Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Немам јас бугарски пасош.

2. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.588
    @Queen 94 како ќе те носи во Англија кога немаш пасош, ќе се телепортирате заедно?

На YoungandBeautiful, joy1 и Sesil им се допаѓа ова.
  3. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    На фон, за детективи..

4. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    Епа @Queen 94 како ке одиш ти во Англија? Во куфер ке те скрие? Ма контам ја, љубов е тоа. :clap:

На YoungandBeautiful, Sesil и Abeja им се допаѓа ова.
  5. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Улицата е втор факултет хахах....
    Инаку без бг пасош можам ја само 3 месеци да одам.

6. Karmina1989

Karmina1989 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2012
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    751
    Дајте бе девојки што ја напнувате @Queen 94 доколку сака нека си се смири со сопругот, на крај краева тој не и има нешто до толку лошо за да не постојат шанси да се смири. Мој совет ти е убаво да размислиш уште еднаш дали сеуште го сакаш својот сопруг, дали сакаш да продолжиш со него или твојата иднина ја гледаш во друга насока. Можеби некој размислува поинаку ама за мене причина за развод не е дека не работел моментално, можеби барал подобра работа незнам можеби имал причини, а и тоа дека излегувал на кафиња значи постои решение ако сакаат двете страни, може да се договорите ете еднаш двапати неделно да можите и ти и тој да си излегвате со другари / другарки. Пример мојот вереник излегува на кафе со свои колеги другари сега не секој ден ама два три пати неделно и јас излегувам на кафе еднаш неделно со другарките па не ни е тоа никаков проблем, во секоја врска или брак мора и малце слобода. Јас барем така размислувам ако сум верена или мажена не значи само со сопругот треба да излегувам никако самата. Незнам можеби поинаку размислувам, меѓутоа според мене не е причина да му побарам развод оти излегол на кафе или оти моментално немал работа, можеби ете аплицирал па чекал да го викнат. Види размисли уште еднаш убаво зошто Дом и смејсво не се создава лесно, а лесно може да се растури и потоа да ти биде криво оти така си постапила. Поздрав и се надевам ќе донесиш одлука од која ти ќе си најзадоволна и ќе те направи среќна @Queen 94

Доколку тој има работа таму со која добро заработува за да обезбеди смештај за двата и храна големи се шансите и ти да можиш да останиш таму. Имам јас една другарка чии сопруг има бугарски пасош и работи Германија, другарками полагаше одредено ниво на јазик и иако нема бугарски пасош можи да престојува и работи Германија со тоа што му баар услов тој да има пријавено престојувалиште Германија и да зема одредена сума на пари месечно за да можи и таја да оди таму. И етеја без бугарски пасош доби 5 годишна работна виза за Германија, и моментално и таја работи во пекара. Ако се има волја се можи да се постигни.

Последна измена од модератор: 16 јуни 2017
    На Cinderfakinrella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Па зашто нема кој да го чека дома. Он е навикнат на тебе и е сигурен дека нема да го напуштиш.

8. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    32.354
    @Queen 94 си се лажете еден со друг.

Во Англија се оди со само со виза.Со Бугарски пасош за работа исто накнадно им даваат работна дозвола. Ако не сте во тек Британците гласаа да излезат од ЕУ само за да не примаат други од ЕУ на работа.

Ти без виза туристучка таму не можеш да стапнеш ни на 3 секунди, не на 3 месеци. Не се дел од Шенген зона.

Ај убаво седни и размисли што сакаш во животот и он нека го направи истото и како возрасни договорете се што и како.
    Вторја опција дај докуемнти за развод и прекини да контактираш со него. Ова второво тебе не ти се допаѓа потајно затоа вака се двоумиш.

На Cinderfakinrella, Abeja, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Queen 94

Queen 94 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    78
    Тој нема никаква виза. Само бугарски пасош и таков број му излезе кога беше таму пред нова година. И работеше таму пред нова година само со бугарски пасош.

10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Во Англија сеуште може да се работи само со бугарски пасош. Уште не се излезеле од ЕУ.

На iloveyou29, Cinderfakinrella и Karmina1989 им се допаѓа ова.
  11. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @Queen 94 ,sledi si go sonot :emo:,a nego ostavi go da odi vo Amerikite belkim ke najde neshto vo FBI :D

На Cinderfakinrella и Petar80 им се допаѓа ова.
  12. vitamina

vitamina Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    8.971
    Допаѓања:
    219.540
    Кој те излажа дека можеш 3 месеци да дојдеш во англија со мак пасош?
    Не можеш воопшто да дојдеш ни на еден ден тука ако немаш виза или еу пасош.
    А виза да извадиш ако немаш брак со човек што е тука легално со се сите документи никад нема да извадиш.

На Dadusicka, zalosna и Petar80 им се допаѓа ова.
  13. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Pomos pomos ponos
    Imam problem so mazot i zolvata i mote roditeli,
    Vaka zolvata mi e zmija nevidena se oravi za da mi go rasturi brakot prvo laze izmisluva vtoro zbori po luge deka majkami pravela magii vi se veriva 21 vek moabetov vtoro zbori deka kukata mi bilanhaos ne cistela i red red drugi raboti vo koi mi se mesa i me mesti ona ke go napravi haosot a jas sum krivata e sega poradi toa maz mi otkako sum dojdena ne me pustil kaj majkami na gosti sega imam bebence si go cuvam majkami i tatkomi dusata im place da im otide na gosti vnuceto no ne me pusta mazmi sama vo nikoj slucaj moze so nego i isklicivo navecer i na kratko da im otideme na gosti ovaa rabota pocnuva da me gusi koga ke prasam zasto sto ne e vo red negovite zborovi se ovie oni ne te saakaat te koristat ili edvaj cekaaa da se trgnes od niv moaebetot e za moite dvajca braka i majkami i tatkomi ako kazam dekaaa ne e taka sleduvaat polosi raboti moram da kutam, mu velam okj e neka e taka ama jas znam deka ne e nemize roditel da mrazi cedo i mu velam ako neka se tavki jas tamu ziveev mi fali toa mesto sakam da otidam ne nemoze ako nekoj saka da te vidi neka dojde im kazav na moite majkami so soli vo ocite dojde da si go vidi vniceto i jas radosna mu rekov ete dojde naraden pat moze jas da odam. A on ne nemoze tatkoti i brakata ne doagaat neka dojdat i oni a rabotata e sto moite se posiromasno semejstvo i znam deka koga ke kazat nemozeme da dojdeme nemame pari znan deka e taka zasto sum ziveela tamu i znam se mnogu dobro,ne deka ne bile bile ama ne doagaat cesto kolku sto mene mi e zelba da otidam tamu kaj sto sum se rodila, mu velam dosadno mi e doma vo cetri dzida mi vika odi so tato ete kaj vujko kaj koj sakas da setam so svekorot alooo ne e ljubomoren toa znam ne do tolku tuku mu vlijae sestramu i mu ja polni glavata deka moite ne go cenat, a zamislete kolki ja ceni sto ona ni go upropasti najubaviot den vo zivotot a toa e svadbata ne davase jas kako nevesta da igram napret prvo vtoro nemozevme da imame vencavka vo crkva poradi nejze zasto mu rece na mazmi ke dojdam togas vencajse ama bea veligdenski posti i ne vencaa sto nie odlozivme i ne se vencavme inace najgolena sreka mi e sto zivee vo germanija so maz koj go ima ko da go nema stom dojdat tuka se karaat i go brka od doma a ona so mazmi si seta a jas bukvalno ko tele moram da im trckam e sea bidejki zivcite mi se pri kraj a najmnogu mi trebaat sega koga treba da go cuvam detenceto mu rekov na mazmi da me odnese na psihijatar posto ne mi e dobro samo losi raboti mislam a uste po tazna sum sto mestoto kaj sto ziveev kaj sto mi se site spomeni nemozam da go posetam toa me ubiva devojki ve molam za sovet podole ke vi napisam referati za sto mi se derat po doma pa ke se izbasmeete i iznacudite deka uste postojat takvi luge a inace zolvata ima 30 godini a drugarkite i se po 60 godini :) pomos vas sovet za se ova i sto da napravam

14. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Добро драга. Не мисли одма на развод. Работите ќе се сменат сигурно, само треба време. Дерење, навреди тоа јас не би трпела. Но сепак пробај со убаво да разговараш со маж ти. Прашај го што му згрешиле или направиле твоите па што не ги сака. А и како би му било него ти да не му даваш да се гледа со неговите. Мора да бидете фер еден спрема друг посебно кога се работи за своите. Ама ете ако и тоа не бива не знам. Ете дури и да си заминеш ако е под толкаво влијание на сестра му тешко дека ќе дојде по тебе. Кој знае со што нема да му ја наполни главата. А вие имате детенце мораш да мислиш и на тоа. Пробај да го свртиш од твоја страна па ако и тоа не бива.. Ајде за се има решение

15. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Јас би го оставила и правец кај моите на некое време, додека да се средат мислите и неговите и твоите, секако. Ако стварно му значите и ти и детето тогаш ќе се замисли. Крај краева кој е он да ти забранува да одиш кај твоите?.

На Pepa B.., ♣ Alba Viduam ♣, PaLaVa и 6 други им се допаѓа ова.
  16. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Taka e nesmee da se brza noo nemam zivci veke nemozam da tepam se custvuvam ko da ziveam vo ludnica samo gluposti da se tropalo i lagi znaci od glupo pp glupo i koga jas se branam on mi vika eve uste malku ke si otide posle ke vidime koj ti smeta rabotava jas sum kriva ne ons sto izmisluva se i svasta nemam veke zivci bebenceto mi e samo 2 meseci ona mi go kolne vcera mazmi me natera da odam so nov na izlet ok ajde ama gospogata nesakala da se guzva pa za bebe transporterot nemase mesto pa morav da gi drzam vo race 40 km bebeto se potese a ona otvarase prozor i vo kola imasw promaja a moeto dusice ne bese zastiteno ni od sonceto pa mazmi i vikase na pola saat da go zatviri prozot ama zesko i bilo neli bitna e ona sto bebeto,da aj ona ama mazmi sto ne mi dozvoli za negovo cedo sti e naj ubavo i naj bezbedno znaci vo kratki crti so prost narod si imam rabota,nemam zivci pak ke kazam,a sto e naj tragicno me boli toa sto mazmi se somneva vo mene bidejki ona koga laze i me mesti se kolne vo deteto ni kaj divo pleme nema vakvi raboti,sakam da sw trgnam da go trgnam mazmi od nejze i koga ke doaga eteija cela kuka ili jas da se preselam ili ona da ne doaga poveke i mislam deka moram sto pobrzo da go napravam ova zasto pomalku ke stradam a i bebusat znaci sakam da si otidam bebeto mene mi pripaga sekako bidejki ima samo 2meseci a on ako dojde dojde ako ne taka trebalo da bide no baren znam deteto i jas ke si bideme na sigurno i ke raste vo normalni uslovi a i jas je si bidam raat

Taka e koj e on koga pravevme proslava tatkomi mu rece zete kako sakas taka ke pravime kaj treba da platam ke plata sto treb da kupam ke kupam kazi ti za nisto ne mu se sprotivstavi bukvalno za nisto i nikogas barem pred mene nemaat kazano nikoj od niv los zbor za nego a i koi mu e moabetot deka mene ne me sakaat kako moze roditel da ne si saka cedo taka nego jas mirna kuti za iva kuti za ona i posle se jas si go jadam jas trpam gluposti tuka sto sekoj dena otkako ke dojde sestramu mi gi zboru i navredi i se a on bidejko si pretpostavuva nekoi raboti ne me pusta kaj moite jas imam dvajca braka ako im go kazam problemot togas ke bide loso zasto znam deka ke go ubijat zasto tie se maski i ne razmisluvaat mnogu mnogu pa zatoa si kutam ama veke nemozam moram da presemam nesto moram zasto ke se mrdnam

Последна измена од модератор: 7 август 2017
    На Victorian и Petar80 им се допаѓа ова.
  17. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    И самата си напомена некаде подолу дека си имаш работа со прост народ. Ај таа золвата исфрустрирана да ја тргнеме на страна, ти си имаш проблем со тој твој вол од маж. Тој нема никакво право да ти ја ограничи твојата слобода на движење. Време му е да спроведеш една воспитна мерка, пакувај си се, детето по тебе и правец кај твоите. Ако можеле да те чуваат и пораснат додека си се омажила тогаш ќе се снајдете некако и сега. Верувај дека нема да му биде сеедно ако го напуштиш, ќе се појави по тебе за кратко време. Е тогаш фино ќе му објасниш кои се нештата кои во иднина мора да ги почитува доколку сака да бидете заедно.

На Mari*, zalosna, AURUA и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A ti pa shto im Se tresesh tolku..ti ne si za na psihijatar tie dvajcata se za tamu.Normalen chovek ne pravi vakvi raboti da ti e jasno toa.Zoshto dozvoluvash nekoj mochko so izvininenie da si igra majtap I so tebe I tvojata familija,demek toj trebashe da Te prosvetli pa da ti ukaze oti tvoite Ne Te sakale haha ..Fati si go patot od tamu ,kasno da Ne ti bide:emo:

На zalosna, Meckicja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Во тој случај драга моја правец кај твоите. Се се ама не мислев дека до толку било. Тука нема разговор душо. Тешко со убаво дека ќе се разбереш. Замини си па ако сака он да се разбира и ако му треба жена и дете нека дојде. Ако не нека се гони у три лепе. Па макар ти и најсиромашна на планетава да си можеш барем да се вратиш кај своите.

На zalosna, Victorian, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Toa i sleduva nemam veke nervi eve sega imaat nov plan kade ke odele utre da mi go zapisele deteto vo gradinka alooo ko jas da ne postojam ke odat oni dvajca za moe dete nemozam da poveruvam koga mi vleze vo soba nu vikam kade be ke odis ti so kogo ke ja zapisuvas kerkata a on mi vika pa jas neznae deka ti sakas da odis ha ha ha vikam izvini filmot vi e da me napravite mrdnata ili sto e rabotava vika ne be ke odime jas i ti woww ke si puknam eve denes ke razgivaram pak so ubavo i ke mu kazam nareden pat ako nekoj mi se razdere ako nekoj me pomizi si odam ova mu e ppsledna sansa a koga ke dojde i majkami i tatkomi mu soremaat iznenaduvanje toa zenicki jas duri sega svakam zasto on mene ne me nosese doma koga bevme decko i decojka a idevme 9godini a me nisel doma dali dva pati vo mesecot i bas se sekavam mu rekov ednas zasto tolku se sramis doma da me nosis da ne ima nekoj sto ti oravi problemi onvikase ne be ne i pred da se zememe zacestivme ama ona veke bese mazena i ne ziveese kaj nego,majkamu bese bolna doagav i nekolku oati o pomagav i i go menjav oampersot pred da pocine edna nedela bese tuka kerkai e togas primetiv deka ne e vo red zasto sakase da si ja teoa bolnata majka i zenata umurase i vikase zemjme gospodi zemime a mene mi rece jas ti davam za pravo koga ke dojde ona da odis kaj majkati ama mazmi ne go saka toa i me tera so sila da ja trpam mi go rece toa pred nego i on znae deka mi ima kazano taka rece toa ti e amanet od mene ako si se zemete da begas od nejze a na mazmi mu rece ti da si gledas familija sine ne dozvoluvaj da ti go unisti zivotot eve zeni toa go kaza nejzinata majka veruvale ili ne pa videte so kakov psihopat si imam jas rabota mu prati na mazmi poraka so horoskop kao demek jas skorpijata sum bila ljibomorna i sum ljibomorela na nejze posto oni koga setale mnogu luge mislele deka se maz i zena po moabetot mi se idese da ja izkubam i da ispadnam pogolema budala od nejze zasto zivcite mi gi izede moram da begam

A i plus iste nesto sto e nezaboravno e toa sto ona kupuva jadenje a jas nesmema da jadam vaka bese i dodeka bev bremena a jadenjeto ko za inaet ke i stoi na masa cel den za jas da gledam a da nesmema sa jadsm

Последна измена од модератор: 7 август 2017