Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Чуј, маж ти кажал не дозволувај она да ти го расипе бракот. Па тој го дозволува тоа. Што не ѝ каже дека е нејзиното место. Убаво што си си отишла. Маж ти кога ќе дојде ќе му кажеш да одбере или ти и детето или сестра му.
    Туку јас не разбрав, сестра му не живее таму во истата куќа така?

На theowndemon, Someday, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Прочитав се што ти се случувало јака ти душа се што си истрпела мила ти си силна жена.Не сум сееуште мажена али имам сличен проблем со братучедката на дм љубоморна,пробува да го сврти,буцка цело време али му се отворија очите на мојот увиди се.
    Сакав да кажам биди силна не попуштај ,мило ми е што твоите те подржуват целосно и што те пазат.
    Ваквите жени како нејзе немат осет,немат карактер,психички не се добри али затоа ти немој психички да паднеш.Кога ќе дојде мажти кај твоите кажи му се што ти лежи на душа се што му собираше.
    И кажи му дека сестраму ви го расипувала бракот,а он и преќутувал се он дозволил да се растури бракот .Не му попуштај
    :hug: :hug:

На cresa-jagoda, carangigia и AURUA им се допаѓа ова.
  3. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Среќнo нaтaму вo живoтoт. Хрaбрa oдлукa и прaвилнa. Нa дететo му требa здрaвa, среќнa и нaсмеaнa мaмa. Гледaј си дететo.

На natemila, stetoskop, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Pod kirija podaleku od site i kje zivnete ako ima razum toj. Sekakvi snai, sekakvi svekrvi i zolvi ... Kje dojde maz ti i cvrsto stoj na tvoeto. Lesno e se da rasturite,a nema brak bez turbulencii.

На stetoskop и AURUA им се допаѓа ова.
  5. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Da taka e no srceto mi se rasparci mozam da zamislam kako mu e sega dusata me boli no morav sto da pravam ne sum kamen ne sum nemozam da bidam si davam sila koga ke se setam na seta nepravda na sekoe nivno ponizuvanje i zakanuvanje i izivuvanje no iskreno zeni mnogu mi e zal za nego i da ne bideme zaedno gospot da mi go cuva i nasocuva na prav pat,e i kazav na mama za sajtov vikam mamo nemav na kogo pa ima eden sajt anonimem pisuvam so zeni i si delime sovetia ona mi vika abe kerko moja ti vo bolest ke si se nateras so ovie problemi jas zakutev i mi padna zal sto ja zagruziv i nea

На carangigia и AURUA им се допаѓа ова.
  6. UnordinaryOne

UnordinaryOne Популарен член

Се зачлени на:
    29 април 2013
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.630
    Паметна одлука си направила. Ова го кажувам како дете кое израснало во такво семејство, одлуката да останеш заедно со мажот кој не е доволно созреан за семејство и нема цврст карактер (лесно потпаѓа под туѓи влијанија) не е воопшто паметна. Детето цел живот ќе живее под стрес и потајно ќе те обвинува зошто не си ги спакувала куферите додека си имала можност. Во мојата приказна таква можност не постоела, но чим ти си самостојна, финансиски колку толку поткрепена - бегај што побрзо и не погледнувај назад. Нормално е да имаш чувства кон сопругот но зарем вреди да трпиш малтретирање заради љубовта која некогаш постоела? Бегај затоа што со тек на време таа љубов ќе се претвори во чиста омраза. Со ваков човек тек ќе почувствуваш болка кога еден ден ќе почне исто да се однесува и спрема детето и нема да му овозможи нормални услови за развој. Наместо безгрижно детство, твоето дете ќе носи трауми. Те молам не менувај ја одлуката, еден ден ќе сфатиш колку правилно си постапила!

Последна измена: 10 август 2017
    На Gosh, cresa-jagoda, forumce и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    A za shto ustvari go zalish ??? Koga toj e toj shto ti go servira ovoj "brak-mrak "??? Toj e toj koj ne znae kako treba da se funkcionira vo "normalen brak".Toj e toj shto vasheto zaednichko dete ti go imenuva ko da e samo tvoe!!! Toj e toj koj ne znae da si go zashtiti semejstvoto mushki!!!
    Toj e toj koj na sekoj mozen nachin te tretira kako stoka,da mi izvinish ama kurtashak si igra so tebe,a ti zali go:emo:
    Navistina ti se chudam od kade crpish tolkava ljubov za nekoj vakov,a nikogash ne vozvratena...

Последна измена: 10 август 2017
    На Gosh, AURUA, orevka и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Душо драга, сега мораш да бидеш јака и да не попушташ. Него ако му треба жена и дете ќе и покаже на сестрата каде и е местото и нема да и дозволи да ти се доближи повеќе. Ти кога ќе ти се јави ќе му кажеш фино лепо дека него го сакаш и се тоа бла бла ама дека таа тортура да ја трпиш веќе не можеш. Па нека се реши господинот. Малку тој нека те жали тебе. Доста сестра му на пиедестал ја става и и оди.по паметот. Или тебе те сака или не.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Zenicki on ne izdrza ni edensaat bez nas mi zvonese mi pisuvase razmisli ne pravi gluposti dojdi pa na kraj go pobara tato na telefon i mu se zali a tatkomi mu rece ova dete ne e najdeno na ulica ako ja maltretirate voopsto ne ja baraj a ako ja sakas ke si se trgnes i ke zivees so nejze on pocna da mu objasniva na tatkomi kako sestramu ne se razbirala i sl a tato rece togas ona ne e dolzna da trpi se i svasta ostavija ili dojdi ke napravime maski moabet i mu spusti on mi se javi na mene vika sakam da go vidam deteto dojdi do nekoe mesto jas nesakav posle dojde skoro do kaj mene ama ne vo dvor jas pak ne izlegov no vo meguvreme go sretnal mojot pomal brat i se mu se zalel a on si stoi dobro so bratmi a bratmi e pogolem emotivec i od mene i mi se javi bratmi i mo vika zemina kerkati jas ke te nosam kade be vika mazti te ceka tuka nervozen e da ne doaga da napravime pogolema guzva izlezi ti ama tatkomi rece nemoze tuka ke sedis i kraj ako otides ti nemas veke roditel jas go poslusav i ostanav no bratmi pocna da vika i da se dere deka jas sum vozrasna da si go gledam patot i sama da si gi resam problemite i rece ako ne odam kaj miki deka on ke si otisol od kukata me stavi vo tesno vidov deka plitko razmisluva da mu gi kazev sto se slucuva on ke napravese glupost kaj mazmi se povlekov i se vrativ i denes ja trpev istata scena mazmi e na rabota zolvata vcera izlegla od doma po moeto zaminuvanje i se vrati kasno mnogu mazmi spiese mi rece koga ke se vratam od rabota jas ke sredam se ti sega uzivaj nema da dozvolam brakot da mi propadne sto da pravam jas so ovaa moja sreka koja voopsto ja nemam za zal

10. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Sto brat kje bese, idiot, tvoite roditeli se tie koi odlucuvaat...kje si izlezel mazot. Neka ti dojde za pomos brat ti kolku sto IMA srce I dusa toj, tolku I ti. Kje se sredite ...mn malogragjanstina vo denesno vreme ama se sakate I kje be bide.

На kuc, cresa-jagoda, theowndemon и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. supergirlmb

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    @sum Проблемов ќе да е до тебе. Не може други да ти го држат воланот на твојот живот мила, па и брат и сестра нека е. Се надевам ќе се средите и ќе бидеш среќна но извлечи поука од ова, само ти и никој друг одлучува што и како ќе правиш. Возрасна жена, плус и сама си заработуваш ќе си играме пинг понг ли со тебе. Не сме во 18 век, аман.

На ♣ Alba Viduam ♣, kuc, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  12. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.762
    Spored mene ja napravi najgolemata greska so toa sto se vrati nazad i toa posle 1 den( ako ne gresam) ako sepak sakase da mu odades lekcija, trebalo barem da pocekas da go ostavis odredeno vreme sam posle eden dobar muabet dogovaranje sto kako i da se vratis, ti premnogu izbrza, ne veruvam deka nesto ke se promeni. A toa pak brat ti od kaj mu e pravo da se mesa vo tvojot izbor,...?
    Sepak ti posakuvam mnogu sreka se nadevam ponataka se ubavo ke bide.

На ♣ Alba Viduam ♣, kuc, AURUA и 6 други им се допаѓа ова.
  13. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Зошто попушташ толку бргу?
    Каде е твоето Јас?
    Маж ти, а и другите виделе дека можат да манипулираат со тебе затоа и ти прават така.
    Се додека не покажеш заби и им покажеш каде им е местото ќе си патиш.
    Од својот памет ќе си патиш.
    Собери храброст и покажи им дека и ти можеш да бидеш лоша.

Од срце ти посакувам се да решиш и да живееш како што заслужуваш.

На kuc, AURUA, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  14. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Zeni od beter po beter zenata vleze vo soba i me udri mazmi ja iznese i ja istepaa zaedno so tatkomu mene me udri po raka posle pola saat kako nisto da ne bilo site se smeat samo jas placam

15. supergirlmb

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    7.820
    Кoј те удри ? Леле дaј избркaјте јa oд тукa.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sum

sum Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2013
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    27
    Sestramu me udri

Mi ide da se ubijam

Последна измена од модератор: 12 август 2017
  17. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    @sum aj najseriozno razmisli za shto nazad se vrati??? Koi bea tvoite ochekuvanja od niv?? Podobar tretman??? Se vrati nazad za kotek da jadesh??? J'zk neka im e i na muz Ti I na brat ti !

На Dadusicka, AURUA, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Brat ti znaj za ova ??

На cresa-jagoda и Glasna им се допаѓа ова.
  19. Outlook

Outlook Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2015
    Пораки:
    3.175
    Допаѓања:
    5.108
    Znaj i kje si odel od kukjata ako ona ostanela tamu ... ostajte ja zenata. Ne znae da se bori ama kje se nauci, mesto da go zdrma brat i, kolku ima pravo toj tamu tolku i taa i da se pomiri so toa bratceto kolku i da ne mu odgovara. Taa se sobra i se vrati nazad, i ako pocne napred nazad ja da sum svekrva ja kje izbrkam ili dza ili bu, edno da se znae.

20. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Jas ja prashav dali znaj za vcerasnijot sluchaj

На Glasna и cresa-jagoda им се допаѓа ова.