Raboti vo istata firma cel zivot + zemjodelie rabotea doma ne izgledase kako mrzeliv iskreno , togas zemaa okolu 30000 den plata ama odea na rabota a sega se 20 dena a 5-6 dena na rabota i im isplakaat minimalec
Од мрза маж кој не придонесува во фамилијарниот Буџет нема полошо. И тоа не од што неможе да најде работа, туку од што мисли дека треба некој дома да дојде да му понуди работно место -директор. Уште полошо е што се свесни за тоа па на глава ти се качуваат со муабети дека живее мизерен живот, дека ни во кафиќ кафе неможе да си приушти... Имав еден таков.
Sme zboruvale i drug pat za toa sto me povreduva deka ne mi gi ceni parite i slicno , toj ja prefrla vinata na mene, iskreno mislam deka nema da ima rezultat zosto toa " ne mozam da ziveam vo siromastija naucen sum na luksuz" sum go slusnala edno milion pati. I sto e najloso ne pokaza voopsto kaenje ni pa se izvini tuku na moite mu kaza eden kup raboti sto ne bile, sum iskrsila doma se i sum go zasramila pred komsiite i ne priznavase deka imalo bilo kakvo nasilstvo
Секој си одлучува каков живот ќе живее. Пред да донесеш одлука, мораш да разговараш со него. Според мене, не постои ништо полошо од жена која може одлично да функционира самостојно, но поради мажот кој е покрај неа се уназадува и живее во некоја комфорна зона, која нема ни к од комфор, а притоа поради навредите и насилството кое го трпи, ја губи својата самопочит и самодоверба, па со тек на време се претвора во безгласна буква која раѓа деца и дава се од себе за заедницата, а мажот е само "маж".
Јас не сметам дека е вообразена, јас сметам дека е одговорна личност. Извини ама и мене да ми кмиши дома човек што може да работи и заработи а да нејќе не знам дали ќе ми биде сеедно, или и тоа малку што капнува да го троши на небитно нешто. Јас мислам дека девојката затоа и ги зела финансиите кај неа, знае како ќе бидат потрошени во спротивно. Не може само едната страна да работѕи две работи а другиов колку има толку ( има и полошо нели). Па уште увреден ќе изиграва.
Не го оправдувам насилството,ама не ја оправдувам ни нејзе. Таа самата кажа дека тој оди на работа зема 15,000денари,а таа дупло повеќе. Во брак нема мое твое и кој колку зима. Таа самата кажа дека ја прашува што да купи. Погрешно. Ако зимаат заеднички 40.000 денари ( ова така лупнав) знаеш какви пресметки можат да се направат. Страшно добри. Е сега главниот проблем е што тие воопшто не разговарале. Таа си донела одлука да му наоѓа работа,а дали го праша? Што сака да работи? Не одговори. Глупости трескаш. Извини ама без разговор не е нормално. Таа мора да разговара со него. Не му е мајка,не го родила она па да му команда. Таа му е жена,партнер во добро и зло и треба да го праша и разговара со него. Она не ги зела тој и ги дал. Ако беше одговорна ќе кажеше не се ни мои ни твои туку заеднички. Јас не можам да живеат под кров со маж кој ќе ме команда за финансии и ќе ми наоѓа работа без да ме праша.
Мене нешто во приказниве твои не ми се поклапа. Ти не му даваш на него што сака да си купи, ама ти може да не се потрудиш да зготвиш туку купуваш готова храна. Кај го има тоа? Однесувај се ти домакински па ќе те следи и он. Што тебе круната ќе ти падне ако зготвиш тенџере манџа? Да се разбереме, не му го оправдувам насилството, ама не си јасна.
A koj kaza deka ne sum mu rekla taka? Mu imam potencirano nekolku pati deka zaednicko e se namerno za sa ne se oseka loso radi malata plata. Iako zarabotuvam poveke, iako moite mi kupija mebel i kup drugi raboti, a toj donese edna kola za koja moram da prasam pred da ja zemam dali moze. vsusnost mene ne mi e problem platata, nikogas ne bi mu rekla da bara druga rabota ako toj ne velese deka zivee siromasno. I nikogas ne sum rekla da go prodademe stanot da mi gi vratis parite ili ke si odam kaj majka mi. A toj toa go kazano milion pati i na sekoja kavga si zaminuval doma.
За ова ли се фаќате? Веќе кажа жената дека работи две работи, треба ли да цркне за да му угодува на некојси што ја тепа. И што ти е тебе гајле дали правела манџа? Сега позадоволно се осеќаш откако ја изруга?
Imam napraveno presmetka deka ne se isplati da gotvis trosokot e ist, a vo mojot grad ima mnogu ketering uslugi bukvalno porcija meso kompir salata leb za 100 den. Gotvam vo posebni priliki koga ke mi idat gosti na primer sakam da podgotvam nesto so svoi race inaku ne. Sto bi zgotvila za pomalku od 200 den za dvajca?
Грав манџа, грашок манџа, пилешко по 200гр за секој со компири, ориз со зеленчук, па и со батаци... 6000ден месечно за 30 ручека ни од далеку не трошам. Ќе сварам грав 2 дена го јадеме, боранија исто, полнети пиперки исто, сите манџи ги јадеме по 2 дена уствари. Ни оддалеку трошокот не е ист. Па безобразно е да бараш од некој да ти се покорува а ти да не сакаш да зготвиш една манџа и да ти е испод чест. Никој никому не треба да му угодува, бракот е игра на долги стази за двајца, не за еден да трпи друг да ужива. Божем он беше тој што ја кудеше за финансиите а на секоја втора спомнува она колку заработува а он колку. Нешто не е јасно во прикаскава. Ама знаеш што, мене ми е гајле, јас можам моето видување да си го кажам, и не дека нејзе и е битно, апсолутно не. И јас работам 2 работи, имам мало дете, дете кое бара разнесување по активности па успевам да зготвам, не е научна фантастика.
Realno cesto i kaj moite jademe ama gospodinot koga ke nema meso za rucek ne jadi odi i si kupuva sendvic , pa zosto jas bi gotvela lekja ili grav da go jadam so denovi, ne moze edno tanjirce grav da svaram
Онда он не е идеалниот принц каков што го кажуваше во првиот пост, не е толку попустлив и фин. Или има нешто трето?
Jas znam bukvalno se da zgotvam ama trosokot e ist kako kupeno gotveno jadenje, pogore si pisala pilesko so kompiri, epa presmetaj kolku te kosta sigurno pomalku od 200 den ne, posebno sega koga e oskapen lebot, masloto i strujata
Ама не тролаш така… Ок ти дал кола. Колата е заедничка,нормално ќе прашаш дали може пошто е една. Не знам што очекуваш од брачна заедница, ваљда каде што тебе ти се оди по гз. Не се исплатело да готвиш? Па извини кралицо на мажот му дошло до кетеринг храна и празен фрижидер.
Колку години имате и ти и мт? Реално двајцата ми личите неподготвени за брак. Ако немате уште ни дете, топ - развод и терајте си секој со своите приоритети.
господе боже..ако се случило еднаш ќе се случи пак! за насилство нема никакво оправдување,какво премолчување..крај со време!
Шо зборате море луѓе!??! Се читате, или не? Ја фатил за врат. Обид за убиство е! @tigrica92 Немој да си се вратила! Оти наредниот пат во ковчег ќе те изнесат од тој станот! И официјална пријава за насилство да поднесиш!
A izvini koj veli deka e prazen friziderot? Vo sekoe vreme imam jajca, jogurt, mleko, sirenje, suvomesnato. Sigurno ne kupuvam 3 pati na den kupuvam ednas ili jademe kaj moite , a za dorucek toa sto ima Duri i koga ke recev porano da napravam nesto toj insistirase ostavi ne se maci ke kupime nesto