@AURUA jas da sum vo taa situacija ne bi zaminuvala kaj moite nego bi gi viknala kaj mene ..I onaka tvojot protesno zaminal od domot,pa za lekcija (oti veke mu preminalo vo navika) smeni brava ili kluchot non stop na vrata da ne moze da otkluchi... morash da presechesh ednash zasekogash za ovakvo ponashanje Oti kolku e toj kriv tolku se I negovite oti nivno shkolo praktikuva so tebe.
Некој луѓе не се врдни човек да паѓа толку ниско за нив. Тој и неговите си се такви. Објаснето ми е што ми пречи не преземаат ништо,мува не ги лази што си одам со мало и се,само мајка му примрче дека што ќе рече цел нејзин селски род син и се развел и тоа е. Не е битно темава да ја полнам со болни понашања. Сепак советов ти е супер, но не се вредни за тоа.
E jas nesto da ti kazam mojot maz imase edna na fb na zetot negov e roda si pisuvase celo vreme so nea a se ukl na fb odma si pisuvaa i se so pisuvaa go brisese toj...potoa mu najdov lazen profil na fb...i eden den mi dojde preku glava si sobrav alistat i dvete deca i toj na vrata mi klekna na kolena i pocna da place kako malo dete pocna da mi vika deka nemoze bez mene deka mnogu me saka a kaj nas doma bea majkamu tatkomu cicomu strinamu babamu drugiot cico site.....site go vidoa kako place i mu dadov uslov da go deaktivita lazniot profil go smeni brojot se stavi na pretplata no pretplatata na moe ime i da ja blokira tipkata sto pisuvase so nea....veruvas li deka za 5 min go deaktivira profilot i ja blokira nea...sega sme vo red duri jas go zafrakavam deka bil placko kako malo dete plakal a ton samo me pogledne i gusne me
Можда и веќе има,затоаа раат се. Маж што тепа ќе натепа по некое време. Маж што пие исто така. Маж што изневерува исто. Сите овие можат да прекинат од однесувањето некое време и пак да се навратат. Само маж-мамина маза ти е вечно доследена на барањата на мама. Од искуство ова. Дур што читав на друга тема тука и откако мама ќе умре пак он си мислел како мама би му рекла и така до крај. Е... мажите,џабе муда во гаќи кога никаде им ги нема на дело.
Bas i nemoze da napravi imam pin na kom.no jas mu rekov sleden pat ne me vraka nazad duri i vo glava da si puka jas ednas prostuvam i samo ednas davam sansa vtor pat ne posto imam mnogu cvrst karakter mnogu lesno ne se pogazuvam ova bese ednas i nikogas veke....si rekov mozebi i jas premnogu go napnuvam i kontroliram a sekako i ljubomorata mi e skros visoka pa zatoa dobi sansa ako uste eden kiks vidam znaci ne e do mojata ljubomora tuku do nego i go isfrlam od zivotot makar i sto imame dve deca...
ке отворе друг профил од друг комјутер или од друг телефон што ке си го купе нема да го знаеш ке го чува и у хауба у кола ако треба или ке му стое само на работа маж што ке намисле да изневере ке изневере па ти колку сакаш контролирај дај боже да не ама ,,,,, истото мислење важи за жените што ек науме ке излаже и ке сторе
Ako treba jas mojov da go opomenuvam na sekoe za shto sme se zemale(koja uloga vo ovoj brak ja igrame) ondak turi mu pepel I na takov brak I na takov partner..ke odam Po nego I da drobam da ne se opushta mnogu mnogu so zeni na fb,zivo aha ..ako toj ne znae kako mene treba da me tretira,jas nego ke go potsetuvam AJT
Jas ne go ni kontroliram lazniot profil slucajno go otkriv sedejki na mojot fb a nego ne go kontroliram covekot si e nostop doma odi treta vtora i prva smena i koga si dojde od rabota si sede doma so mene i so decata si igra ima i koleski na fb si pisuva i nisto ne mu vikam ama primetiv deka so taa gi brisi razgovorite zatoa reagirav i za profilot toj pak si sede na fb mene ne mi smeta samo mu kazav deka ne sum bela mecka i ako me saka neka pazit lesno se gube nesto sto sakas ali tesko se dobiva pogotovo po vtor pat Moze so saka da pravi ako saka da ostane sam bujrum neka pravi i 100 lazni profila I da znaes deka tesko se vraka i toa mnoguuuu tesko Jas ne go ni kontroliram od togas nemam nis kontrolirano a minato e veke 5 meseca
Ok mila epten presno bilo ova veshevo..sega i da probash da go kontrolirash nee ni tolku losho..mene samo ona me podnaluti sto kazhuvash deka si tolku sigurna deka nemozhi on da napravi nov profil na fb..kazhuvash imas pin staveno na kom..pa kako on koga che sedni na kom stalno li te vika tebe za da mu go otkucash pinot ili?
Ги разбирам мајке ми жениве што трпат тортура. Такво ни е општеството за жал. 1. Кој што ќе рече? (греота оваа ја малтретира овој, ама заслужила гарант има нешто, леле сеа со дете сами разведена) 2. Ќе го трпам ама на друга не го давам (Ова е меѓу најлошите варијанти на тортура. Поголемиот дел се свесни дека наоколу прави будала и од себе и од семејството ама трпат. Зашто да седам сама? ) 3. Финансиска зависност ( Мажите, особено его манијаците и себичњаците, многу убаво имаат смислено како да ја направат жената зависна од нив. Прва бременост, оп втора дур е на породилно. Работодавци нема да ја вратат на работа пошто нели многу е отсутна. Дома ќе ја затворам со децата едно добри 5- 6 години ако не и повеќе. Работа да најде после тоа " мало теже". Излезена од колосек и слично). Во оваа поделба која е меѓу најопасните жените се ставени во ситуација каде мора и за на кафе со другарките да бара од мажот. Па така тој има увид на се што прави жената. Во ситуација каде живее и кај НЕГОВИТЕ, е тогаш не смее да писне. Пошто нели овој може да и рече иди си ако не ти чини. Поголемиот дел немаат каде. Или имаат патријархални родители кои не застануваат поред своето дете, или пак исто така финансиски немоќни. Знам дека бракот некогаш не се планира, дека некогаш и личноста што ја "познаваш" во брак се преобразува во демон, но... ОЧИ ОТВОРЕНИ. Работа на себе. Гледање кон иднината. Не се сите образовани со високо образование, ама сум убедена дека сите жени се способни за себе да заработуваат и да не зависат од никого. Ова посебно важи за немажените. Имајте секогаш на ум дека некогаш и некаде во животот ќе треба да зависите од сами себе.
Да стално ме вика пошто сум јас дома на породилно сум Јас баш не се многу грижам кој што ке рекол за мене...а ако тој сака да има друга ја давала не давала друга ке го има...парите да сега го вртат светот но не и љубовта,мирот,радоста,вербата и ред други....парите се потрошни средства некогаш ги имаш а некогаш не....
Doverbata shtom.ednash se izgubi nikogash vekje nemoze da.se vrati mazmi se pravi zvezdi siminja sea me trpi se mi ide po kejfoi duri papucar stana neviden ne.mrda ni do.dukjan bez mene ili detto ama.gjabe mu e se doverbata se.steknuva ltesko ama lesno se gubi toj sto saka da napravi nesto kje napravi I fb ne.e edinstven.nacin za kontakt ako sakaat da.kontaktiraat kje najdat nacini..
Жено ти мораш малце да се соземеш. Те разбирам дека си доживеала траума кога си се породила, те пукнале хормоните плус и сликите, моментот полош не може да биде. Ти било пекол тогаш, ама вака не смееш да продолжиш. Ова ти што го правиш е сто пати полошо од тоа да те изневерил сопругот ( и тоа не знаеш сигурно, само си замислуваш) Значи здравјето си го уништуваш, детето првата година од животот кога си му најважна ти си откачила, маж ти го мразиш, и тоа за што? За изневерување кое не знаеш ни дали се десило. Па и да се десило. Голема работа. Ако се десило, сигурно сте тазе земени, и го спукала некоја криза као тазе женет човек, може само си пофлертал со некоја. Сакаш да кажеш дека неговото божемно „изневерување“ кошта колку твоето здравје и здравјето на бебето? Не ми е прифатливо ни мене неверство, не сакам тоа да го кажам. Ама дека за неверство ќе се уништам себе и односот со детето? НИКОГАШ. Пополека малку, вразуми се. Ако си наштетиш себеси и ако имаш проблем со детето, ти си одговорна, да знаеш, не сопругот. Да си побараш помош. Крај краеви, ако те изневерил, со тоа што го малтретираш сега секојдневно година дена, си му наплатила баајги, време е да престанеш ( ради здравјето на сите вас) или да се разведеш ако не можеш да го оставиш тоа позади тебе. Ако не те изневерил, а ти го малтретираш за џабе година дена, тогаш заслужуваш да те изневери.
Sozemena sum ni go proveruvam nit se zamaram si go gledam deteto ok e ako nekogash se pojavi bilo.kako. problem go ostavam.bez oko.da.mi trepne...sega sam.si se pokazuva pravi se za mene jas ladnicka si go gledam deteto.mu kazyvam zborime.povekje za.deteto.samo.neznam.zosto se plasi tolku od razvod otidov da se razvedam me.molese urlase placese se vlecese po zemja..itaka ostanav @EarthFire da vo pravo si nikoj ne.bi trpel.ama ne e za gjabe maltretiran uste mnogu treba.zosto majcinstvoto.ne go.doziveav.kako.shto treba prvite nesta so, placenje se so.nervozi detevo mi porasna kako da propustiv rabotiv.jas bremena so komplikacii od prevremeno poroduvanje on da se dopishuva so.nekoja....za gjabe e?da mi.pisese porano.od stres neznam.shto kje.bese sea...
Прашај го,разговарајте за се што се поврзува/разделува. И зошто толку си ја мачиш душата. И да те изневерил што мислам не било така прости си заради себе си.