Sto deka kje znae koga na toj tolku mu sece. taa mora kandzi da pusti, a ne brat i. Nikoj doma ne moze da ti gi resi problemite. I maz i za raka i nadvor pod kirija, ili jok sekoj na svoja strana. Ama koga kje kaze treba da stoi na toa, a ne gluposti i nervozi samo za site.
Za se treba dvajca, prvo si zaminala i na tel go informirala ajde be, vrska e ova, ti raskinuvam, gotovo. Prvo se sednuva toj doma sam ako ne saka so tatko i kaj niv doma, pa, da vidat dali od ulica dete zemale pa, kje se zezaat so nea. Ama i taa ko decata. Sekoja se mazi za mazot,a familijata ide ko tri od karti i prifati li ostavi, treto nema. Toa sto go procitav se malogragjanstini koi mozat da gi nadminat ama taa treba zdravo da kasa i r'ze, a ne da se povlekuva tuku taka. te nacekaa li popustas sekoj na glava kje ti se kacuva. Pocit edni kon drugi i site da ziveat ko lugje, a ne ko idioti ama treba vreme za adapracija.
Vaka znaci i jas sum vo dosta losa situacija i trpam navredi i se ama da me udri nekoj od niv pogotovo sestra mu bogami nema.da i sedam mirna i da ja gleda. Ici ke i iskornam pa sto saka neka bide ke vidime koe posilen vo tepanje taa ili jas. Jas kutam, ama ponekogas izbuvnuvam i se sto mi doagja v usta im kazuvam i navredi i se. Ama ti premnogu kutis be duso epten. Daj probaj ednas barem izderi i se vikni brani se be mila. Ako ne ti samata ne ocekuvaj od mt da te brani
Не прочитав се но од прилика сфатив.Слушни ме од лично искуство....ниеден маж кој дозволува фамилијата да влијае на бракот не е за жалење и за враќање назад. Бев во брак со нешто сличен лигуш да кажам на твојот. И еднаш си отидов со детето и си плачеше се лигавеше...и ај како ќе му дадам шанса, нели секој ја заслужува и за што за пак исто. Уште истата недела си земмав детето и одма тужба за развод . Ставив еден убав крај. Сега имам 29 години..ќерка од 9 години која никогаш не била по среќна. Јас успеав во животот, а тој стана пијаница која и татко му го избрка од дома па живее под кирии. Никогаш не трпи никој....затоа што никој не е поважен од тебе и среќата на едно дете.
За вакво нешто брак да растура не оди, под кирија !!! Од будалаштини брак да се растури е лудо, така на страна ни тој растргнат од неговите и од неа ни таа омаловажувана, мир и убавини.
Јас не и ни реков да се разведе...но тој ни ќе ја однесе под кирија ни па ќе ја заштити од неговите. И така он цел живот ќе има жена што ке му готви и пере и ке ги исполнува сите обврски како "сопруга" а она цел живот ке живее "среќна" и понижува.....зато што го сака нелиии...
Не знам која е твојата приказна ама развод е последниот избор кога веќе се обиделе на сите начини, тоагаш да. Ама вака ... што се земате ако не можете и не сакате да се борите за таа заедница па, ова во 90проценти од тазе браковите во заедница се случува кога барем една страна е со тешко малограѓанско сфаќање. И да во бракот жената ги извршува своите обврски но, и мажот, мажите не се гости и всушност зависи какао ќе си се поставиш. Во брак се двајца, не е еден сам, ако дојде да се биде самец во брак подобро е да си баш самец.
I da znae,mislish deka bi go zasegnalo uplav dobil oti sestra mu nazad Se vratila sinkir lebot ke mu go izede
epa bas posto mazot na gospogjata nekako ne saka da se bori sto ona sama ke se bori so sebe? ne ide stvarno.koga gledas deka edniot krenal race sto tuka drugiot da se trudi sam za dzabe
Види јас нигде не и реков да се разведе. Ако е малце тоа што нејзиниот "маж " дозволува да се понашат со неа како што сакат...нека си седи. А се зимаме затоа што никој не знае каква ќе му е иднината....да гледаме на гравчиња сите како ќе ни биде...сите унапрет ќе знаеме со кого да се земеме. А борба е кога двајца се борат....не еден. Борба не е да се лигави кога ќе си одам затоа што мама и дада нема да го исперат. И не ја споредувам во никоја случај мојата приказна со нејзината...затоа што мојата беше каде каде не комплицирана како нејзината. Ама пред се јас се сакам највеќе себе и не дозволувам да бидам понижена од никого. И да избирам да бидам сама и среќна. Не е лесно да си сама мајка во држава со мали примања....ама сум горда мајка...што поштено работи за да го донесе на прав пат своето дете. И уште посреќна затоа што тоа расте во средина каде што нема никаков вид на психичко и физичко насилство.
Јас разбирам и повеќе од што мислиш, само еднострано се гледа на ова, и на мажот не му е лесно. Тие влечат на една страна, таа на друга, а за да застане на здрави нозе треба реално да гледа зшима и жени што водат во беспаќе. не само мажи. А тоа за перењето, а верувај ако не е дада или мама поевтино е да плати чистачка дома или јас што плаќам дрвата да ми ги среди некој отколку со нерви да плаќам. Така што, се што е домашна работа човек ќе се снајде вака или така, ниеден брак не опстанал поради домашните обврски туку поради стабилноста, љубовта, разбирањето и поддршката што си ја даваат еден на друг. Поради тоа и влегле во заедница и треба двајцата да се борат, точно ама таа попушта и тој не ја сфаќа сериозно. Ама тој не се откажал туку само се наметнува. Инаку ако е се угорница еден сам не може се да турка.
Si otide kuckata denes sabajlevo konecno mazmi ne se ni pozdravi samo i rece sreken pat i razmisli drugoat sto pravis o rece deka ili ke se smiri ili nema da doaga ili nie ke si odime vleze vo soba i me gusna i rece veke nikoj nema da te pipne rece bolna e normalen covek ova ne go pravi ostavija jas i deteto sme ti familija izvini za se i fala sto si borec za mene na ovaa toplina cela nok me guskase mi vikase nemoj veke da si odis nemoj samo ti si normalna tuka mi trebas ke sredam se jas ke ja sredam sestrami nareden pat koga ke dojde nema ni od usta tvoeto ime da i izleze te sakam tebe go sakam deteto i sakam uste edno detence so tebe denes gospot vladee vo nasata kuka mirno tivko se se razgovara na tivok nacin ednostavno problemite isceznaa
Точно така...мирот е нај битен....ако го нема се е џабе. Јас не велам дека е вака лесно....плати за цепење...бори се сама за се во животот... но муабетот ми е на крај дека никој не е должен да трпи тортура од никој. А кога би се средило се тогаш секако дека е најдобро да си остане во брак
Pshihichko i fizichko maltretiranje ima vo toj brak..vo toj brak ne ni mislam deka ostanalo neshto za spasuvanje .Toj nema nit pochit nit respekt nit za zena nit za dete nit za nejzina familija...
Секој може се да проба, ова народов е бог да чува, а тие треба своето да си го чуваат. Какво лесно сам да се бориш ама подобро тоа отколку некои др работи ама ова беа глупости нивните, а се сакаат.
Предалеку одите, прочитај што пишала последно и не прочитав непочитување кон нејзините туку од брат и. На крај и ќе испадне добро им сторил
Nemam shto predaleku da odam,sve si pishuva ponapred..Dali delot go ripna kade toj I Se dretckal I Se rasfrlal so pogrdni I zakanivachki zborovi kon nejzinite??? Ajde sega si otide zolvava pa med I mleko kao Po doma e,ami shto ke pravi pak koga ke mu dojde sestra mu..pak istoto Ponizuvanje do zemja e ova..barem za mene.
Тоа си е нивна работа, кој знае кој се кому што изнакажал во такви ситуации штом се смириле полека полека вакви ситуации се повешто ќе решаваат.
Jas chitam ona shto pishuva..a ova drugovo e chista manipulacija..Ako toj imashe ushi,oset,ljubov sprema nea ondak shto Ne pochna ushte togash da Ja smiruva topkata dodeka sestra mu beshe prisutna tamu..nego sega ljubovi ke I izjavuva..duri kotek Si izede od zolva i a toj od denes ke Ja branel od koga Ja iznatepaa I izvregjaa