Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Ништо не се мора, освен да се умре.

Тотално си во право, од глумата си патиме. Да нѐ видат дека нѝ е супер, да пукнат комшиите, што ќе кажат комшиите, луѓето што ќе си помислат.... Тоа што си мизерен по дома, тоа мора да се трпи, зашто? Затоа што има нешто болно во народов, што го тера да прави сѐ, само да не се биде искрен со сам себе, да не се погледне во огледало и да каже: чекај, па јас еден живот имам, за кој кур изигравам жртва и кловн?

На steela.honey, mila89, elimkd и 8 други им се допаѓа ова.
  2. 3333

3333 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    16
    Да можеби во нашето општество е така за жал, но на запад не, обврските се подеднакво поделени меѓу маж и жена исклучиво без мешање од трето поколение наваму, а за тоа оп ладен па веројатно тогаш почнуваат да мислат дека жената е предмет кој го поседуваат за жал е многу примитивно но уште владее тоа. За очекувања немало некои посебни само дека ќе си продолжи како што било, можеби кон подобро но никако не очекуваш дека ќе биде полошо.

На crazylady, tina2018, Сара Лав и 2 други им се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    На запад никој не живее во заедница и со самото тоа се е многу различно

На steela.honey, crazylady, elimkd и 4 други им се допаѓа ова.
  4. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.253
    Допаѓања:
    31.202
    Самата велиш дека позадината на се е тоа што не си дозволила да се мешаат неговите. Едно големо браво штом е така, и искрено без око да ти трепне треба да му ги дадеш клоците. Очигледно тој сакал детето да им го дадеш да биде играчка на старите, тие да бидат главни и да го кројат по нивен терк ама кога си пружила отпор тој ти го свртел грбот за инает. Вакво ѓубре не заслужува деца, нека му роди мајка му штом толку е на нивна страна и штом они сака да се мешаат. :devil:

На steela.honey, crazylady, MissBreezy и 5 други им се допаѓа ова.
  5. DarkStormm

DarkStormm Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.421
    Допаѓања:
    4.886
    @3333 И јас ќе се разведев за малку, од иста причина. Не дозволувај тоа што дозволив јас ! Старите немаат граници, ќе ти ебат матер дури им се дозволѕва. Убаво си направила. Јас долго време трпев и молчев, менталното здравје си го уништив. Потоа се свестив и пресеков. Дете во рака, ранец на рамо и реков СИ ОДАМ ! Тогаш се свестија сите! Ама во твојов случај чим не те запрел, на врата очекувај го наредниов период. Сега глуми јако маже, те чека да попуштиш и да се вратиш сама со подвиткана опашка. Кога ќе види дека не се враќаш, он на врата ќе ти дојде и ќе те бара назад. Чим викаш сакал релаксиран да биде и се на готово, ќе му притребаш за брзо да ти остави купишта садови и алишта. Ќе му треба робинка дома. Велам робинка бидејќи ние жените раѓаме дете и забораваме на себе, трчај угоди на детето, трчај угоди на мажот, трчај среди куќа, времето не стасува за ништо, а не пак за себе да мислиме. Затоа кога ќе ти дојде на врата убаво размисли дали ќе се вратиш.

На steela.honey, WildMk, Luna91 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.224
    Допаѓања:
    18.972
    Ретки се паровите што не западнале во криза во 1г од раѓање на бебе. И ние бевме пред развод. А претходно 6г во врска 1г во брак... се замразевме еден период. Среќа веќе е зад нас тоа.
    Ако он има волја да решите под рака и на брачно советувалиште. Ние дооолго работевме на однесувањето еден кон друг и се се среди почнавме тимски да функционираме како и пред бебето. Можете и вие само потребна ви е помош. Не оставајте стринке и тетке да ве мират него најди психолог, советувалиште некое

На Oneo, jarec6, KuklickaSk и 11 други им се допаѓа ова.
  7. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.797
    Леле и ние имавме таков период. Не спомнавме развод никако ама дојдов 2 недели кај моите да одморам и да размислам. Кога не остави плачеше како мало дете, како да се разделуваме. Многу ми фалеше и едвај ги издржав тие 2 недели. Кога дојде по нас пеперутки имав во стомак, едвај чекав да си одиме дома. Од тогаш сме многу подобри, немавме потреба ни од муабет.
    Кога се породив до кај 6 месеци функциониравме одлично, dream team. Како расне малиот станува се потешко и веќе на 9 месеци настанаа кавгите. И сега знам да избувнам и ми доаѓа да си одам некаде сама ама знаеме брзо да се смириме. Уморот си го прави своето. Тој период кога бевме разделени за да се стабилизираме многу ни помогна.

На KuklickaSk, lale22, Chuchanov и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Друштво се вратив кај сопругот од пред еден месец.
    Кога го гушнав после 5 месеци чувството беше исто како кога се заљубив прв пат кога го видов..
    Нормално се оправ од плачење.
    Јас сум добра, со кризи поблаги, знаете поминав тежок период со оставање на седативите. Уште имам кризи, но не како летото.
    Со него се чувствувам сигурно и заспивам како бебе во неговата прегратка.
    Патем најголем показател за љубов ми е сонот. Сонот е најголемата интима што може да се сподели со човек. Кога ќе легнеш до него ако ти е твој тоа е тоа.
    Секоја страст поминува или не е иста како на почетокот. Се враќа во некои поубави, подлабоки форми, но она што секој ден останува е чувството на припадност со партнерот. А ние никогаш не го изгубивме.
    Издржавме 5 месеци раздалени.
    Не имавме секс со други. Чекавме јас да бидам подобра и да му се вратам.
    На почетокот имавме малку кавги и форсирање од негова страна да се вратам, што го разбирам оти му фалев, но кога виде дека стварно не сум добра, реши да ме чека до кога ќе можеше да издржи.
    Ме дочека и пак беше она преубаво момче во кое се заљубив со чувството како кога бев мало девојче.
    Ни посакувам да остариме заедно и да си ги сечеме ноктите еден на друг како правиме и сега, цел живот..
    Ве гушкам од топлиот Крит. ❤️

На IRBBB, MarijaMi90, Sakura и 34 други им се допаѓа ова.
  9. elimkd

elimkd Форумски идол

Се зачлени на:
    25 октомври 2012
    Пораки:
    7.935
    Допаѓања:
    48.110
    Ти ги читав постовите и баш ми е мило за вас, ретко кој член се навраќа и пишува како и дали го решиле проблемот, обично пишуваат и веднаш ги снемува.

На lale22, Mnik, Brpbrp и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Секогаш се држам до ветувањата!
    Си ветив дека ќе напишам како сме што и да се случи.
    Пет месеци бев сама кај моите, ги знаете веќе причините, напишав цели романи. Веднаш почнавме да живееме заедно, фати короната, немав можност да се социјализирам овде, ниту се вратив сама да се видам од моја перспектива после нашето познанство. Се запознавме, се заљубивме, стапивме во брак и година и пол заглавивме во карантин. Јас побеснав од анксиозност поготово кога моите се разболеа од корона и не можев да дојдам да ги видам. Градот во кој живееме ме потсетуваше на затвор!
    Но,отседнав 5 месеци кај моите. Го стабилизирав горе долу здравјето и свесна бев дека сакам да го продолжам животот со него.
    Се поздравив од мојот стар дом и девојчинство како ми требаше и сфатив дека сакам да изградам нов дом со него, поточно да живеам со чувството дека имам два дома.
    Преселбите не се лесни, поготово во странство и во време на корона и изолации. Ни љубовта не е доволна кога човек ќе си го изгуби сопственото здравје. Анксиозноста што ја развив овде ќе ја имам цел живот веројатно, али морам да учам да работам на неа.
    Сѐ има своја цена. Но, без неа немаше да спознаам колку е убаво чувството кога гушнати стоевме под врата чекајќи да се срушиме во земјотресот скоро. "Смртта" беше убава со него..
    Ве гушкам и само за убаво да се слушаме❤️

На IRBBB, lale22, Luminary и 7 други им се допаѓа ова.
  11. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    Баш ми е драго за тебее мила, знам колку тежок период мина уживајте со сопругот во убавините на животот ❤️

На Mnik, WildMk, elimkd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Chuchanov

Chuchanov Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2019
    Пораки:
    1.519
    Допаѓања:
    2.942
    Охоо читам и викам скоро сите сме поминале исто по раѓањето на детето.за се треба време,имаше моменти кога беев премногу лута пошто сама дома со бебе цел ден ќе си дојде мажот ми на 2-3 дена ние како пред развод.не му ги пеглав стварите сам се пеглаше, кога немаше да му направам јадење за по пат ми беше премногу тешко цело време го мислев о си плачев.едноставно преку глава ми беше од се,ќе се јави на месанџер да ја виде ќерка ни тој зборува јас не одговарам на ништо.тие се кризи кои брзо се надминуваат среќа тоа добро заврши

На Избришан профил 146538, lale22, Noranora и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.074
    Допаѓања:
    9.670
    Многу многу се радувам, љубовта победи :l: многу убаво те памтам, ептен ми беше тешко кога те читав, баш ми е мило што сте се средиле :hug: и многу ти љубоморам за Крит ]:):$:rofl:

На hermosa, WildMk и Избришан профил 146538 им се допаѓа ова.
  14. Претешко беше, ама љубовта секогаш победува навистина.
    Те гушкам и те чекам на гости тука.
    Ми го стопли срцето со радоста за мене

На hermosa, lale22, ALISA0000 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Zdravo na site imam eden problem imeno ziveam so soprugot dve godini prvo vreme pod kirija a potoa zemavme stan pod kredit, karakterno e dobar fin popustliv vo smisla ne e ljubomoren imam sloboda i da izlezam i da spijam i da ne gotvam, parite kaj mene stojat koga ke zemi plata mi ja dava mene i slicno no na sekoja najmala kavga veli "jas ne mozam da ziveam vo siromastija " sum mu go unistila zivotot zaradi mene bil vo borc itn..iako jas rabotam dve raboti i zemam tripati duplo plata od nego a toj zema 15000 den od koi pogolem del odi za kreditot a so moite pari funkcionirame normalno, jadenje i osnovni raboti ima, smetki plateni navreme i slicno.. pred nekoj den pri raspravija trgna da me davi i me turna vo zid a posle toa zede sise i se zakani deka ke mi go skrsi od glava...vo panika izbegav kaj moite a posle toa komsiite povikale policija...komsikata me tesi deka vo sekoj brak imalo takvi kavgi i deka ne treba da se nerviram okolu toa...ne znam sto da pravam dali da premolcam na seto ova i da se vratam ili da baram razvod navistina mi treba vas sovet.

16. minne992

minne992 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 ноември 2013
    Пораки:
    4.361
    Допаѓања:
    26.261
    Па причекај да ти ја пукне главата да одиш на болница и после да се мислиш дали да останеш со него ..
    како бе така размислуваш дали да се вратиш :drunk: а што му станало него па што станал насилен па не зема тој кој знае колку пари за да се буни дека живее во сиромаштилок

На SexiLy, tina2018, cresa-jagoda и 16 други им се допаѓа ова.
  17. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    1.750
    Допаѓања:
    3.596
    Да не пишеше колку земате плата ќе помислев дека стварно од финансиски причини ви е кавгата.
    Секој дома си го знае најдобро ќесето тука не се мешам но според мене нешто подлабоко се случува а не се во прашање парите. Ќе те советував да разговарате, давај и ти дел од платата за кредитот ако секој си троши од своето купче, ако не не гледам проблем ама чим кренал рака на тебе, јас мислам дека е доволно и дека е касно.

На tina2018, cresa-jagoda, Lady D ❤️ и 2 други им се допаѓа ова.
  18. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Demek pred mene setal i si kupuval sto sakal a sega moralo da pravi presmetki i da prasa dali da kupi nesto..

19. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.054
    Допаѓања:
    10.681
    Колку може тој да си дозволел да шета и да купува со толкава плата? Освен ако неговите не му плаќале сметки и храна.

На cresa-jagoda и Luna91 им се допаѓа ова.
  20. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Како може овој човек да биде карактерно добар? Или две години манипулирал со тебе и глумел добар и дарежлив сопруг.
    Зошто платата ти ја дава цела кај тебе? И јас не би се чувствувала убаво ако треба да барам 100 денари кога ми требаат за нешто. Мада и ова не е оправдување за неговата постапка.
    Комшиката ако сака нека седи во таков брак, точно дека има кавги секаде и јас и мм сме се карале до оставање ама никогаш не посегнал да ме дави или тепа. После ова јас не би се вратила да живеам со него па нека види што е сиромаштија без жена.

На Bebce1, SexiLy, ane.bella и 13 други им се допаѓа ова.