Колку и да има поддршка од свекрвата на крај секако ќе си го поддржи синот. Син и е, затоа. Бракот не е едноставна работа. Далеку е од врска, особено па и со мало дете.
Ќе го најдеш мирот, мораш да го најдеш, ама таму никако не останувај. Мораш да бидеш цврста периодов, да се издигнеш, да се искачиш на врвот. Ќе видиш, после се ќе биде лесно, ќе чувствуваш како камен да ти паднал од срце. А тој со неговото однесување нема да постигне ништо во животот. Не си виновна ти, си била заљубена, не си видела каков е, можеби добро се криел. Не сакам да погодувам за тоа каква личност е, ти најдобро го познаваш но што и да решиш, имаш подршка.
Zeni ke puknam.. dusa nemam vo mene. Partal mi e, Mislam deka edvaj i disham. Ni spijam ni jadam, ni se smeam... Se ke zavrse, samo se plasam za deteto dane mi go zemat. Tovar mi e na dushata mnogu. Kosmari imam. Za detenceto naj se plasam. Sto li ke napravi protiv mene za da mi go zeme. Mi se ide od taa strana svet da fatam. Ke umram od bolka mislam. Neizdrivo e.... bole...
@Leo-nora Не се плаши, не потпагај на манипулациите. Законот е на твоја страна, а и сака само да те заплаши за да останеш таму со него. Не смееш да му покажеш страв зошто тој го користи тоа и гледам дека му успева. Имаш и подршка од твоите, не знам зошто уште чекаш.
Како ќе ти го земе детето? Под лекарства си? Психички си растроена? Осудувана си? Ако НЕ смири се, собери се и чувај сила за тоа што следува. Кај се видело дете на маж да се додели при здрава права мајка се ќе биде
Јас сум пред развод. Живеам кај мајка ми со момичката. Нетрпеливост, несогласувања, љубомора, психичко малтретирање се единствени причини. Доста е! Откако остана без работа после нова, веќе не се трпи! Уствари како сум можела да го трпам овие 4год. Ме моли, да му дадам втора шанса.. ама џабе ке биде... знам, сум дала и втора и трета и пак џабе било..
Не е само тој на овој свет. Секој си има своја среќа, тој не бил за тебе. Работата е вие да сте среќни, ако сте посреќни без него-среќен му пат.
Ај вака, без утешителни муабети. Дали имап кај да живееш со детето? Дали работиш, а ако не дали имаш некој кој би ти помагал финансиски, баба дедо и сл? Дали си осудувана? Зависник дрога и сл? Крај краева, од практично искуство, дете од 1 година најмногу бара мајка, па ако мајката нема психички проблем или зависнст, центарот за социјални работи секако одлучува дете да е кај мајка, а потоа предметот и да оди на суд, при вакви околности и нормална мајка, секако дека кај мајка ќе одлучат. А господинот ќе си плаќа издршка. Не се плаши.
имам кај да живеам, работам, земам солидна плата. Имам родители-финансиски,материјално и секако доста одлични и угледни. Родители кои што ме подржуваат во сето ова. Незнам зошто,како но премногу се плашам. Веке почнавме постапка...
Немаш гајле Кај тебе ќе е детето Само напред, помини го тоа премрежје и уживај си со малото во жовотот
Да не звучи безвезе за тие што не работат и сл Битно во центарот и судот е мајката да е нормална, а под нормална мислам психички здрава и добар родител, да не е зависник. Како и покрив над глава за тоа дете да има
Точно,моја другарка и без работа го доби детето,само мајка и си потврди дека ќе си живее кај неа и тоа е тоа. Не се плашете, нема да ви ги земат децата туку така. А и маживе се праат силни, ама да дојде до тоа да треба да го чува ќе видите како не се толку силни.
Plasenje od sto? Kreni glava i prodolzi osekaj se najsilna na svet, stom roditelite te podrzuvaat i imas krov na glava drugototo ke bide...
па не баш. и тие само џавкаат а после петнаесет минути ќе речат-си има детето мајка, ја сум баба. исти се и мажите и бабите.
Феминки, имаме покана од центарот за социјално иако имаме спогодбен развод. Не бараат поради смирување? Јас не одам, има и број и ке му се јавам ако е за мирење нема потреба да присуствуваме.. бидејки тоа нема да се случи