Губење на чувства не се дешава така одеднаш без причина. Имало причина зошто дошло до тоа. Ако сакаш да се разведеш можеш. Ама тоа не значи дека и со следен партнер нема истото да ти се дешава. Ќе се дешава се дури не научите да ги решавате проблемите навреме заедно. Врските се работа.
Здраво! Апсолутно те разбирам низ што поминуваш и сакам да знаеш дека е период најверојатно. Се случува бидејќи се чувствуваш занемарено, приоритетите ви се на друго место а претпоставувам и новата средина си има удел во намалената желба за интимност не само партнерот, бидејќи е стресно, преселбите најчесто се стресни иако не сме свесни за тоа. Објасни му го сето ова на партнерот. Кажи му искрено дека се чувствуваш непријатно, дека вакви мисли ти се вртат во глава, дека ти треба поддршка и блискост, со самата блискост која ќе ја добиваш од партнерот ќе се чувствуваш посигурно и полека работите ќе си се вратат на место, не е за фрлање во вода се шо сте поминале. Ви имаат подзаспано чувствата, во моментов партнерот би било супер да проба да земи одмор од работа или да намали со работни саати ако можи, шетајте заедно, па макар и во најблискиот кафич да одите има огромна придобивка, во парк, на вечера, било каде, не мора долго време, неколку саати нека биди. А и ти пробај да му угодуваш него, зготви му нешто убаво, некои мали гестови... Не би ти препорачал да се откажиш, сето ова ти е ново, чудно, дај си сама време, размисли за се што ти се случува и зошто се чувствуваш така. Позз !
По ова што прочитав и разбрав мислам дека ви исчезнале романтичните чувства еден за друг, дури и воопшто делува како да немате чувства како да живеете заедно по навика. Иако има бракови кои функционираат вака како вашиот па едниот или двајцата си наоѓаат издувен вентил надвор од брак или пак си тераат ваков начин на брачен живот само, сепак се осеќа дека ти не можеш да се помириш со таков брак не си среќна си пишала. Може најдобро е да се договорите некој период да пробате да живеете разделени и така и двајцата ќе сфатите на што сте иако ми делува дека штом се раздвоите физички и штом не си недостасувате еден на друг се е јасно што треба да преземете понатаму.
Не знам точно кога се случи, но ова е веќе долго така... Наместо да се подобрува ние сме се подалечни, некад кога ќе спомне за деца јас му се чудам што збори... немаме никаква блискост, ќе се договориме да правиме бебе и што потоа!? Не знам, се плашам за ситуацијата..
Зошто не се обидете повторно? Од почеток, како сега да сте се запознале. Со излегувања во парк,вечери,гледање филмови,романтични вечери.Еве сега идат празници па украсете заедно,купете заедно новитети за дома. Едноставно договори се со него.Направи муабет.Промени непто на себе и поттикни и он да промени.Се е ствар на договор и работа. Ако немате кавги мислам дека подобро е да си дадете шанса.
Дали раскрсти со дечкото што ти се свиѓал? Да не е тој причината за ова? Те прочитав во старите објави.
Не е чудно да се 'оладиш', кога не комуницираш и не минеш време заедно... Најдете заедничко хоби... филмови гледање нека е, не мора да е нешто кузнај шо... и заедно правете го тоа. И разговарајте, секогаш кога ќе се видите... споделувајте го секојдневието еден со друг. Ќе видите по некој месец, дали ќе се зближите повторно и ќе ви се вратат чувствата што сте ги имале на почетокот, или не.
@Rada15 се зависи од тоа што сакаш. Дали во иднина се гледаш со истиот маж или не? Дали можеш да замислиш иднина со него, уште побитно, дали сакаш? Ова се прашања на кои треба да одговориш сама на себе пред било што да преземеш. Ако одговорот на нив е да, тогаш дај шанса на бракот. Разговор, брачен советник, се што мислиш дека ќе биде од полза да го надминете периодов. Ако одговорот е не, тогаш исто е јасно. Исто, многу битно е како и тој се чувствува во врска со истите прашања.
Zaedno sme bo brak 3 god. Brojam kako veke 3 pati po red me odbiva i ne e zainteresiran za intimni odnosi. Da moze da e umoren pod stres i tn no 3 pati? Nikogas ne potegnal inicijativa barem vo posledno vreme..komunikacija nikakva, postojano prefrlanja kavgi, duri ni mene ne mi e do tolky do intimnost no inicirav nekolku pati za da se obideme nekako da se zblizime. Imavme i imame problemi ogromni kavgi duri i nasilstvo od negova strana se gubi koga e nerbozen.Se plasam deka gotobo e so nas. Vsusnost ne se ni plasam svesna sum deka e taka no imame dete i poradi istoto sedam ( i nekolku dr.okolnosti) vo ovoj brak. Ednostavno se plasam i se cuvstvuvam nepodgotvena za takov potfat promena i stres sto e razvodot,i mi e tesko koga ke zamislam deka toa moze da mu sozdade teskotii na deteto...nie navistina nemame nisto, ni kpminikacija ni pocit ni milost ni seks...toj nonstop me kritizira mi prefrla me navreduvajas kakp zena ubav zbor i kompliment ne sum doziveala od nego...Se trudam ke zgotvam po nesto ke se poseguvam ke se obidam da sozdadam nekoja atmoafera i toa so posledni sili zosto veruvajte nesakam ni da se trudam okolu neho poveke...pomislata da teram vaka cel zivot me plasi mnogu a mlada sum vo ubavi godini koga treba da bidam srekna pocituvana i sakana. Kakp da sim vo zamka...veruvajte so drvo da se omazev podobro ke bese znak nekoj ke dadese, nema gram iskra vo nego ne me posmatra za ziva za nego cinam postojat samo nehovite koi btw ziveat vo ista kuka kade i nie i mi se cini sekoj sloboden moment go koristi so niv go zema primer deteto i sedi kaj niv ili vo dvor so niv(vklucuvajki go brat my) raboti nesto kopa gradi i tn. Kako zena za prirod se cuvstvuvam a sum visoko obrazovana moderna i rastena i opkolena so zdravi razumni i ugledni luge-se prasuvam kako dojdov vo vakva situacija da sum vo ruralna sredina so maz koj ne me "recka" opkruzena so negobite i nesrekna.Jas se trudam pravam nesta sto ke me ispolnat imam hobija rabotam (no vo pandemijava od doma se) no ednostavno ljubena nesym. Sobet za site mladi devojki pred mazenje: ne ja mesajte strasta so ljubivta i dobro izanalizirajte dali ve pocituva i ve saka!Jas,za zal vo mnogu nesta kaj nego se izlazav, i se ke preminev da me sakase i da mi pokazese vnimanie. Deteto e greota sakam da ima zdravo semejstvo dali e normalen ovoj moj motiv za da sum so nwgo?! Sfakam po 15g brak da ne biva no ete vo ime na 10te srekni goduni zaedno da sedis no bie sme 3 god zaedno a jas veke dve kako sum ignorirana od nwgo. Vo tie 2 god sme inale i dobri momenti ne vikam ne i periodi na intimen bogat zivoy (bo mesecot ednas ili 2 pati) no on i togas ne pravel da se cuvstvuvam vazna i bil vnimatelen so mene. Naprotiv vo kavgi kazuval takvi gadosti i navredi da ubi se bo mene. Dali da se razvedam...
@lylaby и после се што ти направи човекот ти се уште остануваш со него? Стварно не ве разбирам некогаш. Зошто си го правите ова себе ? Толку се нема достоинство? Не сакам да те напаѓам или осудам но до кога ќе го толерираш овој однос?
@lylaby зошто изчезнала љубовта меѓу вас ? Дали можеби премногу си го навредила па можеби тоа го одбива ?
Тој е насилен, ти сакаш секс да имаш со него. Жено, за доброто на детето да си заминеш и да се разведеш од таков насилник, кој ни те сака, ни те почитува. Не дозволувај детето да живее во таква токсична средина. Ај ти не се жалиш себе си, ама мисли на детето.
Mozebi,no barem da kazese da znam,jas nesum go navredila eksplicitno no gleda deka mi smeta sredinata deka mnogu pati sum reagirala poradi nekoi postapki na negivite mozebi toa da go navredilo nekogas i nekade no naprotiv ako nekoj vo ovoj brak e navreden i povreden jas sum. Ne komunicira on ne sednuva da razgovara taka ke bese mnigu polesno
И во други теми и јас и другите членки сме ти рекле да се разведеш. Ама ако и сега не нè послушаш, значи дека џабе прашуваш, џабе совети ти даваме. Ти со таков човек одамна требаше да се разведеш. Ама и сега не ти е касно. Колку побрзо решиш да нè послушаш, толку побрзо ќе си го спасиш животот и ќе имаш мир и детето ќе ти расте во нормална средина.
Како сакаш детето да има здраво семејство, а прашуваш дали да се разведеш од човек кој што ти се закануваше со боксови и те фрлаше на земја пред неколку месеци, добро се сеќавам? И сега прашањево, дали да се разведам. Да, одма да се разведеш. Разводот сега ти изгледа пострашен од тоа што навистина е.
Of mislis ne bi vednas no detenceto mi e tuka vo prasanje nesakam bez tatko da e mi se cini posrekno vaka da ne gleda dvajcata da si igra so dvajcata da go deli denot,neznam dali me razbiras...