Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    А да го седнеш кога не е таа тука со добро да му ги кажеш работите,да му ги отвориш очите,да му појасниш дека сестра му може да му го растури бракот со тебе и дека детето ќе биде без двајцата родители поради неговата сестра што цело време сака да му го уништи бракот.
    Си пробала нешто такво?
    Оваа сестраму му е љубоморна затоа го користи,и сака бракот да ви го унушти,а мажот ти е во една црна темница што незнае кај оди,извини ама токмак е.
    Седни го кажи му и не го жали ни малку,он ни тебе ни детето не ве жали само сестраму е на прво место.
    Кажи му дека утре таа ќе си го среди животот и ќе му го сврти грбот,а ти и детето ќе доживеете трауми за цел живот поради нејзе.
    И не се нервирај госпоѓо мисли на своето дете,од нервоза секакви болести се фаќа(не дај Боже)

На cresa-jagoda, AURUA, Dadusicka и 2 други им се допаѓа ова.
  2. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Sym probala no ke mi rece ti glej si go deteto

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  3. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    А ти врати му дека детето не си го донела од кај мајка ти па сама да го гледаш.
    Ама џабе дефинитивно маж ти е опседнат со сестра му а од тоа само ти и детето ќе си страдате.
    Седни го уште еднаш и биди силна покажи му заби не му се плаши.Ако не мое мислење ти е да го напуштиш сепак ти си знаеш најдобро.
    А овој еден ден ќе ја чука празната глава.

На cresa-jagoda, AURUA, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Toa deja ke si ja cuka glavata isto taka mu e kazano ama on mi napomenuva vo nekolku kavgi deka sestramu ne e dobra bas a jas mu vikam abe jakk ima pamet da me namesti za se a da vikas dela ne e dobra mu vikam ima taa pamet znae sto pravi

5. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Па ако не е добра сестра му со паметот не си должна ти да го изгубиш твојот,ама тоа е ако не ја бива најдобро ќе ти биде кај родителите биди храбра оваа може и на детето утре да му прави како тебе што ти прави.

На cresa-jagoda, AURUA, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Znam svesna sum i za toa

7. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    @sum probaj da olabavis malku i pod hitno baraj nekoj psihiater (nemora mt da znaj za ova) ..zamisli samo kolku mu e ubavo na mt taka da si igra so tebe :( on uziva vo seto ova sto ti go pravi..otvori malce oci alo imas dete za gledajne

На cresa-jagoda, AURUA, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.
  8. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Маж ми на мене да ми го каже ова во таква ситуација како што си ти сега, пакувам куферот и пут под ноге. Се гледа колку те почитува и колку сте му битни и ти и детето.

На ♣ Alba Viduam ♣, cresa-jagoda, theowndemon и 8 други им се допаѓа ова.
  9. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Pa eve koga ke zovrijam jas on se menjava kako na primer od sinojka ma neznam veke sto da kazam nemam nervi ke se mrdnam ke pocekam da si otide vesrerkata do sabota najverojatno zasto ima terminna logopet ili 5 godisno since ne zbori nisto za zal tolku i znae da go nauci pa ke vidam sto ke pravam a vo meguvreme ako ima uste eden ispad sekako si odam dovolno zarabotuvam mozam i sama da ziveam zasto nesakam da odam doma i da smetam na nekogo bidejki e pretesno a imam edna snaska pa ne bi sakala da im smetam moze za pocetok kaj niv pa posle pod kirija sama so bebeto pa koga ke trgnam na rab ke si go nosam vo gradinka

На Arthur му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ama svati deka on ne se menuva on glumi za da mozi da te zadrzi za da si igra so tebe

На cresa-jagoda, Glasna, iki26 и 4 други им се допаѓа ова.
  11. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    А чекај и сестра му има дете? И каде е? зошто нејзе не и вели да си го гледа детето? Ми падна во очи ситуацијата со бурекот, зошто тебе не ти купиле?

Ова не би го трпела јас. Или нека се разбере или нека се гони у пм со се сестра му,

На Lianna Anna, cresa-jagoda и Dadusicka им се допаѓа ова.
  12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.095
    Нели немаше пари?! :?:

На orhideea и zalosna им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Еве горе пишала имала 5 год. дете кое не зборува, ќе го носила на логопед.
    Нешто не ми штима оваа приказна. Каде е мажот ѝ на золвата овде?

На cresa-jagoda и fana им се допаѓа ова.
  14. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    На еден коментар пиша дека штедела пари и ги крие дома. Демек ако заминела со детето без да влезе во куќата на маж и не ќе можела да си ја зема заштедата. Може има и добро платена работа. За нејзините пиша дека посиромашни се. И потврдува со тоа што тесно е кај нив дома и не сака таму трајно да се врати. А штом размислува за кирија и бебе во градинка штом се врати на работа значи навистина тргнала настрана пари и плус заработува. А за бурекот @supergirlmb мажот убаво ја прашал дали сака од неговиот,ама она одбила за да не коментира сестра му дека секогаш е гладна.

Епа тогаш ќе си гледаш/размислуваш само за тебе и детето/ Ако сака он ќе дојде со тебе и детето и ќе раскрсти со сестра му што мене ми се чини не е луда туку така и одговара маж ти да и трчка за се дека маж и нејзин не ја рецка ко што пиша. Тебе ако најголем проблем ти е сестра му во бракот дај олабави. Не се замарај нит за сестра му нит за него, глеј си само за твое арно и на детето арно. Зошто тереба здрава мајка за здраво детство. Се друго што ќе слушнеш од едно уво ти влегло друго излегло. И сестра му ко ќе ти се развикува вели и само да,да и прај си пак по твое. Ех будалче за такви ли се потресуваш?;)

Последна измена од модератор: 8 август 2017
    На supergirlmb му/ѝ се допаѓа ова.
  15. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Да, прочитав дека ја прашал, но ми падна во очи зошто не и купиле и за нејзе туку само за нив. И да, гледај си го детенцето, некаде прочитав дека и на психолог сакале да ја носат. Не дозволувај такво нешто зашто може да го злоупотреба тоа. Маж ти ако те сака тебе и детето ќе трча по вас а не по сестра му. Се знае со кого каков однос треба да имаме.

На cresa-jagoda и AURUA им се допаѓа ова.
  16. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Tuka e deteto sedi zasto ona castela zatoa a mene ne me casti

Ne e lesno zasto izmisluva lagi deka jas nesto pravam i se kolne vo deteto i mazmi i veruva

Parite se zaednicki od proslavTa koga se zimavme

Mene ne mi stima a ne pa ba tebe jas se dozivuvam i se cudam sto mi se slucuva mazot i si go ladi doma ja ostavi tuka na odmor da si ja potrpime

Ke vi pisam do krajot na nedelata sto ke napravam edna clenka mi pisa so blizok da se sovetuvam tak i ke napravam nema toa da bide majkami zasto ona sekako ke bide na moja strana ke razgovaram so negovata kuma koja e postara i dobra zena i veruvam ke ostane megu nas dve

Последна измена од модератор: 9 август 2017
    На cresa-jagoda и AURUA им се допаѓа ова.
  17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @sum dobro be majkata kolku godini imash???
    Se znae od kogo vo vakvi momenti Se bara sovet /potpora vo zivotot!!! So onie shto im stalo do tebe(roditeli,brat,sestra ednostavno kazano so svoi lugje)..kuma ti znaesh shto sovet ke ti dade? Ne misli na razvod,daj mu vreme (mlad e )bla bla,znaesh u nashe vreme eheheeee..toa sovet ke ti dade oti utre den muabetot da ne se doznae kade ti dala podrshka za razvod!!! Na kraj kraeva da mi izvinish taska ne ja boli,ne Si nejzino chedo ili pa nejzinoto vnuche da strada vo takva sredina!!!
    Drugo neshto ..ti pravi go glup maz ti,pa zali go grevota e chovekot ne e takov (samo koga sestra Se pojavuva)ama toj nema nikakva empatija nit sprema tebe nit sprema deteto tvoe!!!Chovek shto ima malku oset,ljubov,pa I lekoveren da e ovie raboti Ne gi pravi!!! Sestra mu chastela burek i?? Ako gleda deka ne kupila taa,povrati se kupi ti!!! Sitna dusha !! Od vakov ni ti ni deteto arno ne gledate da si znaesh!! Tolku imam da kazam.

На ♣ Alba Viduam ♣, Lianna Anna, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    @sum таков маж не ти треба. Тој ако е доволно паметен нема да дозволи никој, ама баш никој да му прави било какви сплетки. Нека си ја почитува сестра му, но се си има своја граница. Одамна требало да и покаже каде и е местото. Јас мислам дека сепак има нешто со кое што го уценува и тој и се плаши.
    Но не ми ни е јасно зошто ти молчиш? Зошто и се плашиш?
    Викни, покажи заби, кажи и се што и мислиш.
    А на маж ти кажи му да избере помеѓу сестра му и тебе и детето.
    Ако не знае што да ти одговори бегај од таму, зошто тој нема да се смени.
    Поарно сама и среќна, отколку со некој до тебе а несреќна.

На cresa-jagoda и zalosna им се допаѓа ова.
  19. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Mazmi celo vreme i vika da ne mu se mesa no od edna strana koga ke dojde mi gi zbori nejzinite zborovi sto znaci mu vlijae jas vo edna prilika i kazav se sto imam mazmi mi dozvoli bukvalno bez vlakna na jazikot bezobrazno i drsko no stoo dzabe jas potoa zanemev i dodeka jas i se derev i vregav ko sto znae ona sekoj den da go oravi toa mazmi me podrzuvase i vikase taka e ubavo ti kaza no dzabe posle izmisli drugo glupoati on vika ne nema vrska ne mi vlijae a jas tie moabeti samo od nejze sum gi slusnala p.s ne cistev jas ona ja cisti cela kuka jas sedam otkako od taa vecer sto vi ja kazav koga sakav da si odam ima dofrluvanje deka imalo mnogu gybre no mene toa ic ne me pogaga zasto mazmi ne reagira i nisto ne mi vika samo i rece ako custis cisti o ne zbori :)no se ova moze da se smeni vo rod od 10 min

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Ama izvini vaka ama i ti ne znajsh sto sakash :)

На cresa-jagoda, supergirlmb, Glasna и 2 други им се допаѓа ова.