Не знам колку да верувам во приказнава. Па човек од камен да е ќе препукне и нема да трпи. Кој луд би дозволил некој така да му се меша. Ќе попушти еднаш, два пати и ќе стави крај. Ако сето ова е баш како што кажуваш, полошо е и од шпанска серија.
Postojat lugje shto cel zivot trpat,nekoi pak ziveat cel zivot so poslednata nadez deka nekogash vo dalechnata idnina ke se smenat tuku taka rabotite od nigde nikade,nekoi cel zivot izigravaat zrtvi bez da probaat da promenat neshto I taka Ziveat samo so izgovori dodeka Ne izbie nekakov kurshlus..I posle na zal plachki.
Никогаш ама баш никогаш не ги сфаќам жените што се натегаат за чистење. Најчесто кај што има повеќе жени е највалкано богами ( чест на исклучоци). Да те прашам зошто не земеш ти да си исчистиш? Чија е куќата? Кој живее во неа? Нели таа е на гости. Земи постави се како газдарица, што се замараш. Не само да гледаш што и како рекла и направила, игнорирај ја бре, работи си дома , стани си сабајле порано, направи си појадок ,кафе, за вас, за детето, исчисти, па планирај нешто со мт ако е дома, ако е на работа почекај го, па договарај се прави се како таа да не постои, евентуално прашај ја дали сака да виу се придружи. Гледај си го детето жено а не другите. А ако и со арно не ја бива со мт, батали го нека си живее со сестра му.
I tuka e tesno sto jas koga ke zemam da cistam mi vikaat ova ne e tvoe a koga ne cistam vidija ne e domakinka ustvari jas smeam da cistam ama se da si e kako sto si bilo ni edna ramka za slika nesmeam da pomrdnam znaci smeam da sluguvam a domakinka nesmeam da bidam smeam da davam pari ali nesmeam da kazam koj prasak ke go kupime zeni znaci edinstven problem e sto jas sum mnogu mirna i kutam i begam od problemi i drgo e sto so valvi luge nikogas nemozes na kraj da izlezes so ubav zbor a mene ne mi e takva kulturata da se deram i vregam ednas go napraviv toa i tolku nemozam ednostavno ako pravam taka ke se onesvestam od sram pred svekormi a vaka pred mazmi i nejze ne mi e sram,a preku zimata koga dojde me namesti deka sum mu stenkala na maz i e togas puknav i se spakuvav i go viknav tatkomi da me zeme ama koga dodojde mazmi rece jas ne veryvam vo toa i nesakam zenami da si odi i tatkomi e isto ko mene go prasa svekorot dali sum mu zgresila nesto a on rece ne nikogas go prasa mazmi isto dali mu e ubavo so mene i on rece da me prasa mene dali go sakam mazmi i jas kazav da i i rece na zolvami da se trgne od mene zasto ni nastetuva i deka ako prodolzi da se mesa ke ni go rasturi brakot ona se zakolna vo deteto i rece deka nema poveke da se mesa no toa vazese se do narednoto viduvanje za zal,a uste kolku sitni raboti imam sa Samo za kazuvanje sto ke se fatite za glava i ke recete ne e mozno ova vo 21vek a plus sto mazmi sam ja ima videno kako me mesti so svoi oci ja ima videno i pak vika ne pagam pod nejzino vlijanie a gi izgovara nejzinite zborovi
После советите кои ги доби од моја страна јас само би додала дека навистина не ми е јасно од каде имате толку време за постојано да се р'чкате меѓусебно.Велиш заработуваш, веројатно одиш на работа а колку што разбрав и маж ти оди што значи дека добар дел од денот не сте дома. Ако грешам, најдете луѓе некој ангажман, занимавајте се со нешто продуктивно. Макар излегувај, шетај дете, здружи се таму со пријателки...Исто и дома кога си, имате веројатно посебни соби. Избегнувај ја максимално, по можност прекини да и правиш муабет. Кога ќе види дека не добива повратен одговор ќе пукне од мака. Сега ти нудам алтернативни решенија, најдобро секако е да заминеш еден период но се повеќе станувам сигурна дека нема да го сториш тоа.
Pa Ne bi rekla deka e bash taka,zatoa shto koga nemash podrshka od onoj koj te zemal da ziveesh vo taa kuka sve propagja u voda, nemash ni sloboda pod takov pokriv za da mozesh da Si pravish shto si sakash..a drug e muabetot na svoja teritorija..
На породилно е. Кога ќе почне да раб. планира во градинка малото и евентуално ако не се смени маж и тогаш да си замине прво кај нејзините па сама под кирија дека пиша добро заработува. Барем јас вака ја разбрав.
@sum Кој ти кажува каков прашок да купуваш, кој ти наредува дека не смееш ништо да поместеш, кој не ти дозволува да бидеш домакинка? Како што разбрав ти си единствена жена во куќата, свекрва ти е почината, а сестрата на мажот ти не живее таму. Таа ли ти го праве есапот и ти кажува со каков прашок да переш и што да правиш и покрај тоа што не живее со вас?
@sum , не ги прочитав сите твои текстови пошто се долги и латиница плус, ама забележав дека живеете сите топтан у една куќа. Барајте со мажот некоја гарсоњера и подобро таму да живеете извесен период, него со фамилии и роднини ваши. Во било кој случај не се трпат две различни генерации под ист кров. Мора да се одвоите од нив по итно, па тек тогаш види дали ќе ви оди бракот или не. позз
@sum ти ги пребарав старите мислења и видов дека ти си пишувала за проблем со дечко. Претпоставувам дека тој дечко сега е маж ти. Уште тогаш се жалиш од него, дека те третира како слугинка, дела те тера да седеш со неговата болна мајка... И ако не грешам според годините што ги имаше пишано сега имаш 25? Така? Епа зошто се реши на брак со него кога уште тогаш си видела каков е? Не вели дека поради љубов. Пуста нека е таквата љубов која те уништува. Тој бил таков, таков ќе остане.
Maz mi saka da ziveeme so negovite i ne saka da se odvoi, a sega go ubedija da se razvedeme i saka razvod, jas sakam da go spasam brakot, no toj ne saka, majka mu sekojdnevno go ubeduva deka kje si nasol podobra, demek nekoja so kje gi gledala i nemala da bide tolku samouverena kako mene, jas sum bila mrzliva ne sum sakala da rabotam, sto ne e tocno, jas sakam da se iselime vo stranstvo i da pocneme sami no toj ne saka, a posledniot pat koga imavme gosti svekrva mi i svekor mi sedea so nas i nesto stana zbor za bivsi deckovci i jas nesto spomnav epa toa bese porano ljubov ne se karavme nisto i tie slusnaa, i se mu prenele na mazot mi i sega toj e lut i saka razvod. A inace i sekojdnevno se karame, zosto platata si ja cuva cela vo banka i ne saka da dava pari, a mene mi vika koga ke se ozenel pak demek kje se odvoel, pa sto ne go napravi toa do sega ako sakase da se odvoi, taka laze i mene me lazese a kje prelaze i druga vo idnina, znam sigurna sum, no sepak se nerviram zasto kje nosam status razvedena, no sto moram moram, imam eden udvarac, mnogu simpaticen decko, i obrazovan e ima dobra rabota, no mi e strav sega seuste da probuvam nesto novo, zosto sme samo 1 mesec so mazot mi razdeleni smetam deka skroz treba da se razdvoime za da pocnam nesto novo...
Зошто секогаш свекрвата ви е крива за се? Проблемот е во брачната заедница. Не можете да си го решите и ајде сега за се свекрвата нека е крива. Има лоши свекрви не дека не. Ама зошто секогаш за секој ваш проблем свекрвата е виновна? Ако во бракот има љубов, почит и разбирање ништо не може да го растури. Ни илјада свекрви.
Еми мора некој да е дежурен кривец и кога нема кој тогаш свекрвата е абе ако со него немате слога и разбирање не мора секогаш крив да е друг ,некогаш и самите сме виновни ама не признаваме .
Мислам дека се оладил маж ти за тебе оддамна, а што го колваат неговите допринесува да си му поодбивна. Те изиграл за одделување, ама и сам се зафркнал е те ќе си одиш. Дали ќе зафркне друга ич да не те занима. Тој маж ти ќе ти биде минато и добра лекција. За статус разведена потполно те разбирам. Ама тоа е некој работи поарно да се спречат него да се лечат. Ако си самостојна финансиски и се нема што оди си од таму, барем за развод сега секој 2-3 пар пука. За удварачи имај си контакт ама дека нешто озбилно би било не се надевај многу. Треба време за се.
Ne sum od kamen no taka sum vospitana kutusi ostaj ama nemozam veke Jas sum na porodilno a toa i go pravam primetuvas deka nikade ne pisav jas i vrativ ne jas kutam ama ona dodeka ne me izvadi od koza ne prestanuva bukvano taka kako sto kaza podaleku od nejze vo svoja aoba daaa no vcera gospogata vo den pladne jas spijam so maloto i koga odednas ko uragan nekoj vleguva mislev mazmi samo sto ne mu rekov poleka be koga se vrtam taa fino lepo si vleze mi go izvadi telefonot od polnacmi go frli. Na krevet i pak si ja tresna vratata i si izleze zovrev prvo ne ni tropna no jas ne ni ocekuvam talva kulgura od nejze vtoro mojot telefon se polnese i bese prazen a treto mi go frlk telefonot. Ima vreme za sekakvi gluposti zasto e toplo i sedam doma so maloto ne i reagirav ni na ovani na moabetite od druga soba dofrleni no toa ne go pokazuvam pred nejze ama mi e krivo i tesko mu kazav na mazmj mi rece batalija ostavime barem ti razberise e i sea kazi kako jas da begam i sto uste jas da napravam za psihopatot da me ostaci na raat Da toj mi e maz da ne ti recam ama ke ti recam go sakam no voedno golema greskai e
Речи му на мт да ја избрка. Јавете му се на нејзиниот маж да си ја земе дека не и е арно и кога ќе ссе најави пак не ја примајте бе или одете негде на одмор, оди кај твоите.По муабетиве ми гледа дека е малку луда и љубоморна на брат и и тебе.
Нема да те остави додека маж ти не ја подбере и не и го покаже местото. Не е таа семоќна па никој ништо да не и може.
Zeni se otidov si sovrav deteto i da me nema zasto gluoacata pak napravi haos mi vleze vo soba jas se presoblekivav da mi go zemela deteto ni tropna ni nisto vleguv a deteto mi bese bez pampers i rekov imaj kultura tropni se presoblekuvam i deteto ostajgo da i oblecam pampers mislev se razbra nooo ne izleze i pocna da me vrega i mene i moite doma jas zimanje partalite mazmi ne e doma na rabota go viknav svekormi vnatre posto si bese so komsija sednat pa da ne ni se smeeat mu rekov veke nemozam da trpam neka gi trpi sinti ovie gluposti i navredi jas nemozam si odam on na fin nacin me zamoli da ostana ama jas rekov ne ne jas si odam a sestramu tolku glasno vikna cao sto mislam celo maalo ja razbra i si otidov mu pisav na mazmi i pak jas kriva kao znaci vaka plansko si otide namerno go napravi ova le vidis sto ke ti napravam pa mi se javi mi rece vratise ne dozvoluvaj ona da ti go unisti brakot ama nema veke kasno e ni tatkomi ni majkami ne me pistaat veke nazat rece prvo ke dojde le se izvini pa togas a do togas tuka ke sedis ima mesto za tebe