Абе будалче бе . Никој нема право така да се однесува. На крај што му е она освен сестра. Психијатар немој веќе да си спомнала . Они се за таму, не ти. Така да арно си му кажала. Следен таков испад спремање детето и правец кај твоите. Па како сака он така.
Темата е осетлива, нема потреба од осудување, критикување. П.С.Секогаш личноста/нештата во бракот не излегуваат онака како што си претпоставувал/ла дека ќе бидат или би требале да бидат. И ти и тој или таа се менувате со текот на времето во бракот и доаѓаат секакви моменти и весели и тешки,а на мака човек се би направил,секаде би прашал за совет плус.
Мое мислење е дека треба да се размисли за да се донесе таква животна одлука,а ако веќе мора да се посоветуваме со некој,да прашаме некој близок или барем некој што познаваме. Уште кога го прочитав насловот на темата,смешно и тажно ми падна во исто време. Колку и да ја раскажуваме ситуацијата овде,детали ќе фалат,а тие детали прават разлика некогаш.И ги знаат само блиски луѓе.
@sum ,a shto zolva ti ima nastrani misli za brat i ??? I nego mu prijashe muabetot site shto pomislile deka bile brachen par so sestra mu??? Jas Ne za gzabe vikam prvo "lekarskoto" od partnerot pa potoa vidi si ako e rabotata za brak.. Najdobro e da go ostavish toj patlak,zabegani Se tie do krajnost...
Кое дали е вистина? Што постои ваква тема или? Пошто ете јас колку што знам форумот е за разменување мислење. Можеби членките немаат некој поблизок со кого би можеле да разговараат па се обраќаат тука. Што воопшто не е нешто не нормално или сррашно или не знам ни јас што
Epa vaka sega pocnav i tuka da se plasam slucajno vikam da ne poglednat pa da se prepoznaat i togas ke mi izlezat problemi se covek misli koga e vo tesno,vcera izlegivme i sestramu imase normalno ispat prvo go natera da odat da si kupat jadenje i se jadelo na gospogata otidoa koga se vratija kupija i si sednaa da jadata jas deteti vo race i se trgnav do dusa mazmi me prasa dali sakam da zemam od negoviot burek ama ako mu recam sakam da ke rece se ti gladna se ti vaka pa mu rekov ne fala i taka si sednaa jas si se trgnav nastrana a taa vika mmm kolku ubav burek cekaj da se svrtam navaka da jadam ustvari nakaj mene jas si kutev si se najadoa i otidov so mazmi da seta ama pametnata iskoristila situacija i mu ja napolnila glavata i nie vo kola si se ispokatavme jas mu vikam dobro be covek jas nesmeam ni da se branal li be on mi vika nesnees si dosla ke trpis vikam kako be taka koj vek sme i on mi vika sestrami e takva i ke ja trpis a pred toa ona se skara so moite i jas bev mnogu nervizna pa sto majkami i tatkomi sakaa da me zemaat ama jas aj zaradi cedoto a majka kaka majka i padnalo krivo pa mu pisala ili cuvaj gi kako sto treba i izbrkaa taa ludata ili odnesija da se leci ili ke ti gi zemam i kerkami i kerkati i ovoj povreden od celata situacija kao majkami losa bila vozrasna trebala da svati a sestramu bila samo devojce od 32 godini so dete pazi moabet i ne trebalo da mu pise taka sega mnogu ja mrazel mu idelo da ja ubie nedaj boze da se pogodela taka ke ja izbrcal so noz i jas samo zanemev i go gledav mu rekov izvini ti psihopat si ili si retardiran so moabetov da taka e okj mu rekov jas si odam dajmija kerkata ne ti ja davam mi vika vikam dajmija ke viknam policija ne ti ja davam daj mi ja i pocna da ja smiruva topkata ama i jas razmisliv ne bese toj moment da si odam nemav skrsen denar vo mene se mi bese doma a ako si otidam poveke tesko deka ke vidam nekoj denar od zastedenoto pa morav da se smiram i koga dojdovme dome zemav malata si ja izbanjav zasto on nesakase da mi pomogne jas si staviv banjarka vo koritceto si go legnav maloto i go izbanjav e sega sleduva druga epizoda na ispad banjarkata bidejki bese mokra se cedese nadvor a vesterkata izleze i vide voda tecelo na stazata i odednas koga se strca od tamu daj te voda daj te voda sega ke zemam i zima ja plakne vodata sto kapela od banjarkata vika videte sega napavi nesto od kade ovaa voda i jas kulturno si odgovoriv taa voda e od banjarkata se cedi aha da a sega koga sum tuka jas deteto da mi ogradisa neznam sto i znaci toa i pocna da zbori ama mazmi vide deka jas nemam zivci veke vide deka se mi e prikraj i koga rece i se dere bukvalno uste da ja istepa go svrti filnot vesterkata i pocna da mu vika sakam da cisti od utre sakam cela kuka da ja cisti ako ne ke ja vratam licno jas sega navodno ne sum cistela a jas mu kazav na masmi gisti se po den dva a celi meseci da slugvam na nekogo nema znaci nema i on i go kaza toa ama dzabe taa si zbori posle dojde kaj mene vo soba i mi rece da vo pravi e ne cistis utre koga ke dojdam od rabota le ti kazam ke cistis sekoe kose jas po tebe ke odam jas mu rekov vazi ti cyvaj go detenceto i taka ke bides doma jas ete ke iscistam ne nema da ti go cuvam ke cistis so edna raka ke se naucis vikam dobro ke cistam so edna raka i taka zeni moi mojot zivot si pominuva moeto bebule raste a jas nemozam da se spasam od gluposti zivotot mi stana spanska serija ili indiska podobro kazano gospot dava sila no ne i resenie kolku i da vi e cudno ova e vistinata
I koe ti e tvoeto momentalno reshenie??? Da sedish I da trpish I da ziveesh so poslednata nadez oti nekogash toj ke Se smeni !!! Nikogash !!! Chitash nikogash Ne ke Se smeni toj!!! Ne te sfakam najseriozno koja ti e poentata na takov brak??? I ti ke ziveesh so takov Shto ima nastrani misli I za sestra mu I psihopatski ispadi kon tvoite roditeli??? Ke ziveesh so pomislata deka saka da gi utepa!!! Najseriozno??? Soberi si Gi stvarite I deteto I izleguvaj od tamu!!! Shto ako nemash pari?? Kaj tvoite odish zar ne??? Kako predhodno si izlegla taka I vrati se!!! Posle toa misli na shtedenje,a sega spasuvaj glava I tvoja I na dete I na tvoja familija,oti posle kasno da ne ti bide!!!
Ne nesakam ic da tepam i znam deka ne e za trpenje ama se si vikam ajde moze ke se smeni se si davam nekoja nadez kako i sekogas ama poveke sakam da si otidam no strav mi e sto ponataka sto so deteto sto so nego ako e takov zal mi e ama nemozam neznam jas veke sum sto se vika so edna noga nakaj moite
@Glasna ти најдобро ме разбра. Ама женичкава не си бара решение туку си се искажува. Она си го сака маж и, бара спас од сестра му. Ама не сака ништо да направи.
E da taka e go sakam i postuvam mnogu,i kolku i da mi zgresi on locno on ne sestratmu pobrzo ke zaboravam no ne e takov za se me prasuva za se koga ne e tuka ona si ziveeme odlicno samo koga ona treba da dojde koga ona ke se javi na viber koga ona ke dojde togas postojat golemi problemi i toa sto sme nie dvajcata ne postoi a nego go sakam mnogu i znam deka da ne mu se polni glavata so gluposti nikogas nema da mi rece nisto sega solzi mi tecat koga ke pomislam na nego i na rabotite kolku bi kolkusrekni koga ne bi ni se mesala
Драга моја, волкот крзно менува но не и карактер. Чекај си го ти и сонувај дека ќе се смени. Тој е виновен за се, не сестрата. Таа си начекала прилика за да аздисува ама и се може затоа што си има поддршка. Тој да беше прав маж кој те сака и почитува секогаш ќе беше на твоја страна па заедно ќе ја исмевавте, нервиравте и ќе и одевте по нерви. Се ќе си правевте по ваше па кога ќе воочеше дека ниту една финта не и пали можеби и ќе го подобреше однесувањето. Ми се темни пред очи кога ќе слушнам изјава, трпам заради детето. Па на детето нема ништо да му фали ако е со тебе, не знам како еден говедо од татко и една ненормална тетка би го направиле среќно. Фино те посоветувавме да одиш кај твоите, не се секирај ќе дојде да те побара. И ако решиш да одиш немој да го предупредуваш за да те спречува, кога не е дома земи што ти е потрбно, по можност и заштедата ако ти е на дофат и да те нема. Треба да го увериш дека си сериозна во намерите ако сакаш да почне повеќе да те цени, џабе само напразно се закануваш, знае дека ќе попуштиш. А ако сакаш само анонимно да си се исповедаш пред некој непознат за да ти олесни тогаш барем нагласи за да не се трудиме да те советуваме. Или си одиш или седи таму и прифати ги нештата такви какви што се, трето нема. Памет на тој твој маж нема да му дојде.
Епа оди пак чисти, пак плачи. Сакај си го, ама дали он те сака е прашање. Кој е тој маж што ќе јаде бурек тебе да не ти даде, што ќе ти врти грб, што ќе ти префрла тебе се. Лупај си глава, пак плачи,треси се, пиј апчиња. Бегај женооо тоа ти е спасот!
Ne duso ne mi e do iskazuvanje dusata mi place kakvo iskazuvanje baram resenie da taka i si mislev da si odam koga ne e doma bas taka inace nema da dozvoli ama zal mi e nemozam nemozam sakam i nemozam se delam na parcinja i za nego mi e zal iskreno i sto e glup mi e zal a poveke od sto e dobar i si ja ceni sestramu a ona kako sto kaza ti azdisuva neznam ke cekam do nareden skandal koga ke go napravi o si odam toa sigirno im kazav na moite Ma ne on takov jas si go znam se delime na pola bukvalno se ova se mu e nametnato za inaet a on nema takvi misli i ne go svaka toa ili moze i se pravi takov a znaes sto ednas si pomisliv deka nesto ima sto jas ne go znam pa ona go ucenuva da me saka me saka sigurna sum
секој кој стасал до стадиум да си го постави прашањево, до таа дилема дошол со некоја голема,оправдана причина.. и кога-тогаш, колку и да одложува и дава шанси, ќе дојде до висинскиот одговор - неминовно - ДА! па подобро со време!!
Јас мислам дека ти така мислиш. Ама по делата и постапките ќе сфатиш, жалното е што не сакаш да ја видиш реалноста. А реалноста е дека тој ако те цени,сака и почитува во добро и зло ќе застане на твоја страна и нема да дозволи да те омаловажува некоја безначајна сестра која не си го средила животот па сака и туѓиот да го остави несреден. Џабе ние ќе те советуваме ти сакаш да си останеш,сакаш да си трпиш. Те жалам искрено покрај таков маж да бидеш слабак наместо да му го дотераш умот и да им покажеш кој е глава на куќата.
Ama negovoto odnesuvanje se menjava samo koga e ona tuka jas duri i go prasav dali ima nesto sto jas ne go znam a ona go znae pa go ucenuva zasto ne mi e normalno da poveruva vo gluposti i da se trgne od mene lele da znaete deka za nego se bi napravila ama da trpam ova nemozani jas mislam deka ke mu bide lekcija dobra toa ako si otidam ama od edna strana on mi vika ako si otides nikogas nema da te vratam ke umram sam ke ti go unistuvam zivotot od strana ama nikogas nema da te vratam mi se zakolna vo deteto