Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.135
    Баш убава вест.
    Те читам од сам старт ти посакувам да успееш и да бидеш силна и да не се откажуваш.
    Сега имаш уште поголема мотивација да се бориш против анксиозноста.
    Ќе успееш. :hug:

На thelittle17, Ivana.kas, theboy и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Ти благодарам мила моја!!!
    И сите вие имате голем удел во моето подобрување!
    Ве сакам!

На SkarletOHara, LuckyCharm, Nikolina35 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    Овој алкохоличарот не запамтив на која членка и беше маж ако не сака сам да оди на лечење има и уште една последна можност
    Во договор со неговите тодители кога наредно ке биде пијан и насилен ке викнете во исто време полиција и брза помош
    Кога ке дојдат ке кажете дека сакате да се однеси на лечење
    Ке го однесат одма

На crazylady и Celltica им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.923
    Само што брзата помош ќе дојде после пола саат а полицијата после 2. Како и да е, гарант ќе се разминат.

На naturally, crazylady и violetblue им се допаѓа ова.
  5. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    15.369
    Допаѓања:
    171.402
    Тоа е начин за да се однесе на лечење
    Бирно е да дојдат и да го соберат а полицијата е тука за безбедност

На Bridget му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 3333

3333 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Здраво, со сопругот бевме многууу долго во врска, многу години, ме побара за жена одамна но немавме каде и на тоа остана до неодамна, беше убава и силна љубов до некое време. Останав бремена ни се роди дете, сакавме и двајцата не беше непланирано се средивме и почнав да не го препознавам многу пати ме повреди секогаш затоа што мислев дека има љубов сум попуштала, сега кога ќе се свртам наназад се прашувам зошто? Почна со тоа не знаеш да го чуваш не знаеш вака не знаеш онака, а јас цела се предадов на детето на семејството, се запуштив воопшто на себе не си обрнував внимание. Позадината на се беше тоа што не дозволував на неговите да се мешаат, кај него се јави огромна омраза кон мене до еден момент додека не се разделивме, никогаш не сум замислувала дека јас ќе бидам разведена, уште не е почната постапка но натаму води. пеколно тешко е да си сам родител не зборувам за финансии, работам и многу од работите можам да си ги дозволам, зборувам за ноќите кога се плашиш да не не го чуеш како плаче, за деновите кога е настинато, за лекари, за одговорност, за се со што се справуваш секој нов ден. Он се измени многу престана со секојдневното те сакам, престана со било каква милозливост и нежност се чувствував дека ме гледа само како инкубатор за дете, разделени сме и уште сум на мисла дали да поведам постапка за развод никогаш не сум го сакала тоа, премногу вложував за да дојде до ова. Се чувствувам многу лошо отфрлено, изневерено плачам постојано а пред детето и другите луѓе пробувам да глумам среќа не сакам детето да почувствува ништо, мало е но осеќа дека се случува нешто. И да се смириме не знам веќе дали вреди и дали ќе се смени нешто викаше дека би направил се за детето а го нема да се јави со денови барем да праша за детето дали нешто ми треба, се чувствувам како да сум дошла до крај на слепа улица и не знам што понатаму.

7. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    @3333 одлуката сепак ќе биде твоја но ќе ти кажам искуство на моја блиска другарка.
    Во врска мед и млеко.
    Остана бремена, стапија во брак.
    Уште од првиот ден неговите почнаа да се мешаат, настанаа многу кавги, тој трча по нив а сиот товар беше на другарками.
    Што и како одлучија да се разведат нема да откривам.
    Детето е 4 години.
    Сама го одгледува, без негова помош.
    Ниту се јавил да праша за малото, ниту да понуди финансиска помош.
    При еден разговор ја прашав каде е тој.
    Вели дека не знае и дека година време немаат никаква комуникација. Може и две.
    Размисли убаво, зборувај со твоите блиски, консултирај се и со стручно лице ако ти е тешко, а верувам дека ти е.
    Само едно ќе ти кажам - Не трпи ако ти е тешко.
    Лесно е да кажеш разведи се, прекини врска од страна, но овој совет би си го дала себе ако веќе немам излез а да сум пробала се за да го спасам бракот.

Со среќа што и да одлучиш.:)

На crazylady, FridaodaMk, Annath и 2 други им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Комуницираш воопшто со него?

9. 3333

3333 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Не, се обидувам но несака, најстрашно од се е што јас се чувствувам виновна иако јас го носам целиот товар, на крајот јас имам грижа на совест дека е татко и не е во ред да не е со детето

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.434
    Зошто чувствуваш вина?
    И зошто повеќето во лош брак гледаат да не му наштетат на детето при случај на развод?
    Па сигурна сум дека не би сакало да расте во токсична средина.
    И сама гледаш дека е незаинтересиран, не се јавува, не се прашува околу детето...
    Зошто на сила?

На Guns N` Roses и Justicija им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Пиши му дека сакаш да седниш да разговарате, ако се нафати, кажи му го сето ова и кажи му дека ќе поднесеш документи за развод и ако не е заинтересиран, поарно и да не бара право на посети на малецкото.

Товар ти е ...
    И немој да се чувствуваш ти виновна. :hug:
    Тоа е негова грешка, не твоја... знаеш и сама

На Martka и bicycle им се допаѓа ова.
  12. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Многу ми е жал што поминуваш низ ова. За да дојде до овој степен морало двајцата да придонесете, а која е причината само Вие двајца можете да ја откриете со искрен разговор. Очигледно во текот на годините се таложеле работите, не сте разговарале за нив и на крај дошло до слепа улица. Не се обвинувај и не си прави грижа на совест. Јас би предложила да седнете и искрено разговарате што е тоа што довело до оваа ситуација, што е тоа што Ви пречи и дали сте спремни да поработите на Вашиот брак или тука е крајот. Пробајте и со брачен советник, одете на неколку сесии. Ова нека ти биде последно што ќе го направиш за да си имаш чиста совест и да знаеш дека си пробала се. Ако и покрај ова не успеете или он продолжува да е незаинтересиран со сила убавина не бидува.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    So ova ne se soglasuvam. Kako shto kazhuva ona se trudi, posvetena majka i sopruga e, ama nego ne mu e gajle, ne e zainteresiran. Kako vo sluchajot ona pridonela za da stignat do ovde?
    Se soglasuvam za brachen sovetnik, za iskren razgovor i trud od dvete strani za da se podobri nivniot brak.

На Nausicaa, MeowMeow, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    За секој проблем се потребни двајца. Не велам дека она е виновна, но таа незаинтересираност и одалеченост од партнерот мора да има нешто за тоа да се деси. Ова го кажувам од искуство, затоа што при криза на мојот брак се додека не седнав со мм и отворено и искрено не разговаравме што довело до тоа да стигнеме до слепа улица и кога ја слушнав и неговата страна увидов дека и јас многу сум придонела работите да тргнат кон надолна линија и тоа несвесно и да го одалечам од мене. До тогаш цела вина него му ја препишував затоа што јас мислев дека се правам во бракот, а тој ништо но не било така, двјцата сме придонеле да стогнеме кај што стигнавме. Не велам дека и кај челнката е така, но сакам да посочам дека некогаш не сме самосвесни за сопствените постапки мислејќи дека се правиме и дека тоа е за доброто на сите. Само ако седнат и искрено ама искрено разговараат ќе стигнат до вистинската причина зошто мажот се одалечил и од грижлив сопруг станал незаинтересиран. Тоа не се случува преку ноќ него е последица на мн работи. Они се долго време заедно го познава како човек, да бил кретен сигурно немало да планира иднина и дете со него. На членката и ја посакувам сета среќа.

Последна измена: 19 јули 2021
    На marchi-cool, MissBreezy и Роберт 7 им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.260
    Се десило, точно е!
    Родила бебе.
    Кое двајцата планирале да го зачнат и одгледаат, ама сега не му испаднало на мажов како што си замислувал дека ќе биде. Сакал да нема одговорности. Сакал нему да му се посветува внимание, сакал тој да кажува како треба и да вреѓа...
    Епа да ме извиниш, ама за недораснати маженца, поарно е ич да не прават бебиња.
    Оти со бебето идат нервози, неспиење, настинки, температури, запуштена сопруга, нема толку време за нивните лични желби и потреби, затоа што бебето и неговите потреби и желби стануваат приоритет.
    А не после да биди: “Не сам знајала“

Кој не е спремен да се носи со одговорноста, нека лепи плочки со спермата, а не да го истура во вагина, каде што може да се зачне тоа бебе!

Еве ви.. просто ко грав!

На Luna91, Oneo, NewMama и 22 други им се допаѓа ова.
  16. 3333

3333 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Да јас сум свесна за причинта, тој ми го знаеше размислувањето и ставот уште од старт на врската пред толку години дека нема никогаш да живеам во класична заедница можеби мислеше дека ќе се сменам но јас останав иста и го фати инат веројатно почнаа многу мешаници од неговите не можев да се добранам и на крај пукна. веројатно и така изгледаше дека мислат како детето да го родиле они, не јас а за тоа не ги обвинивам нив туку него, како тој се однесува кон мене така и неговите нема тука некоја филозофија. А сме доволно возрасни за вакви циркузи и мешање родители, ама само да имаше кој да ме разбере…

На MeowMeow, tina2018 и Осе им се допаѓа ова.
  17. Сара Лав

Сара Лав Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2021
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    1.352
    Те разбирам, од истава причина ама буквално пукна мојата претходна врска, бевме верени не земени. Тоа е класични недораснати мекуши како што ги опиша @WildMk погоре. И да ти кажам среќна сум што сум се спасив од таква средина.

На tina2018 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. 3333

3333 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Точно до некаде не беше никогаш баш по тоа да презима одговорност затоа што многу сакаше да е релаксиран, одморен, наспан затоа и му требаат родителите во близина , за жал касно го сфатив тоа, но за среќа од сето тоа искочи еден ангел кој ме радува секој ден

На WildMk, tina2018, Сара Лав и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Lady D ❤️

Lady D ❤️ Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    1.283
    Допаѓања:
    5.419
    Ja pogolemi nebulozi od ovie ne sum prochitala. Ako na soprugot neshto mu smeta kaj tebe treba da ti kazhe za da go smenish toa, i obratno, normalno. A ne da se oddalechuva t.e. da e pasivno- agresiven, ne ste po 16 godini. Za sekoj problem se razgovara, a ne se oddalechuva, osven ako ne e zainteresiran, i ich da ne mu e gajle. Vo sluchajot toj e vinoven shto se oddalechil, a ne ona da pretpostavuva i da pogoduva shto nemu mu smeta.

На Just.do.it, Осе, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.860
    Допаѓања:
    19.568
    Треба сите што сте во брак да бидете искрени, а не да бидете лицемерни и политики да продавате, дека во бракот не е све мед и млеко, има падови и све натака, а не на селски слави да го тупите колку сте хепи во брак и дека затоа се живее!!
    Затоа се преголеми очекувањата од бракот! Од вашата глума!
    Како и погоре случајот заедно биле долго све супер, влегоа во брак и опп препреки, ладен ова она.... Дај бидете реални бракот е институција каде што ќе мораш да бидеш жртва, дека ќе се одречиш од себе за "доброто" на мажот, децата, свекрвата, золвата, деверот, свекорот и сите заедно у таквото

На elimkd, WildMk, Guns N` Roses и 2 други им се допаѓа ова.