Zosto ziveeme vo pomalo mesto, i sramota e, sram mi e. jas prethodno imav edna dolga vrska mi propadna, sega i brakov propadna, Jas go molev maz mi, 2 nedeli da se smirime, ne sakase, posle tie dve nedeli izlegov so tipov na kafe, pa posle padna i seks, i toa bese toa, znaci ne obratno, go prasav maz mi, da te cekam i do koga, toj mi rece ako sum go sakala kje sum go cekala dva maeseci ili do nova godina, kakov e toj odgovor.
Тој одговор е нормален од човек на кого му треба време да си ги среди мислите. Притоа вие не сте во врска туку во брак. Се додека не потпишете развод твоите авантури ќе се сметаат за неверство. Тебе ти е битен маж ти или било кој што ќе ти кажува бајки и ќе те гледа за секс само?
@Dona5 aman bre ni samata ne znaesh shto sakash!!! Brak sakash ama so bilo koj,da Ne si sama ili sramot da ne te fati Vaka pogolem problem si otvori.Namesto trezveno I pribrano (psihichki) da si se sredish ti kako muva bez glava brzo nabrzo zoshto bre???
Значи мене ми е чудно, ако го сакаш мажот ти нема да ти текне да контактираш со некој, а не па секс да имаш. И тоа за многу краток период после разделбата
Јас мислам дека штом дојде човек во ситуација да си го постави тоа прашање ,,Дали да се разведам" мислам дека е подобро веднаш да го направи тоа отколку да се мачи, или да остане во брак само заради децата. Ги знам сите наши стереотипи, разбирам и мало место и се, ама па и животот е еден и треба да го живееме за нас а не за комшиите. Со сета должна почит кон сите, но штом едниот моли а другиот бива молен на тоа тури му пепел, утре на секој збор ќе ти го плеска преку нос. Да се разбереме, сите грешиме и секому може да му се случи неверство. Но за да продолжи бракот или врската а особено бракот треба да расчистиме со 2 работи. Дали ние сме спремни со тоа да живееме цел живот и дали партнерот е спремен да го прифати тоа без дополнителни условувања. Зато што условувањето секогаш едниот го става во подредена позиција, а таков брак е осуден на пропаст.
Epa ne e samo za seks se zapoznav i so negovite, misli za seriozno ama jas ne sakam da brzam, ednas koga kje se izgori covek na mleko, kje duva i na makenica posle.
Ke ti kazam samo edno nesto. Kako go molis maz ti celi 2 nedeli da se smirite, a od druga strana se gledas so drug i plus insistirase za seks, a sega velis ne samo seks tuku seriozno...???? Sedis na dva stola, pazi da ne ostanes bez nieden. Treba da se odlucis maz ti da go vratis, ili da pocnes novo nesto so drugiov...
Pa devojki gotovo e denes potpisav, so maz mi e gotovo, go molev toa bese pred mesec dena, vekje sum vo nova vrska. problem solved, fala na komentarite
Mi treba golem.sovet razmisluvam mnogu I.nemozam.da.donesam.odluka vo vrska.so.mojot soprug,nemam voopsto doverba cesto se karame mislam.se deka.neshto krie od.mene mada.non.stop.mu gi proveruvam.telefonite nema.nishto izbrsishavme se fejs ova ona ama neznam.se porodiv pred.10 meseci bev vo depresija teshka od.koga se porodiv zatoa shto denta koga se porodiv mi pratija poraka.od.mojot soprug I nekoja deka bile vo vrska dolgo vreme.deka.me.izneveruval.I poraki slikani ama.mojot soprug negirashe veli deka.se namesteni.deka.taa.nekoja.go.manijacela I deka e psiho se ispokarav vo bolnica mi zastana srceto mislev kje umram dali da se radyvam ili da.placam.pretesko mi bese on.negirashe me.moleshr placese deka ne r vistina.mi kaza za nea ama.jas nmozev da se smiram I otkoga dojdov doma samo.placev go kolnev maz mi da mi priznae on veli deka e, laga se.se potudiv da doznaam ama neshto e mnogu izmisleno vo porakite shto mi gi pratija na.primer za mazmi I shto.me.natera da ne im.veruvam mada sekoj den.do.denes.mu prefrlam.se karame za toa.otj.mi vika.deka ne sum.normalna.I.nemozel.da me.podnese vishe zashto.sekoj den.mu go rasipuvam.koga e doma sega neznam.kako da se smiram dali.ushte sum.vo teshka.depresija.od.poroduvanjeto.I se shto.mi.se sobra sekij.den.mislam.na.toj.den.I.placam I.se.karame samo I mu sesi zakanuvam deka.kje.se.razvedam samo nezbam.shto da pravam. I.premnogy sum nervozna.I.losha.majka stanav mislam.deka.dovolno.ne.obrativ na.moeto bebe vnimanie.porafi.shto.postojano.placev duri. I.shto.bev nervozna.ne.go.sakav ni bebeto zosto on.mu e, tatko mu vikav koga placeshe mislam.deka psihicki se skrenav skroz pocnav da.poluduvam.poradi bolkata shto nemozev da veruvam.deka mi gonapravil toa.I toa.dodeka.go.nosev negovoto bebe pokraj se shto se macev imav tesko.poruduvanje. toa.da mi soopstat odma.go.mrazev mojot soprug misle. Deka.kje.go ubijam ve molam za sovet
Прво да ти кажам Кај што има чад има и оган ! Второ имаш опција да му опростиш , да заборавиш на тоа , и да му речеш со услови тоа да не се повтори никогаш , и да останеш со него , и да си го спасиш бракот . Трето Да си заминеш и да се разведеш , доколку не можеш да опростиш , и да пројдеш преку тоа , а не секој ден едно исто да му го надговорвиш.. Луге сме , сите грешиме , со добар дијалог све може да се реши .
Mislam deka.kraj doagja na.brakov zoshto.non.stop.mislam na.toa dali e vistina.ili.ne.mada on mi prizna deka samo I vrakjal ona.opst muabet deka sakala da.rabota kaj.nego ama.od koga.pocnala.so neshto.drugo on.ja blokirali I deka zatoa se nalutila.taaa mada neznam.shto.da mislam nemozam da prifatam sakav da istrazam.da doznaam.se ili da se otkazam.nemozam da prodolzam.napred so.ovaaa misla shto me.jade odvnatre koga bi bila.sigurna.sigirno.bi.mi se gadel.I bi.go.ostavila odma bi.go.mrazelaaa mnoguuuuuu sakam da.mu vratam.da mu se.odmazdam.da.oseti isto za da prodolzam.napred.so.nego sakam da mu se odmazdam mada.mu.ja.izedov dushata do sea ama sakam da go.oseti toa.shto go osekjam.jas se plasham.deka.sum.losa majka zosto premnogu.sum.nervoznaaa
Никој не би сакал да биде во твоја кожа.Ако веќе си одлучила да останеш со него, треба да му простиш и да заборавиш на сѐ и никогаш да не спомнуваш ништо. Зашто колку повеќе спомнуваш толку поголеми проблеми си ствараш и само правиш дополнително да се карате и тој да ти замерува. Лута си му уште, сигурно не си ни простила и нормално е тоа. Јас би ти кажала да се консултираш со лекар за постпородилната депресија, да ти даде нешто за смирување, оти и на бебето му штетеш со однесувањето. Не се замарај со одмазда, не му спомнувај ништо не човекот, можеби навистина немало ништо. Смири ја малку ситуацијата, прати му го однесувањето кон тебе и бебето и општо кон сѐ, прави се како ништо да не било. Ако направи некој навистина сомничав потег тогаш реагирај и обиди се да дознаеш дали има нешто со неа уште.
Јас би ти советувала да побараш стручна помош. Првенственo заради детето, пошто не е баш најпаметно да донесуваш такви животни одлуки додека си во депресија.
Fala.vi na sovetite mnogu shto.brzo.mi odgovorivte. Sea vaka.da vi.kazam.samo.on.ia.mrazi mnogu zosto taka.mi.napravila.I.ona.mu se imase.javeno.pred.mene.demek.ne.sum.ja ne.sum.rekla.nishyo veleshe.I demek nemora da.me blokiras da me.mrzis tolku neznam.shto.da mislam samo nemozam da projdam.preku toa I da zaboravam.eve.kolku vreme.pomina.se sum.beter samo na toa.mislam da go ponizam.nekako I da mu se odmazdam ama.mie.zal za moeto.dete da ostane so.ravedeni.rodeteli.neznam mislev da odam.na.psihilog ama.nemam.podrshka od.nego on.mi vika deka sama treba da si gi sredam mislite deka nikoj.nemoze da mi pomogne kolku pati krshev.doma.raboti pred.nego odnervoza.od.bes shto.osekjam.nemozam da se smiram.nikako
Види можеби маж ти напраил грешка но не е крај на светот ... Побарај стручна помош , среди се , опрости , и не мисли на тоа .... Секогаш има решение за секој проблем ... Но глледај ти позитивно да го решиш овој проблем.
Дли вреди за еден таков неизкастрен коњ да ти страда детето?Дали вреде најубавиот период за тебе и за бебето да ти помине во нервози и кавги? Дали имала нешто меѓу неа и него нема да дознаеш никогаш и да имало он ек и рече да се јаве и да рече дека ете некој ја мести немало ншто и пак ке те измајмунат Затоа прво смири се седни со него и кажи му дека продолжуваш напред со него и напомени му дека една сумњива ситница ако приметиш дека ке си заминеш од него Не вреди толку време да се јадиш а штом има чад има и оган нешто е имало меѓу нив сигурно ја има откачено па у инат она се осветува сеа вака пракајки пораки
Nikogash nema.da.mu.oprastam I.koga kje umiram.posldno toa.kje.mu go prezboram nne se zaborava toa malku sum.podobra zaborav nekoe.vreme.pa.oddesnash.plas koga.kje.me.prasha.nekoj.za.poroduvanjeto.mi teknuva na.toj den.I.se e u.kirac pak.isto placam se nerviram pa.mi yeknuva kako.se.ponashav.sprema.bebeto.samo.placeb ne.mu obrnuvav vnimanie ne primetv nekoj.raboti ne.bev dobra.majka.ne.se.raduvav sto.bev majka.se.kolnev.I da.oprostam da prodolzam? Teshko e mnogu veruvajte mnogu patev iuste patam nishyo.ubavone.vidov do.sega nesrekjna.sum.mnogu on e dobar tatko mi pomaga go saka go cuva dobar.e.I.kon mene ama.jas sum.takva shto.mrazam.lagi.I.ne.oprostuvam greski diri verujte nekogash.mi.odi da skrsham.neshto.od.lutina koga se karavme.se pocnav da.krsham da vikam da.urlam mislite deka.sum.poludena neznam (