Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Neznam zoshto se oseti povikana ko prvo,ko vtoro ne ja napadnav Pepa ,samo napishav zoshto ustvari takov chovek trpi,zoshto tolku pati se ima nazad vrakano(a za da se vrakash nazad,vajda odela kaj nejzinite,pa od tuka i mi beshe poentata zoshto ne si ostanela kaj nejzinite-potochno doma)shto fajde ima od takov brak.I shto ima vrska so nejzinata bremenost,ne e ni prva ni posledna vo takva situacija shto se nashla.Sega za nea i bebeto najdobroto reshenie i e da se trgne od takov nechovek..drugite raboti poleka se sreduvaat.A vo vakva sredina kakva shto e neznam kako bi odgleduvala dete....

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Edit: vprochem ova i e vtora bremenost(potochno vtoro dete) :?:

3. elena.mak

elena.mak Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2012
    Пораки:
    1.670
    Допаѓања:
    11.528
    Се осетив повикана како према човек, затоа што на нејзиниот оган и фрли бензин. И се ставам во кожата, и тврдам дека малку пополека треба со ранливи луѓе, па незнам што да е. Немам ништо лично против тебе, баш напротив те почитувам на форумов. Имам секакви случаи, знам каде што ја млатеше мажот ко боксерска вреќа, па нејзините не ја примија дома, мажена била и сл. Не е важно, важно е дека треба да бега од таму, да се снајде. Ама пак ќе речам сметам дека треба малку по благо, затоа што се чита колку многу е преплашена, мислам дека нема потреба никој да ја довозбудува со ништо. Лично ги сваќам овие работи, не дека сум била во таква ситуација, ама сум ја гледама многу блиску и знам како пати. Нејзината грешка е недостигот на самодоверба и снаодливост. ;(

На SexyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    јас како што разбрав таа живее во швајцарија .. затоа и го спомнав тоа . бидејки веке имам запознаено жена сто така и помогнаа. . не зборам за македонија.. знам дека во нашата мила македонија мажите ни . алиментација не плакаат... камо ли да те згрижат од социјалното!! навистина жално

5. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Potpolno te razbiram shto sakash da kazesh,se soglasuvam so sve shto napisha,megutoa treba vakvite zeni shto pretrpele cela psihoza od partnerot da se razbudat,i da zastanat cvrsto na zemja i da se trgnat od takvite partneri,oti nishto dobro ne im nosi takov brak.Ne e zdravo deca da rastat vo takva losha stredina,i samatachlenka Pepa e svesna shto i se sluchuva vo brakot,samata znae deka ne mozhe da zivee so takov chovek ,a prodolzila da go trpi,se vraka edno 15-tina pati kaj nego i plus povtorno ostanala trudna so vtoro,i shto misleshe Pepa deka rabotite samite od sebe ke se reshat.Koga chovek svesno probuva da te maltretira,znachi i nema nikakov respekt za tebe,taka??

6. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    колку години сте во брак? .. дали си вработена??. ако не си значи знаеме веке зошто ја трпиш оваа тортура.. можеби си уште млада ама сепак јас ке речам ако една жена не се разгали кога е бремена никогаш нема повеке ;) ладен тип ладен однос како ке живеете понатаму јас нз има луге што се оладени од жените им ама за децата душата си ја даваат .. ова кај вас веке . нз .. ама кај твоите сигурно има 1 соба за тебе и твоите деца. ..

7. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    здраво на сите, и јас бев во еден ваков брак, во кој бев и психички и физички малтретирана, трпев цели шес години, имам керка 5 годинки, и стално се запрашував дали да се разведам или не, но од кога видов дека нема никакво друго решение се разведов, имам само 25 години а веке поцнав да се цуствувам нестабилна со здравјето, затоа си го земав детето и по брза постапка се разведов, него му одредија двапати неделно да ја гледа и да плака алиментација од 3000 денари, но да ви казам на сите мирна ми е главата и душата, керкичката си ја запишав во градинка и ни е убаво. Затоа ако гледате дека нема друго решение само развод, невикам дека вака е полесно, но барем никој не ве малтретира и децата нема да гледаат секој дневни кавги позз до сите и само напред.

На wtff, bibush, zalosna и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. rici.aaaaa

rici.aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    1.240
    Допаѓања:
    3.403
    Треба многу да размислиш за ова што си го напишала лесно е да ти напишам разведи се,но ти си онаа која ќе го има клучниот одговор.Велиш повеќепати те бркал,си останувала најверојатно од страв што понатаму?!...сосем разбирливо,дали овој проблем го знае мајкати? што вели таа на ова?
    Убаво е да се има разбирачка но тука нема и веројатно станува збор за човек кој сака се да си удоволува себе си,ти си на крај...боли ова што го пишувам но ова што си го напишала ми дава таков заклучок...велиш бебето не го интересира....знаеш во вакви ситуации има неколку можности....
    -самобендисаност,личност кој не мозе да согледува срека,мачител на туѓ живот(тојот)....доколку има можност без кавга разговарај со него но како со пријател значи без емоции едноставно што сака тој од тебе,добиј го одговорот размисли и сама ке ја имаш солуцијата за твојот проблем.
    "Pepaaa"-Животот е еден и многу краток. Живеј го убаво,онака како што треба сега ке имаш и бебенце,на кое ке му бидеш потребна.Доколку мажотти заслужува да биде дел од вашиот живот OK,доколку не....продолжи без да се вртиш и вракаш на место кое ке те уништи.Ова е само мое мислење,другото поната му е твоја одлука...од се срце ти посакувам срека

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. BuBeMa

BuBeMa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    i jas sum vo istata situacija ama kaj mene e malce podrugo mazotmi ima jaki vrski i strav mi e da ne mi ja zemi kerkickata a da ti kazam podobro bez maz odkolku zdravjeto da ti go zemi pocnuvam da spobudaluvam oti i jas kako so napomenav od prviot brak toj ima 2 deca i sudot nego mi gi dodeli i duri vo resenieto pisi deka samo toj e staratel deka majkata nema nikakvo pravo na niv. neznam kako i so da napravam

10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :@ немозам да верувам усте Kакви докази цекас ти да видис зосто го трпис тој монструмот и ја барас вината бо тебе ?.....
    :| и усте едно це ти казам тебе и бебуско нема санси да те истерат од сваицарија ти це Oстанис тука и детенцето це ти припадни Tебе а он це мора алиментациа да плајца и Aко ти треба помос писими порака за превод за било со јас сум Tука
    :devil: koja mala drzava koj ti kaza deka nema domovi za samohrani majki vo schweiz a i plus to taa i da ne raboti mozno e taa da ostani sama so detenceto vo toj sta a nego da go naterat da izlezi za 24 h od stanot
    :clap: бравос за Oдлуката ти посакувам се нај убаво тебе и на малото срценце
    [mod-tekst:2jawwmqz][/mod-tekst:2jawwmqz]

11. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    Само да знаете колку е тешко донесување одлуки во туга држава кога немаш познавање на јазикот и кога немаш пријатели на кој можеш да се потпреш и да веруваш верувајте многу е тешко кога сме по тугите држави

На tessie му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    :| јас сум во тујга дрзава (CH)и мене истото ми се слуци и зато сакам да и помогнам.... посто поминав и јас низ ова истово и плус со две мали децина

13. avita

avita Истакнат член

Се зачлени на:
    17 март 2011
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    31
    нз колку и како знам дека помагаат .. имам блиска роднина затоа зборам не зборам нисто од памет.. таа бесе во германија ама секкао и во swiss ги има. а да може и во станот да остане ако веке им е купен станот ама ако се под кирија ???????????.. треба да најде пари за сметки, за кирија.. најдобро е .. да се тргнеш и да побараш решение од социјалното

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Da pravec vo socialno i oni ce i kazat sto ponatamu toa e prvo sto treba da go napravi .... Socialnoto mora financiski da ja podrzat dodeka on ne pocni da plajca alimentacia i drzavata mora da go plati sudskijot trosok dokolku ona ne raboti ili ima mali primajna .... I ako dovolno ne go znae ger.... Jazik ili francuski zavisi na koj del e od swiss tije mora da i najdat preveduvac .... Samo naj vazno e da se resi za prv cekor da se spasi od takov covek ( monstrum ) istoto go trpev 8 god den za den se dodeka ne zamina so druga (demek negova koleska) i plus toa i fizicki krvnicki i psihicki bev maltretirana do max .... Eh da mozam to vreme da go vratam ne bi go trpela ni 1 e.minuta....

15. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    BuBeMa мојата керкичка да ти кажам самата сакаше кај мене, веке е 5 годинки и се разбира, а на таткои иако му одредија два пати неделно да доага да ја гледа тој недоага, знае да се појави еднаш во месецот кога ке треба да донесе пари или па кога ке му текне него, знам дека се плашиш како секоја мајка дека ке и биде одземено чедото, но ке се распрашаш и со добар адвокат ке го средиш тоа, но ако гледаш дека веке неможе да се спаси бракот, а за оние што пишале дека ако не те изневерува да не се разведуваш само ке кажам дека има многу полоши работи од тоа да те изневери, од кога јас се разведов моето дете е прво посрекно,а со неа и јас, затоа не наведувам никого само кажувам од лично искуство :* и срекно на сите

16. Pepaaa

Pepaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    21

ne 1va mi e

17. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    757
    пепеа како е кај тебе ситуацијата се смири ???

18. BuBeMa

BuBeMa Активен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    dokolku sto znam sega za sega ne me izneveruva ama kako so rece ima mnogu polosi raboti od izneveruvanjeto kako vo mojot slicaj psihicki maltertirana sekoj bozji den covekot kako da skrenuva od pametot ne znam so mu se slucuva ne e istiot kako od pocetokot kerkami e mnogu temperamentna vesela mila nema stram so sekoj komunicira bez razlika dali covek go gleda prv pat taa so sekoj razgovara no koga tatkoi ke vleze vo vratata koga ke si dojdi od rabota deteto bukvalno se ukocuva strav i e mnogu od nego i na mnogu pati mi ima receno mamo sakam nekade daleku da izbegam ne sakam poveke da go gledam. no kako sto napomenav resena sum na razvod ama toj ima mnogu jaki prijateli taka i napravi i na prvata mu zena dvete deca sudot nego mu gi dodeli se so vrski i prijateli
    [mod-kirilica:2fejxz7m][/mod-kirilica:2fejxz7m]

19. 007-007

007-007 Активен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    4
    zdravo,

snosti se odluciv da si odam , momentalno sum kaj moite , sama , decata ne gi zedov , posle rabota ke odam po niv , ne znam kako ke projde seto toa , ama konechno sum resena da stavam kraj.

Pred nekoja nedela dobiv epilepticen napad predizvikan od golem stres i nervoza , moram da se grizam za moeto zdravje pred se .

a toj veke nasol druga , vidov nekoi poraki od tipot 'zlato spii slatko i sonuvaj me mene ' brojot zapisan kako BLAG.

ne se ni trudam da doznaam koja e taa , samo sakam da se trgnam nastrana od nezdrava vrska i okolina .

za nekolku nedeli ke pravam nekoi ispituvanja vo SK , a vo meguvreme baram stan da se iselam , ne sakam da ziveam so moite , ne sakam da sum im teret , se nadevam deka ke uspeam da se sredam i decata i karierata mi se na prvo mesto .

momentalno - i'm feeling great and releived! :)

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Искрено, многу ми е мило што ваква одлука си донела. Се сеќавам дека имаше пишувано претходно и точно знам кој беше твојот проблем, а јас тогаш те советував да го направиш токму ова. Многу ќе ти биде полесно. Здравјето не се враќа, денес тебе нешто ти се случило како резултат на стресот, не дозволувај децата тоа да го гледаат или па недај боже и на нив да почне да се одразува. Само биди цврста во одлуката и се ќе биде во ред.

Ти посакувам премногу среќа и убав нов почеток. :*