Епа супер Ако останеш со него, мора да бидеш способна и спремна да му простиш. Пошто очигледно се потрудил многу и сака да те задржи. Иначе ужасен е таков брак без прошка, како ладна војна. Со години. Децата страдаат од такви бракови. Ако пак не можеш да најдеш сила да простиш, тогаш седни со него и кажи му вака....Ќе ти простам и се ќе биде ок со нас ако ми дозволиш да излезам на состанок со некој друг. И најди некој да те изнесе. Не мораш да имаш секс со некој, само ете на вечера, на состанок. Врати се и не му кажувај што се десило. Битно, речи му, од сега, ја и ти сме супер и јас те сакам.
Za prostuvanje nema.nikad da prostam,takov katakter sum shto I eden zbor da me.povredi.nekoj da kaze nesto.so.godini go pamtam.I.ne.go zaboravam..a I.dobrite raboti gi pamtam. Btw.dobro ti e ova so sostanokov super ideja a da ti kazam ednas mu rekov deka kje sum.go.izneverela ednash samo za da se osekjam podobro deka moze e lekot toa da mu prostam mi rece kje me.ubil ako sum.imala.nesto so drug..
Чекај ти за допишување со некоја сето ова си го направи на себеси? Само за тоа што си пишувал со некоја, година дена се мачиш, и себе и него и бебето?
Da receme.deka e taka..seuste ne sum sigurna ama da receme.ete dogovaranje za gledanje ili.mozebi gledanje....neznam Ednata osoba veli vo vrska bile.so meseci deka ja lazel deka ne e zenet ni dete.deka kje inama...a.on negira ...sto.bilo kako gospod znae samo..od somnezotsi go.napraviv seto.toa...
Само едно не ми е јасно: таа особа која ти го кажала тоа, со која намера ти го кажала тоа? Знаела дека си трудна и дека треба да се пораѓаш? Ако си ги прочитала пораките, сигурно можеш да се процениш дали се виделе или само си пишуваат., тоа одма се гледа... Било како, јас ти препорачувам да простиш. Не е добро да спиеш со некој према кој осеќаш отпор, у најмала рака.
Da, da znaela se, unazad so meseci barala moj btroj vrtenja.od.nepoznat se planirano.za da bide.na.toj.den se... vo porakite osven.dogovaranje.za gledanje nema.nisto drugo isven.sakam da.te gusnam nesto I dogovaranje koga kje.mozel da da napravi da se vidat
Poradi toa 50:50 sum samo poradi.toa.dojdov doma..zosto ona velese.deka.bile vo vrska I demek.bila.povredena ja lazel deka bil zenet a najmalku za dete a cel grad znae na.fb se gleda..I op.na.denot doznala.koga pisala togas mi.dojde sumlivo
После тоа што биде тоа ако оде бракот се добро ништо ама ако не оде зимам децата и чао пријатно па нека си живее како сака Златно правило не верувај другите што кажуват додека не видиш со свои очи...сега секој има за секого нешто да каже...
Те прочитав,и искрено и јас сум надве дали имало нешто.А кој на кого пишал сакам да те гушнам? Во секој случај што и да се десило се кае по понашањево негово што си го пишала.Дај му уште една шанса.
ma koja zena ke se zamara so tujg maz ako stvarno nemale nisto zaedno ? go znajs vicot bracen par bile vo kafana zaedno i ovaj da si pojdi vo wc so pajackata..zenamu trgnala da go bara posto dolgo vreme go nemalo da se vrati od wc.. i op gi nacekala dvajcata na klec klec.. koga go prasala zenamu zosto me varas .. on i odgovoril ne srce ne te varam veruvaj mi mene nemoj na tvoite oci.. ova ti je isto K.oleno..ti si videla poraki..plus toa ona ti pratila samata sliki..e sega toa oni sto si pisuvale sifri dodeka im bilo se ubavo toa e baska ..demek za svaki slucaj ako procitas ti da ne ti e sve jasno..a toa baska vo zivo sto pravele toa nikade nee napisano ..e sega ti raszmisli dali ce mu prostis ili ne ..vaka samo ti patis a i deteto so tebe..odnosno site trojca patite ..za zal kako i da e ti posakuvam se naj naj ubavo..daj boze ova nikogas da ne se ponovi se plasam i jas od ova nesto (svaleracija) ovie dva dena umot mi go pomatija porakive se trpam i popustam ali nedaj boze da razberam deka me vara..smesta mu gi frlam partalite nadvor USTVARI GOL CE GO ISFRLAM NADVOR.. sama 4 decina ce izrasnam i izvedam na prav pat ..se ce storam i dadam od sebe..ali so takva liska ne spijam vo isti krevet
Девојче, џабе читаш тука совети разведи се/не се разведуј, божем овде некој нешто знае, лупаат од памет само. Дали ќе се разведеш или не, сеедно, факт е дека тоа нема да ти ги реши проблемите. Земи соземи се и закажи си на доктор, побогу дете имаш.
Јас сега прочитав се убаво од почеток И видов дека имаш 20 години, сега ми е појасно како толку трагично си доживеала се. Ова ти е јака животна лекција, треба да сфатиш дека луѓето кои не сакаат може и да не повредат, како и ние шо можеме да ги повредиме тие што ги сакаме. Тешка повреда е неверство, некој може да разбере и прости, некој не може, секој со своето, само ми се чини дека човекот, и ако може те изневерил, те сака и му значиш. Многупати сум била сведок кај мои машки пријатели и роднини, ми се довериле дека изневериле, а во суштина знам дека си ги сакаат жените. А изневериле што заради егото, што заради некој страв од брак и обврски, што од потреба за авантура и женско внимание, не знам. Знам само, животот ме научи дека работите не се црно-бели. И уште нешто....ако имало неверство, тоа што ќе си го пишувале еден со друг ќе било поразлично од тоа шо си видела ти. Ќе си правеле секси муабети, ќе ти пратела таа некој помрсен муабет отколку само, што праиш, како си, кога си слободен, кафе, ова она. Не тврдам ништо, не можам да знам, само така ми изгледа. Пошто таа дефинитивно имала намера да му го заебе животот. Тоа што ти пратила пораки баш на породувањето .... тоа е тешка злоба, дури не ми се верува како имала срце за тоа. Таа сакала да ве уништи, да му се одмазди, пошто што и да добила од него, дури и да имале секс, таа не го добила она што го сакала. И очигледно, со ова што ти си се малтретирала толку долго себеси, а и него, и успева намерата. Како и да е, ако не можеш да се справиш со се ова, правец кај брачен терапевт.
Голем за постов....се согласувам со тебе од збор до збор. За жал жените кои се невработени т.е. финансиски зависни многу трпат. Оние мажи со пониско образование се склони да малтретираат и физички, а оние со повисоко - психички. Сеедно и едното и другото не е во ред, али за жал жените кои се финансиски зависни се најподложни на малтретирање. Најубаво за една жена е да е финансиски независна. Сконцентрирајте се на својот личен напредок, ако не поради себе...поради децата....инаку може да се најдете во ситуација ме изневери,ама немам каде со дете, две или три + без работа....дури и тоа да се случи почнете да работите на себе и со тек на време ставете се во подобра позиција...доволно е да најдете работа било каква....не останувајте заглавени во нешто што не е добро, ни за вас ни за децата. Тоа под број 2. не е добро за никој....прво личноста што трпи..страда..може и тој ќе страда...ама од нервози идат сите болести...а најмногу децата ќе страдаат гледајќи ја сета таа тортура.
Ја читав твојата приказна знаеш што, мислам дека он не е ни свесен што прави. Мајка му е толку моќна за него, што он нема појма дека тука нешто не штима. Сигурно од дете било така, така е воспитан и растен дека неговиот живот треба да се врти околу нив, и они да се најважни. Ако ти е важен тој брак и он, мислам дека треба да се потрудиш да го научиш како да биде сопруг, да се сврти кон своето семејство со тебе, а не назад кон неговите. Животот иде напред, не назад. Ама мораш да засукаш ракави, и да го учиш постепено. Џабе му мрчиш и го караш, тоа не му помага, он просто не знае поинаку, така го воспитувале.
А ние жениве нели сакаме внимание од маж..нели сакаме авантури и ние жените си имаме его само мажите ли ? 21 век сме сега е се еднакво не е како порано мажо па мажо
Нормално, не се само мажи кои изневеруваат. Јас не оправдувам, ниту осудувам. Знам само дека можам да разберам како доаѓа до неверство. И знам дека неверство боли, и тоа многу. А во случајов на женава, мислам дека се се свело на јак флерт. Така ми изгледа.
Da i jas pomisliv deka e samo flert i deka nema nisto drugo vo prasanje....no jas i flertot go smetam za neverstvo.za mene flertot i seksot se pod ednakvo
baram sovet pa dokolku moze da mi pomognete pisete o citiram imam golem problem vo bezizlezna sum situacija sto neznam sto da pravam ziveevme so soprugot vo dvosoben stan so negovitee roditeli imame i 1godisno detence negovite postojano se mesaa i naogaa racka samo da se skarat nie ziveevme tesko pari ne ni stignuvaa pa soprugot bese primoran da bara od prijateli i toj odma vika zosto barate pari potoa nekoja kutija primer nekoj nesto ni dade nema kade da ja stavime i toj pak zaso tuka ja stavame trgnete od tuka mi smeta barase pari za hrana pa moravme da zememe frizider i da jademe posebno nie ziveevme vo pomalata soba tie vo golemata ja barase soprugot da ja dadat pogoloemata zosto deteto treba da se ucii da odi vikaat nema sansi nekojpat koga silno vika vo sobata ponekogas vleguvav da mu kazam da ne vika deteto se traumatizira i toj 2 do 3 pati imase obid da me tepa duri i so voda me isprska za deteto sve se mesat bidejki noke ne spiese vika vampiri po cela nok deteto sede roletnata se e spustena pa normalno deteto koga spie ke e spustena svekra mi koga i da zaplacese odma ide padnalo deteto uplaseno bilo daj mu mleko ako nekoga se spreckame so soprugot taa odma sto e rabotata soprugot celovreme trae i gledav deka gi podrzuva vo toa sto mi go pravat vika ostaj gi ne i zameruvaj za toa vreme mu rekov da nemame kontakt so niv i deteto da ne go glledat i negovite roditeli odma so ucena ili deteto ke go dadete da go gledame ili dvajcata nadvor od stanot i nie pocnavme stan da barame deteto go zapisav vo gradinka toj mi najde rabota i odednas pocnaa ucenite ili deteto ke dades da go gledat ili ke viknam policija ti si odi deteto tuka ostanuva na sila mi go zemase go nosese kaj niv ponekogas spiese kaj majku vo krevet so deteto pocnaa pod kluc da me drzat se dodeka ne najdov nacin da izbegam so deteto jas najdov kade da ziveam pod kirija toj se javil odma vo policija tie kazale deka ne e nivna rabota treba da pojdime vo socialno kazavme sto e problemot deka sakam da sum podkirija so deteto toj i tie insistiraa da zaminam vo mojot grad so deteto moite nemat uslovi da ne prifatat jas go znaev toa i toj isto ziveat tesko i otidov i se dogovorivme toj da go posetuva toj ne mozel da odi pod kirii demek imal krediti a i koga se dogovaravme da barame stan togas mozese sega ne moze i sega jas sum kaj moite tatko mi postojano mi vika nemame uslovi sto ke kazat komsiite gosti koga idat ne smeam da gi pustam sabajle vie tuka spiete postojano psihicko maltretiranje i jas mu kazav po telefon na soprugot deka sakam da se vratam nazad vo negoviot grad da si pocnam da si rabotam da si ziveam so deteto odma pak uslovi ucenati ako se vratis jas ke se razvedam ja nemozam taka da ziveam zena mi pod kerija da zivee ja ne izlavam pod kirija znaes tatko mi veke nazad ne te pribira zatoa so izbega so deteto sedisi tamu mi vika i jas neznam sto da pravam vo bezizlezna sum situacija ve molam ako moze da mi pomognete barem sovet da mi dadete za ovaa situacija
Те читав по фб групите. Ти ако сакаш да се вратиш во неговиот град врати се, но не се враќај кај него. А татко ти место за тебе да се грижи и да ве присвои колку толку тој се грижи што ќе кажат другите, Боже Боже. Најди си работа и некое мало станче под кирија, никако враќање таму. Си имаш проблемче со мажот, маминото синче.