Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Da be ke se tepame po ulici pa posle da ne ima na youtube :)

На evangelina.ina, Glasna, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. ZAHRA

ZAHRA Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2016
    Пораки:
    1.624
    Допаѓања:
    16.918
    Таман работа :$.Па како да иде тогаш да се види со неа,па на крај пак тепачка ќе им испадне.На најубав ден нејзе ја расплакуваат со пораки и слики за мажот.Има такви безобразни што фрлаат око на оженети сакаат да растураат туѓи бракови ама и за таквите има добра лекција

На cresa-jagoda, Meckicja и Women cinde им се допаѓа ова.
  3. verba

verba Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    198
    Devojko ne se ponizuvaj so soocuvanja, poraki, sliki i sl. Sto bilo bilo. Smiri se, pojdi na razgovor so psiholog, dokolku si vernik vo crkva, razgovaraj so nekoj blizok. So vakvo odnwsuvanje samo ke ja vlosis situacijata. Ne e ubavo toa sto si go doziveala no nazad nema. Duri i da najdes dokaz za neverstvo mislis ke ti bide polesno? Ne veruvam! Obidi se se da zaboravis, daj vtora sansa na brakot pa ke vidis za nekoklu meseci kako ke odi. Ako nema podobruvanje togas razvedi se. Na ovoj nacin ako navistina nemalo neverstvo si go potkopuvas brakot nepotrebno. A ako imalo i ti so meseci i godini se dokazuvas koja e smislata? Moj sovet: zaboravi sliki poraki dopisuvanja. Posveti se maksimalno na brakot i deteto. Odete i na bracni sovetuvalista. Ako nema podobruvanje i ako ne si srekna za rqzvod sekogas ke ima vreme. Barem ke znaes deka si dala posledna sansa da se spasi brakot.

На cresa-jagoda и Women cinde им се допаѓа ова.
  4. Women cinde

Women cinde Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    25
    Fala vi mnogu :* kje posetam psigolog najprvo a posle kje vidime mnogi meseci pominaja ne zaboraviv samo toj den mi e pred oci I kako me smiruvaa vo bolnica kako bebceto placeshe kako go drzev vo race I placev koga go vidov mobilniot neznam kako da zaboravam se poremetiv cela ama kje se potrudam za nego kje.bidam najdobra majka a sopruga neznam.fala vi na.sitee mnogu imajte dobra nokj:*

На cresa-jagoda и Meckicja им се допаѓа ова.
  5. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Убаво ќе беше да пишуваше кирилично и по разбирливо ама најмал проб.Прво,кој ти ги пратил тие пораки?Се сомневаш во некоја?Ја познаваш таа?Ако ја познаваш на многу лесен начин ќе можеш да дознаеш дали имало нешто помеѓу нив и дали сеуште се гледаат само важно е да знаеш за која станува збор и онака кажуваш сте ги деактивирале профилите пак ќе ти повторам ако ја познаваш таа земи направи му профил на маж ти име презиме слика и заклучи се,додади ја пиши и ќе мисли дека збори со него,ако има нешто помеѓу нив се ќе пише таа пошто нели ќе мисли дека со него збори,ако не значи нема ништо што се замараш.И зашто депресии и да има нешто ќе се убиваш за него? Ајдее не се оптеретувај толку со црни мисли,шти дошло ќе го преживееме.

На Women cinde и Meckicja им се допаѓа ова.
  6. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Mene poveke me asocira ova na obichen flert koj bil izgleda(moja predpostavka) navremeno sprecheno od soprugot tvoj,izgleda procenil deka insistiranjeto na sredba za kafinja/pijachki od drugata strana e so drugi nameri,pa zatoa mozebi tie sredbi i nikogash Ne Se sluchile..
    Oti realno veke ako nekoj se drznal da ti gi isprati tie poraki samo za dogovaranja sredbi zoshto mislish bi Te poshtedil i od "vistinkite" poraki,gledanja,sliki m??? Bi ti gi ispratila bez oko da I trepne ako navistina imalo neshto,isto kako shto prisobrala materijal na obichno dogovaranja!!!
    Smiri se malku,deteto pred sve ti e na prvo mesto!!! Ti sigurno si go poznavash partnerot kakov e??? Ako e flertuvach,zjapach po zeni,shmeker ili e po konzervativen tip??? Toa shto ti Si pomlada od nego nad 10 god go gledash mnogu narcisoidno I samobendisano pa po difolt treba crveni kilimi da ti postila isto kako da si na Red Carpet :?:,chekaj bre malku pa toj ne e 40/50/60 godishen pa na sekoe da mu gi lupash godinite na nos oti si bila pomlada:emo:...Doverbata e mnogu bitna pomegju dvajca partneri da znaesh!!! Sekoj od ulica ne moze mene da me prelaze oti maz mi imal afera ,Zatoa shto jas mojot go znam kako dishe,glasot i gesticaluciite shto gi pravi mozam da osetam ako me laze ili vistinata mi ja kazuva I toj toa mnogu dobro go znae!!!
    So vakvoto ponashenje ni ugore ni udole odish,pogotovo so agresivnoto odnesuvanje(frlanje,vregjanje i itn)
    Moj sovet zemi si mal odmor do kaj tvoite ili toj neka izleze na izvesen period kolku da izbistrite dvajcata glavite I ke vidite ponatamu na shto ste..

На mimiiiii, Alianna, Kitten и 7 други им се допаѓа ова.
  7. L-a-r-a22

L-a-r-a22 Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2013
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    10.770
    Добро мене не ми е јасно колку една личност може да биде злобна за да се обиде да ти го уништи најубавиот ден - породувањето.
    Ајде сакала да каже, епа зошто не го сторила тоа пред тоа, или после тоа.
    Многу злоба постои во нас луѓето, многу.
    Можеби и стварно ништо немало меѓу нив, па од завист да се прави се.
    Сега е лесно да се монтираат слики, разговори.

Без разлика што и да било животот продолжува.
    Не се уништувај себе и животот на твоето дете.

На Skorpija25, Rose96, kim.k и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.758
    Допаѓања:
    172.982
    Јас само едно знам..
    Треба да простиш за себе и за твоето дете. Дали ќе продолжиш со него, ти си знаеш, ама омразата ти ја труе душата. Да си посетиш и психилог и психијатар, да си се средиш, затоа што детето не е криво за да те трпи ваква.
    Не си ни првата ни последната изневерена, АКО си физички изневерена ..
    За секое неверство има причина. Никој без причина не изневерува..

На Bankarkata, Yowannty, evangelina.ina и 12 други им се допаѓа ова.
  9. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Annath она што го гледам во своето опкружување е дека секој втор изневерува, и мажи и жени. Мојот став е дека пред да се испокараш, пред да го спомнеш зборот развод треба убаво да размислиш, кога имаш деца посебно. Не мислам дека треба да останеш по секоја цена во брак, ниту да трпиш заради децата или заради околината; туку секоја ситуација е различна - доколку се случило еднаш неверство, а љубов постои и партнерите си се лонче - капаче, мислам дека неверството не е доволна причина за развод. Моите зборови погрешно ги протолкуваа дел од членовите на форумот. И јас како и ти мислам дека ако простиш односно ако можеш да простиш неверство нетреба повеќе да го спомнуваш, префрлаш ниту да сакаш да му вратиш на партнерот за неверството, затоа што така само себе си, си наштетуваш. Ако неможеш да преминеш преку тоа, разведот е подобро решение. Но во лутина одредени луѓе носат погрешни одлуки.

На evangelina.ina, AURUA, Women cinde и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.578
    Допаѓања:
    201.783
    Во ред, се сложувам генерално со твоето мислење, или ќе простиш или ќе се разведеш. А лично мое мислење е дека неверството Е причина за развод, барем според мене, јас сум од тие што не толерираат такво нешто, бидејќи знам дека не можам да простам, без оглед на годините поминати во брак. А никогаш не би генерализирала и давала од ракав статистики колку проценти од мажите (или жените) во брак изневеруваат, бидејќи околината не е доволен показател за тоа. Ако сите околу мене изневеруваат, треба да се вклучам себеси и мојот сопруг во таа статистика, во тие 99%.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    А за оние кои се грижат за мојот приватен живот, фала им. Само би препорачала прво да ја сфатат суштината на постот (статусот), а после да изведуваат заклучоци.

На Meckicja, forumce, Women cinde и 2 други им се допаѓа ова.
  11. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Од каде ви е таа статистика дека 99% од мажите и жените изневеруваат? И вие спаѓате во тој процент?

На Kitten, Annath, Dust и 3 други им се допаѓа ова.
  12. Women cinde

Women cinde Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    25
    Незнам што би било кога сите би изневерувале во брак како децата кје излезат на прав пат со такви родители што кје научат тие како би биле среќни децата кога родителите не им се среќни кога ќе гледаат дека постојано се караат изгледа дојде многу модерно време па тоа сите го сваќаат како нормално нешто среќата веќе не е во мода и љубовта нема ни вистинска љубов.сега никој присилно не те тера да се ожениш или омажиш за.некој што не го сакаш,сами одлучуваме за тоа.

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Не сакам да кажувам клишеа во врска со љубовта. Ама точно, некои луѓе сакаат само да наштетат. На крај што ако сопругот твој ја кажува вистината? Пробај да мислиш позитивно малку. Гледаш и тој се труди да успеете. Плус немало ништо. За друг пат сигурно ја научил лекцијата дрка не треба со никоја да пишува.

На Women cinde му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Emy867

Emy867 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2014
    Пораки:
    4.483
    Допаѓања:
    96.974
    @Women cinde не им прави разонода на форумски ликови два дена со проблем кој што можете да го решите само ти и маж ти, а не странци кои не знаат ништо за вас, туку даваат само произволни претпоставки.

Ја прочитав цела дискусија горе-долу и мене мислите ми се сторија каша попара, а не на тебе која си директно засегната со проблемот.

Ништо не треба да ти влијае на одлуката освен твоите чувства. Најмалку совети на форум.
    Соземи се, размисли убаво и премери ја својата одлука неколку пати за да бидеш сигурна дека тоа е тоа. Остави его и гордост на страна и среќно!

На theowndemon, Yowannty, AURUA и 6 други им се допаѓа ова.
  15. Women cinde

Women cinde Активен член

Се зачлени на:
    11 септември 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    25
    Да во право сте сепак јас ја донесувам одлуката што понатаму, или ќе згрешам многу или ќе.направам најдобро за мене и за моете детенце ;) фала ви ипак на сите што ме прочитавте :*

На natemila и kuc им се допаѓа ова.
  16. mamita83

mamita83 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2014
    Пораки:
    355
    Допаѓања:
    426
    Како се фативте буквално за тие 99 %, муабетот ми беше дека често се случува.

Пример ви давам: Сопруг на службено патување, му се појавува риба што изгледа како Моника Белучи и сака да му го попуши. Сигурни сте дека вашиот прекрасен сопруг ќе каже НЕ.

Ова е само пример, немојте да го тупите и за Моника плиз.
    Секс за една вечер, таму далеку, никогаш повеќе, вие везе немате. И животите продолжуваат понатака...

На natemila му/ѝ се допаѓа ова.
  17. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.445
    Допаѓања:
    38.462
    Не се согласувам дека 99% од луѓето во брак изневеруваат. Ако во вашата околина се погодиле такви, не го прави тоа реален толкавиот процент. Еве на пример јас не познавам пар што се изневерува. Значи треба да тврдам дека не постојат такви воопшто.

На theowndemon, Viktorijaaa5, Kitten и 3 други им се допаѓа ова.
  18. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Премногу филмови гледате.

На mssuniquee, BabyStyle, Rose96 и 6 други им се допаѓа ова.
  19. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.006
    Допаѓања:
    14.447
    abe ajde kako ke razgovaraat koj maz ke priznae neverstvo ziti sve?i da sedne da razgovara ke se iznaslusa lagi.ja i da prostam cel zivot ke se somnevam i kaj e tuka srejkata?

На Women cinde, Gosh, Meckicja и 2 други им се допаѓа ова.
  20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    39.756
    Извини, а зошто не го цитираш целото мое мислење каде се дообјаснувам за тоа за што треба да разговараат? Каде прочита ти јас да реков да го праша дали ја изневерил? Пишав дека треба да му постави услов или жената со која си пишувал или членката и нивното дете.
    Нареден пат цитирајте цело мислење и не ги вадите од контекст одредени зборови и реченици кои само вам ви одговараат. :)

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.