуацијата е мошне јасна. Мислам дека станува збор за човек што за ништо никогаш не се потрудил сам да си постигне и створи, може и неговите го имаат научено така, и штом цел ден е по кафиња, ќе ми извините на изразот, ама тоа е класично клошариште. Значи, секој си одбира како да си го поминува времето, тоа е точно, он си избрал така, ама нема цел живот неговите родители да бидат тука и да го поддржуваат во тој негов начин на живот. Нека заработи сам, па ќе види дали ќе троши така или ќе си штеди за поубави работи отколку да безделничи секој ден. А тоа што девојчето по цел ден учи не му е никаков изговор за да безделничи и не прави ништо. Баш поради тоа што таа учи, тој треба да и олесни. Може некогаш ќе зготви нешто, ќе зачисти по дома, ќе научи нешто ново за да може да си најде работа. Не велам дека неговиот живот треба да се врти околу неа, он пак нека си излегува ама може да си најде некоја цел во животот отколку да се радува кога ќе му стигнат парите од мама и тато, на 29 години еј, паразит да бидеш е срамота. Друго е да ти помагаат од дома, ама друго е да те издржуваат.
    Точно е дека секогаш има полошо, ама никогаш не треба по тоа да се водиме во животот.

На fana, YoungandBeautiful, Momichka и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78

Мене не ми е гајле за другите, јас не живеам за нив јас живеам за мене. Не ме интересира кој што ќе рекол. А и сите го знаат каков е, мислам дека нормален човек не би ме осудил не е само акањето кај него што ми смета... јас не сум среќна и не гледам во него иднина. Што попрво да трпам? Што по цел ден не се прибира дома? Што не работи ништо и чека уште од неговите на 30 години? Зема и некои хемии.. стероиди и тоа ми смета... штетни се... не ме прави среќна туку само се жали по цел ден од државата и како тоа немало работа. Тој сега е ваков што немаме ни деца.. што не сме ни правеле свадба... а пак после тоа? Уште полошо ќе биде... Тој на малку пари вака прави, а пак замисли да дојде до многу пари како што си и сонува преку ноќ газда да стане... полош ќе е тогаш... мислам дека најдобра одлука е да се разделам од него додека е време...

Дома.. тој ме донесе вчера и си продолжи да излегува со другарите. Пробав да зборувам со него ама само ми рече ако не ти се свиѓа нешто фаќај си патот... многу ми е гајле и слично такви муабети... а денес пак ми праќа срциња на фејсбук... катастрофа.... а му реков вчера дали си сигурен зошто сега ако си одам не се враќам немој да ми пишуваш а тој ми рече уживај јас нема да ти пишувам немој ти мене да почнеш да ми пишуваш... а тој денес ми пиша...
    инаку од моите имам голема поддршка.... мислат дека тој никогаш нема да стане човек....

Последна измена од модератор: 12 јуни 2017
    На cresa-jagoda и mimiiiii им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    @Queen 94 Си го направила најдобриот избор. Тој никогаш нема да се смене, 30 год има а се понаша како тинејџер. Ќе му дојде аклот некој ден, ама тогаш касно ќе му биде. Битно ти си се ослободила од него. Продолжи си со животот, не му се враќај. Млада си, паметна, не заслужуваш таков како него. Мило ми е и што имаш поддршка од твоите, тоа е најбитно за тебе во вакви моменти.

На fana, zalosna, Momichka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.136
    Допаѓања:
    20.322
    @Queen 94, те поддржувам во одлуката. Знам може овде ние сме никој и ништо во твојот живот, луѓе што не ги познаваш воопшто, но ете имаш наша поддршка, и тоа се надевам ти дава колку-толку сигурност дека си ја направила правилната работа. Ти посакувам прекрасна младост и живот, воопшто.

На Momichka и Queen 94 им се допаѓа ова.
  20. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Сонував и еден чуден сон пред неколку дена.. пред да се случи ова.. како се наоѓам во една црква и само слушам некој глас како ми вели тој не е нормален тој не е нормален тој не е нормален.... и одеднаш се појавува поп и ми дава лист.. како документ на кој пишува развод и цел лист исшкртан.....