Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Е нешто вакво слично правеа моите родители , само што јас и сестрами бевме поголеми и све разбиравме (и двајцата беа силни , никој не попушташе) и јас и сестрами ги делевме кога ке дојдеше до физичка пресметка (да не ги рачунам искршените вазни и пепељари) и до ден денес добивам ужасни главоболки како последица на тие пеколни караници !!!

Жено разведи се !! Дај му на детето убаво детство , не си ги ставајте на прво место вашите интереси !!! Не дозволувај детето вакви работи да гледа !!! :x

На Nalutena1, YoungandBeautiful, oblace1 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Nobodyinthislife

Nobodyinthislife Активен член

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Sosemq si u prqvo ali ete bidna pak

Taka e na prvo mesto e deteto pa potoa nie

Последна измена од модератор: 5 декември 2017
  3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Прво не ми е баш јасно како во читири години врска не забележа каков е ненормален. Велиш било како во бајка ама мене искрено не ми се верува затоа што предолг период е за да успева да се прикрива и воздржува. Прво на господинот му било мака да работи додека сте престојувале кај тебе а додека твоите му чистеа и го служеа како принц тогаш убаво му беше. Јас искрено уште после тој испад би го избркала од дома. За понатамошното нема ни што да се дискутира. Ако те прашам дали ти е убаво и пријатно кога те удира знам дека одговорот ќе биде негативен и самото тоа ти покажува дека вие двајца не треба да бидете во близина. Како што гледам не станува збор за една или две случки туку според опишаново вие секојдневно се занимавате со караници, тепачки и полиции. Нема никаква дискусија, типов е насилен, глупав, прост и опасен и во никој случај не е пожелно да биде ниту во твоја а уште помалку во близина на детето оти верувај дека ваквите фаци тешко се менуваат и само малку да пркне детето, може и него да почне да го малтретира. Заминувај кај твоите и веќе очи да не ти види.

На YoungandBeautiful, Olgica.bu, Asistentkа и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Goyovo zborev do mnogu luge so psihijatar veke sum kaj moite i ne planiram da se smiruvam..znam kakov period me ceka no moram da izguram radi deteto i radi samata sebe

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Да пишам пак.. вчера бевме на психијатар и зборевме и на крајот ма разговорот психијатарот кажа дека сакал да збори со мене на само... денес бев јас сама и му кажав се.. сам почна да збори и ми го опиша тотално.. дека поради малтретирање во детството и недоволно љубов и грижа он пати од гранично растројство т.е bordeline.. ми кажа дека потребна му е терапија може и повеќе од година.. ми го опиша дека он е све супер додека се согласуваш и му угодуваш но во моментот кога ќе му се спротиставиш он збеснува.. дека не смее да биде понижен тоа е сттапно за него дека не смее збор да му се рече дека не смеам јас да изразувам љубов кон мои родиѕели другарки бидејќи он се чуствува запоставен сака цело внимание да му се посветува само него и уште многу други работи .. се што кажа е точно и мене ми рече дека во овој брак мора жртва ако сакам да успее и дека мора со многу љубов кон него.. јас на ова само му одговорив дека незнам дали можаж пак да истрпам се..

На Meckicja и Sesil им се допаѓа ова.
  6. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Epa sega sedni i dobro razmisli ..dali negoviot zhivot e povreden od tvojot i deteto :| i nee dali che mozhish za samo uste ednas da istrpish se ova ti e za cel zhivot..poz

На Glasna и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Deteto mi e na prvo mesto no i ova denes sto go slusnav me skrsi..

8. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Te razbiram i znam deka ti e detenceto na prvo mesto..ali ako ostanis so toj chovek ti ni samata che nemozhis da se pazish pa kamoli detenceto..jas go pominav ova istoto i mene psihiater mi go ima istoto kazano za mojot ex .. ti sto i da pravish za nego toj sve povejche i povejche che bara od tebe i nikogash nema da mu e dosta ..gubish zdravje i vreme zheno..begaj begaj sto podaleku od nego..

На Offspring, Glasna, Nalutena1 и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Moze da mi pises poraka poso nemozam jas tebe

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    Probaj sega

11. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Nesaka posto imas staveno zabrana za poraki

12. Purelove92

Purelove92 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2015
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    3.544
    Значи ти си спремна психичкото здравје, развиток, воспитување на дете на кое муе потребна СИЛНА МАЈКА да го ставиш во втор план за да му го храниш егото на насилникот. Ехх колку деца има од вакви бракој жалосно е каде и како се снаоѓаат (чест на исклучоци)...Кога не си спремна за дете не го прај за да се качел наталитетот упропастен живот.

На blond.bunny, Mikica_89, Chini и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Olgica.bu

Olgica.bu Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    261
    А тој колку се жртвувал за неа @Nobodyinthislife колкава е неговата жртва. Бракот е взаемна љубов, разбирање помагање еден со друг заедно во добро и во лошо. Какво е тоа однесување или е многу голем преварант. Треба да се живее живот, а тоа не е еден ден, два, тоа е целиот твој живот. Можеш да живеш со тој човек? Можеби само си мислела дека во врската се ви било како во бајка. Јас мислам одма се гледа човек во првите 15 секунди ако ти се допаѓа или не. Толку долго во врска и да не забележиш. Треба и тој да се жртвува за тебе и ти имаш живот што вреди. Не знам што би те советувала не сум психолог, туку сук правник. Никот не ти е убав, ти си нешто што значиш во овој свет, твојот живот вреди, си изгубила почит спрема себе од толку што те газел. Размисли дали можеш да живееш со таков човек, дали имате љубов помеѓу себе.
    Мене ми требаше 15 секунди за да знам дали е тоа мојот сопруг и дали го сакам. Не заборавај Господ дава толку мака колку можеш да поднесеш. Не се плаши и сама да живееш , да не се плашиш од животот. Поздрав и слушам добри вести од тебе.

На Hellobeautiful, ma4e1311, carangigia и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Nobodyinthislife

Се зачлени на:
    3 декември 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    16
    Pa nesto poubavo nemam procitano! Fala ti mnogu !

На Rhaenys, Olgica.bu и Meckicja им се допаѓа ова.
  15. GabyTranceॐ

GabyTranceॐ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2015
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    1.108
    FB_IMG_1512839395194.jpg
    Кажано за сите :|

На hermosa, Mikica_89, Belgin1 и 9 други им се допаѓа ова.
  16. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Ве молам за мислење , во брак сум 6 години немаме дечиња, кога се омажив живеевме во стан од 60 квадрати со мајкаму, таткоми, сестраму , и дедому кој беше и сеуште е жив 90 години !Имавме соба која само спиевме во неа со мм а преку ден ја делевме со сестраму Имавме многи кавги , нервози ни б не видов од брак покрај секојдневните проблеми ... Отидовме под кирија , бевме зграда до зграда со неговите и декој ден неговите не викаа на ручек што мене многи ме нервираше !Не можев душата да си ја составам од последиците ј траумите што ги преживеав таму не па секој ден да одам на ручек !И така пак постојано кавги околу тоа со мм, сами де снаогавме и за сметки и за храна , неговите денар не даваа се луксузираа само тој еден ручек што не викаа а бе секој ден !!!Се случи мм остана без работа се вративме кај неговите иста песна ... пред 3 недели седнав да разговарам со свекрвами бидејки она е главната , дека вака не мозам да живеам ко да не сум дома се чуствувам ... Во тој момент влезе мм и ми вика пред сите , и кога бевме сами се ти фалеше да си собереш стварите и да си одиш Еве веје месец дена не разговарам со свекрвами и ко да не постојам за нив !!!Со мм исто скроз се отуѓивме никако не комуницираме , а немаме спено заедно 2 ипол месеци !!!Се спремам за развод !!!Ве моламммм за ваше мислењееее ичајјнооо ми ѕребаааа ке пукнаммммм Ве МОЛАММММ !!!!

17. karanfilce

karanfilce Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    24
    Секое мислење е добредојдено ви благодарам многу и се извинувам за долгиот пост :) Поздрав

18. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    Спакувај си ги куферите и оди си :)
    Не гледам иднина тука, ти гледаш ли? Се осеќаш ужасно, не те почитуваат, немаш услови за живот..

На Lolo5 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.827
    Допаѓања:
    58.003
    Развод и ништо повеќе oд тој маж нема што да очекуваш.
    Знам дека не е лесно, но тоа е реалноста без да се залажуваш.

20. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.375
    Допаѓања:
    171.441
    па убаво се изјаснил маж ти да си одиш
    ти шо чекаш да те фате за рака и да те изнесе од станот ?
    очигледно нема иднина вашиот брак а со сила убавина не бидува така да бегај од таму