Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    17.114
    А што значи попустлив,што попушта?

На Ladybug98 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Da, ziveese so negovite prethodno

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.502
    Еве јас да те утешам и да ти дадам поддршка дека ако бракот има вакви работи не е во ред и треба да се прекине. Сега пробал нареден пат можеби нема да се извлечиш како сега. Многу ме интересира ако ова е нормално и ако го има во секој брак зошто повикале полиција. Ова не можеш да го преќутиш и да замижиш, да се однесуваш како ништо да не било. Со ваков потег твојот сопруг е далеку од фин и добар. Вероватно само добар глумец, инаку тешка психа. Пакувај се и фајрон од таму. Развод најбрзо што можеш. Проблеми на сиромаштија и останати работи со кршење на глава не се решаваат. као не е способен да го носи товарот како вистински маж тогаш нека не се ни обидува. Кризи има секогаш, сите имаме проблеми дали финансиски или други ама начинот на решавање не е овај. Не знам дали имате деца или не, ако немате тргнисе одма оти после со деца се е потешко.

На honey.11, cresa-jagoda, ElenaOfRivendell и 5 други им се допаѓа ова.
  4. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Mislev vo smisla deka ne e tipicen balkanski maz, koga ke izlezam da mi zvoni po 100 pati , ne e ljubomoren, ne bara da ima rucek sekoj den jas ustvari i voopsto ne ni gotvam , kupuvam gotovo, i takvi raboti. Inaku od platata del za kreditot del za smetki i ostanuva mnogu malku , toj del mi go dava toa se nekoi 2000 den....moite bea vo sok koga me vidoa na vrata, so ogled na toa sto go poznavaat, mi velat sedi tuka nekoj den posle ke se smirite moze na lutinata zbesnal fakticki jas ispadnav kriva sto sum go nalutila..

5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.209
    Па да мама и тато му плаќале сметки, му готвеле переле, а он тие 15,000 си ги трошел на искачања, шопинзи, буквално како некој тинејџер во средношколски години. Не можам да речам ниту студентски, затоа што студентиве кои што живеат во студентски домови и сами се грижат за себе се позрели од ваков тип на човек. Едноставно тој мора да транзитира од дете во маж. Треба да научи што е тоа одговорност, дисциплина.

Пробај со убаво да разговарате, он мора да ја прифати реалноста. Нека поразговара со некој другар кој е во брак, ама кој има стабилен брак и кои не се богати, туку исто така се пресметуваат во месецот колку можат да си дозволат за луксузи и мераци, а колку за тековни трошоци. Отворете еден ексел документ или барем на лист хартија и направете реална проценка на месечни приходи и расходи и видете што е важно и приоритетно, а што не е и од таму секако може да се скрати.

А сериозно разговарајте и за неговата „жолта минута“, кога те фатил за врат, те треснал од ѕид и се заканил за нешто повеќе. Не смее да одбие да разговара за тоа или да го смета за неважно. Ако рече дека тоа го направил во бес, ок речи, мене ми е важно да знам дека тоа нема да се повтори. Ајде да видиме што ти било причинител за тој бес, што бил тригерот, за да знаете за да не се повтори. Кажи му дека насилство во бракот тебе не ти е прифатливо и дека, колку и да го сакаш, ако тоа се повтори, ќе бидеш принудена да излезеш од таквиот токсичен брак.

Ако сака да соработува, ако сака да се менува, ако сака да работи на бракот, утре семејството, тогаш вреди да му дадеш време. Во спротивно, пакувај куферите, види со адвокат околу состојбата со станот како ќе се договорите и излези со веме. Ќе ти биде тешко извесен период, но со тек на време работите ќе си дојдат на свое место.

На PurpleMind, christinnn, glosipgirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.585
    Допаѓања:
    40.013
    Тоа не е кавга, тоа е насилство!
    И не, не е добар. Не, тоа не е слобода, тоа е нормално да се има слобода на искачање и спиење. Секој што може да крене рака на друг човек, не може да е добар, а особено на жена која би требало да ја сака и почитува.
    Ти си во токсичен, насилен брак.
    Денес тргнал да те дави или удри, утре ќе го заврши тоа, не биди во заблуда.
    Остај ти комшики кои останале во брак од страв и ради народот. Имаш еден живот, си го видела неговото вистинско лице, па на тебе е сега како ќе продолжиш да го живееш.

На cresa-jagoda, ElenaOfRivendell, smooch и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Luna91

Luna91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 јули 2013
    Пораки:
    3.167
    Допаѓања:
    17.680
    Жени кога ќе сфатите дека излегување со другарки, тоа што не ѕвони по 100 пати, тоа дека е ок што не готвиш (може и он да зготви де), спиењето не е попусливост туку нормална ствар. Не е тоа предност некоја.
    А што он мислел ќе оформи свое семејство и ќе си го лади? Се знае во брак треба да има пресметки. Кој е тој млад брачен пар што може да троши колку сака?
    Сте дошле до полиции и родителите ти викаат да се смирите? Па мое дете, не дај боже да ми е во таква ситуација би направила се да не се врати. Да се вратиш и со пукната глава да излезеш од таму? Не можам да разберам...

На nena2010, Lady D ❤️, Snowflake92 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.352
    Допаѓања:
    126.205
    Штом ти го направил ова тој не е карактерно добар,туку е насилник.Добар човек не дави и не турка луѓе.
    Комшиката те лаже.Нема такви кавги во секој брак.
    Барај развод!

На WildMk, Lady D ❤️, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Дали стварно те прашува дал да купи нешто?

На ane.bella и EvAngelos им се допаѓа ова.
  10. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.275
    Тоа што не го прави маж ти, не го прави ни маж ми. Не е љубоморен, не ми ѕвони по 100 пати, дома нема секој ден ручек, некогаш готви и тој. Зимам 5 пати повисола плата. Вакво нешто не би простила.

Ќе ти дадам мое мислење најискрено. Ми се има случено партнер да крене рака на мене, во негова епизода. Само си земав парталот и си заминав. Јас веќе тој човек не можев во очи да го гледам, а не да го сакам, да делам куќа со него, да имам секс со него, да имам деца со него. Секој пат кога ќе му го видев лицето ме потсеќаше на тоа. Тогаш бевме само дечко и девојка и не ни можев да замислам дека може да ми стане нешто повеќе. Никогаш ни на телефон не му кренав. Никогаш не ме виде повеќе. Понижувањето и болката што ја имаш доживеано, само ти ќе треба да живееш со неа, ни комшиката, ни родителите. Самостојна си, добро заработуваш. Те молам убаво размисли си дали го заслужуваш ова и дали можеш да живееш на штрек дали пак ќе посегне да те удри.

Дали те бараше/молеше да се вратиш?

На Lady D ❤️, cresa-jagoda, ElenaOfRivendell и 7 други им се допаѓа ова.
  11. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Normalno deka da. So kredit i kreditni karticki vo minus, smetki , benzin, hrana i slicni trosoci ne mozam da dozvolam da mu recam poveli parite kupuvaj sto sakas..

Ne, samo se javi da se pravda pred moite , izlaza deka sum iskrsila doma se ( iako ne skrsiv nisto ) i deka ke go prodade stanot i ke im vratel pari na moite za mebel sto ni dadoa sto kupivme

Последна измена од модератор: 15 ноември 2021
  12. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    А он што ти е? Роб, слуга, дете? Која си ти да чуваш негови пари и да му даваш да си купи нешто што само ти го дозволуваш?
    За другото немам коментар.

На Pixi5, ane.bella, elimkd и 11 други им се допаѓа ова.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.094
    Па нели рече дека се ви е подмирено, навремено платено…
    Ни испушташ делови од приказната.
    Зошто заедно не одлучите што да купувате наместо едниот да бара дозвола од другиот?

На Pixi5, elimkd и Butterfly1107 им се допаѓа ова.
  14. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.468
    Допаѓања:
    17.114
    Сте правеле муабет да побара друга работа каде нема да зема 15000 ден,еве и по маркетите земаат повеќе?

На Ljubova му/ѝ се допаѓа ова.
  15. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Ne da bara dozvola, tuku da ne trosime nepotrebno, isto i jas koga planiram da kupam nesto kazuvam. Druga rabota e sto od start taka funkcioniravme zosto toj taka sakase, toj mi gi dade parite i kartickite kaj mene da stojat

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.089
    Допаѓања:
    4.182
    Дали ти си купуваш што сакаш? Сепак тој е возрасен човек кој треба да биде свесен исто како тебе колку може да си дозволи и што може да си купи, а што не со парите со кои располагате.
    Ова воопшто не го оправдувам, а за останатото ти кажав што мислам.

17. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Da , mu najdov eden kup raboti, ne saka, ne mu bile sigurni ne sakal da menuva firmi i sl izgovori

18. Ljubova

Ljubova Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2021
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    3.275
    Супер. Он веќе има план, сака излез. Не се понижувај, играјте по планот.
    Он ниту изразил срам, ни жал, ни каење. Уште лаже... утре може да те убие и да лаже она ме нападна.
    Нека продаде нека ги врати парите.

На WildMk, tina2018, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  19. meggle

meggle Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    835
    Допаѓања:
    2.614
    Eпа нели е нормално во брак да се прават пресметки ?
    Не знам каква претстава имал тој за брачниот живот, очигледно тешко му е сеуште да се навикне и да прифати дека стапувањето во брак си носи еден нов тек на животот, се прават жртви и треба да се зголеми прагот на толеранција за да фукционира новосоздадената заедница.
    Нормално е да се направи жртва за подобар живот и подобро утре и тоа треба заедно да го истуркате, ќе има и тешки денови (мислам на кредитот за стан).
    Не знам од каде му потекнува агресијата, тоа треба ти низ разговор да го воочиш, но мислам дека тука има удел неговата значително помала плата.
    Ти најдобро си знаеш дали треба да се вратиш и каков ви бил односот. Ние може да те советуваме по основ на тоа што си го напишала, но тоа е само една капка во морето.
    Честопати, ваквите постови се субјективни и завршуваат со самоодбрана т.е. првиот пост е барање помош/совет, а како се вклучуваат членки со нови прашања во расправата, барањето на помош се претвора во одбрана и пак ништо на крај...
    Џабе е ние до утре да разглабаме, кога крајната одлука е само твоја.

Последна измена: 15 ноември 2021
    На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tigrica92

tigrica92 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2014
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    565
    Ocigledno ne sme se razbrale. Imame stanben kredit i kreditni karticki vo minus za koi bankata mesecno zapira del od platata. Toa znaci deka ako ostanat 3,4000 den mesecno treba da se potrosat za patiki ili trenerki iako za toa nema potreba zosto ima cel plakar obleka a realno ima i poeftini..

На Angie1432 му/ѝ се допаѓа ова.