Па не знам, ниту па разбрав дали имало нешто повеќе од пишување. Членката пишала дека маж ѝ договарал средби со таа жена, како што разбрав. Тоа баш и не е наивно нешто, проблем е според мене. Што има тој да договара средби со други жена покрај неговата бремена жена? Ти го оправдуваш тоа? Јас не.
sto ke razgovaarat tie odposle koga zenata e vejke ponizena i izneverena?kakvi uslovi i da postavi coekot stom ednas napravil takvo nesto nikakvi uslovi tuka nema da pomognat toa ke bide samo gubenje vreme. a se slozuvam so komentarot na @forumce
Пример ви давам: Сопруг на службено патување, му се појавува риба што изгледа како Моника Белучи и сака да му го попуши. Сигурни сте дека вашиот прекрасен сопруг ќе каже НЕ. Секс за една вечер, таму далеку, никогаш повеќе, вие везе немате. И животите продолжуваат понатака... aha da bas taka deka zivot ide dalje,nedaj boze ama vistinata sekogas izeguva na videlina.ima bez koski da ostane. be aman mazive sve samo na taa rabota mislat.pa ete im zena domasto mora na drugo mesto da baraat? odi razberi gi.
Пак јас.. вака значи јас не реков дека сигурно ме изневерил сепак може само тепал време или може му дошло убаво да има.удварачка му ги дигнала акциите..кога зборувавме он ми објасни дека ради.него ја избркале од.работа зошто му досаѓала па.она да му се одмазди правела се дека е луда,инаку она лажеше дека незнаела дека е женет што не е вистина сите знаат демек он дента и кажал а она месеци уназад барала мој број со.месеци и чекала што злиба ќе.беше.незнаммммм ама.пак зошто мојов воопшто да разговара што има може се мислел дали да направи нешто,како што пиша.членката погоре го познавам мажми добро да он вика дека ако.направил.нешто нема сигурно после тоа да.легне со.мене во кревет да спие да ме гушне дека му се гадело.од помислита .....сега зошто би.направил некој толку злобно нешто?заради негови потреби ? Неможам да разбераммм
Причини има многу, веќе не се битни, а твое е да избереш кому ќе му веруваш, дали на мт, дали на жената. Според тоа ќе одлучиш што понатаму. Со среќа!
Вистината до детали никој нема да и ја каже. А вака во неизвесност не може да живее, мора еднаш да се реши ситуацијата. А ќе се реши ако одбере страна, нејзино е да одлучи што ќе верува. Ако му верува на мажот, ќе се смират и ќе продолжат како ништо да не било, под услов да не се спомнува повторно за ова. А ако одбере да и верува на жената, пак нејзино е да реши дали ќе се разведе или ќе прости (и пак да не спомнува воопшто понатаму). Си се познава себеси најдобро, си го знае мажот, ние не можеме да решиме во нејзино име.
Тоа што е мажена и мајка не ја прават и зрела, и сите гледам можеме да го прочитаме тоа. @Women cinde во тебе е собран многу гнев душо. Без разлика од што и како е предизвикан, ти не си слободна девојка па можеш да си дозволуваш да урлаш и кршиш и да си тотално изолирана од секојдневните обврски зошто нешто се десило и тебе не ти се свиѓа, колку грубо и да звучи. Ти имаш дете сега. Твое е дали ќе продолжиш со сопругот или ќе се разведеш, ама на тоа дете му е потребна одговорна и стабилна мајка. Ти си мајка пред било што друго и се додека имаш бебе кое зависи од тебе, ти мораш да си ги распоредиш приоритетите кој ти е најбитен во животот. Одлуката што понатака со сопругот не треба да биде над грижата за детето, зошто на детето му треба мајка која кога ќе го гушне треба да го смири, а не да го вознемири зошто ти цело време си вознемирена и не си дозволуваш да се смириш. Просто глупаво ми е да коментирам статистики околу тоа кој колку изневерува, зошто секој е индивидуа сам по себе и секој различно го доживува и се носи со изневерувањето. Во моја близина знам само за еден таков случај. Братучетка ми прости неверство кое се дешавало на почеток на нивната врска, а тогаш дечко и сега сопруг и призна кога веќе беа во 6тата година од врската, затоа што веќе не можел да и крие зошто го гризело од внатре. Братучетка ми помина низ пекол повеќе од пола година, само таа си знае. Long story short, на крајот стаи на кантар многу работи, измери и пресече.. и му прости. Сега се 12 години заедно, 3 во брак и имаат 1 годишно синче. Бракот им е прекрасен. Секој со своја приказна и свои причини. Она што за некои е незамисливо, за други може да помине, а за трети било незамисливо додека не им дошло до глава. Затоа, да се молиме да не не снајде она што не го сакаме и да не се расфрлуваме со "ја не би тоа никогаш" зошто не можеме да знаеме со сигурност нешто што не сме го почувствувале на своја кожа. После нејзината приказна.. со резерва гледам на многу работи, кои претходно ми биле "нема теоретски шанси".
Немој заради некоја биштија, што свесно влегла во грев (му се пикала на твојот сопруг), да си го доведеш бракот во прашање. Немој. Најлесно е, Судијата за 15 минути ќе ве разведе, а таа само ќе си ја храни душата на твојата несреќа. Машко ко машко, и да изневерил пак тој ќе биде "Повеќе маж", она како женско треба да е совесна и свесна. Ама таа ти е гарант некоја биштија, што покрај толку ергени во градов, бара утеха во женети. Тука ќе видиш што профил на личност е. И заради таква да си го доведеш не дај Боже бракот во прашање? Мој совет, само поразговарај со твојот сопруг, и гледај некако неа да ја тргнеш под итно од неговиот живот, зошто таа и понатаму ќе ви прави проблеми. Дај Боже се да заврши како што треба, само на Суд не.
Го ценам вашето мислење,искрено ми олесни што ете раскажав што ми се случило,и да така, многу гнев насобран многу емоции помешани омраза љубов незнам,постпородилна депресија,плус случката ме сваќате, ем незрела да во право сте ама ќе.застанам цврсто на нозе ќе.продолжам.со сите обврски детето мие на прво место ова време нема да ми се врати кога ги гледам првите чекори и првите зборови на моето најмало...пропуштив да се радувам на почетокот на мајчинството бев постојано тажна ама.сега сваќаж дека.ќе.ги барам овие моменти...разговарав и со сопругот не сака развод никаков вели дека сите караници ни се од ппд дека.ме сака најмногу на свет и ќе.направи со неговата љубов да заборавам на се, си давам прво шанса на себеси да заборам се и да продолжам напред да бидам.смирена и да бидам.старата јас што бев силна а на сопругот му оставам да се труди понатаму да направи да заборавам искрено и он ме трпеше многу го уништив многу месециве ппстојано да му туумкам се.едно.исто секој ден да викам.а он пак да сака да ме гушне и да ми каже колку ме сака...ме сака ваљда,а инаку ќе.биде пријавена биштијата за вознемирување...
Da de da Ne po magareto udri po samarot rabotava e.. Mene mnogu me interesira kako "mislish" "TAA" da Ja trgne od nejziniot zivot?? Predlog ???
Има начини, нека ангажира приватен детктив, има агенции, нека и се заканат на "Таа", и што е тука нејасно. Мислиш дека, многу полесно ќе ја тргне ако се разведат? Не напротив, тогаш ќе и го отвори патот, ќе и отстапи место кај бившиот сопруг.
Ти сериозно ова го предлагаш?? Како да не може тој друга утре да најде ако сака, па женава ќе ги лови сите и ќе се заканува, за да го "спасува бракот".
A ti mislish vredi za takov da se "bori" shto lesno ja zamenuva so drugi(opshto zboram,Ne konkretno za pogore spomenatiot sluchaj)??? Chovek shto izneveruva izneveruva,zauzdi takov kalibar na chovek Ne mozesh da drzish nitu pak na sila.Koga Ne te saka Ne te saka pa makar site negovi shvalerki da gi zakluchish u podrum