Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали да се разведам?

Дискусија во 'Брак' започната од Temjanuska1234, 2 мај 2013.

1. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.830
    Допаѓања:
    13.409
    A ti na tvoi kolegi im kazuvash dali imash seks so soprugot?

На dea.18, TrueToMyself, Konfetka и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Iva:)

Iva:) Истакнат член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    214
    Допаѓања:
    465
    Доста незрело размислуваш, тоа е мое мислење. Ништо што наброја не е реален проблем во светот на возрасните. Се е продукт на твојата незрелот затоа што си премлада. Остави да помине време ќе ги сватиш работите како треба да бидат, вака само проблеми наоѓаш каде што реално ги нема. Ова ти е совет и од други членки погоре што напишале свое размислување, сите поискусни би ти кажале исто. Ова се детски работи, го гушиш човекот, добро што ги трпи испадиве и те толерира.

На Snowflake97, Cosmi, Malesia и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.089
    Допаѓања:
    87.759
    Јас Не,ама има колешки ми кажуваат.
    Кога работиш во колектив има и отворени луѓе кои за се зборат.
    Тоа не значи дека изневеруваат.

На Трагедијаупмм, Snowflake97, Mumoftwo30 и 4 други им се допаѓа ова.
  4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.143
    Допаѓања:
    112.847
    Охо какви муабети збориме кај нас. Повеќе сме заедно него со домашните. 20+ години тим, се знаеме како дишиме.

На Snowflake97, Mumoftwo30, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.502
    Допаѓања:
    2.824
    Да тоа е така, ама и слушателот е отворен за такви теми.:D

На SummerGirl и Cosmi им се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.089
    Допаѓања:
    87.759
    Па и кај нас секакви муабети има.
    :D
    Ама на членкава најголем проблем и е на инстграм што ја додал.
    Јас па скоро сите ги имам и мажи и жени.
    :D
    а маж ми не ни има инстаграм, треба да бара развод:rofl:

На IvvaNeo, Mumoftwo30, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    804
    Најдобронамерен совет: најди си здрава занимација.
    Ти си опседната со него, дури језиво. Мене некој на глава да ми се качува за вакви банални работи, не би трпела воопшто. Вакви работи ствараат одбивност кон личноста од спротивната страна, па колкава и да е љубовта. Мислам дека си правиш само зло и дека го одалечуваш и оладуваш сопругот од себе.
    Дајте си слобода, секако во граници на нормалата, па бракот ке ви биде поубав и здрав.

На Noemi, Трагедијаупмм, Snowflake97 и 8 други им се допаѓа ова.
  8. Pocahonttas

Pocahonttas Нов член

Се зачлени на:
    6 септември 2024
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    2
    Ne sum jas opsednata, site tie raboti, onaka slucajno gi najodv, da bev opsednata ke gi doznaev uste na pocetokot a ne posle dve godini.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    Маж ми на фб има една од бившите девојки. Не му правам проблем за тоа. Јас немам Инстаграм. Ќе барам развод :rofl:

На последното место кај што работев во Мк, секакви муабети слушав. И мајтап си теравме. :D

На Antebellum, nena2010, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.143
    Допаѓања:
    112.847
    И јас ги имам... не смее да ми зуцне дали и како.. ако не ми верува јас ќе го ослободам од врскава ич да не се замара..

На SummerGirl, Antebellum, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.171
    Допаѓања:
    102.170
    O колку си! Како си замислуваш да му кажеш кој да има кој да нема на фб жено, како тоа, што ти е он, дете? Син ми е дете ми е па не си дозволувам да му кажувам со кого да се дружи со кого не, он си одлучува, ако гледам дека го носи во погрешен правец ќе реагирам, ако не сам ќе си одлучи. Многу си зимаш за право. Кого да додава на инста/фб, абе ајде. Муабети од пред дедо Ное вадење, од пред врска не му бил избришен муабетот. Никогаш не сум се замарала да бришам муабети со никого никаде, кој му смета нека ми стои. Јас секоја година идам со бивши дечко на кафе, си доаѓа околу Нова година од странство и со уште една другарка и уште еден другар идеме заедно на кафе/вечера, кога како, мм некни излезе со 3 жени сам на свирка, вечер ќе оди на предновогодишна со истите жени плус уште една. Никогаш на памет не ми паднало да му кажувам што да прави што да не прави, скраја било. Имаш среќа што не ти покажал врата досега, колку год да те сакам ќе ти речам чао адио ако пробуваш да ме контролираш. Свашта! Дека ако брише муабети ништо не се десило до сега, мисли си дека ако он сака не може да праи нешто и ти да не дознаеш, само мисли си.

На Трагедијаупмм, Antebellum, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Iva.T

Iva.T Истакнат член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    450
    Допаѓања:
    804

Поради ова има се повеќе разводи. Несозреани, премлади, со нереални очекувања влегуваат во брак, деца..
    Имам познанички што исто на нејзина возраст влегле во брак, ама се ЗРЕЛИ жени на 25години. Знаат како треба, а како не. Исполнети и задоволни со себе.
    Ова спротивново... лично мене ми е страшно иритантно за гледање и слушање на нивните "проблеми".

На Трагедијаупмм, Snowflake97 и Melissa_39 им се допаѓа ова.
  13. TrueToMyself

TrueToMyself Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    227
    Не е работата до толку за да растураш брак, меѓутоа е за да седнеш и да разговараш, зашо според мене не му чини тоа.
    Незнам тука што те направија ненормална кога женет човек според мене неможе да се однесува ко сингл да е, па сеа дома жена му седи он ќе разнесува девојки, колешки ќе теши, па и за секс ќе му кажува некоја дали мажот ја клецал или не. Тоа е интима. Интима не се споделува со колеги и колешки на раб.
    Безразлика шо со колеги на работа сме опуштени и се заебаваме тоа океј сите го праиме ама ај сеа ќе раскажувам ако не колкав е на мажот ми на колегата да знае.
    Неговото однесување е незрело.
    Никој не збори за да му забранува она, ама има право да и смета.
    @Pocahonttas Муж ти нема свест воопшто или не е дораснат ,во очи ми падна и изјавата трудна коа си била место тебе да ти помогне, ќе ти кажува дојдена од болница да му зачистиш со стомак до врат, плус и со вртоглавици.
    Да си седнеш и да си разговараш со него ! Ама убаво!
    Постапкиве не му чинат ако продолжи вака како што почнал тешко...
    Незнам каков бил пред тоа ама очигледно е дека и тогаш ти покажувал црвени знаменца, ама нејсе.

На JustBeautiful, eliesaab, butterflysk и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.255
    Допаѓања:
    12.985
    Жити се како бе вака?? Значи зрели жени се тие кои преминуваат преку тоа: ај бе муж е, нека се издува, ќе му помине, фаза може му е.. Исполнети и задоволни? Па не баш.. Можеби така надворешно оддаваат таква слика пред другите, али они си знаат колку се задоволни.

Девојчево младо си е секако, дел од проблемите можеби ги преувеличува, али препрочитај го постот пак, и пробај стај се на нејзно место малце. Пошо лесно е да коментираме од страна.

Да, брак не се растура туку така, но како ја нападнавте, а немаше воопшто потреба. Има право што се сомнева, скроз има право. А и остава впечаток на доста невнимателен сопруг, според ова што го опиша.

Последна измена: 26 декември 2024 во 13:13
    На eliesaab, butterflysk и TrueToMyself им се допаѓа ова.
  15. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    5.549
    Па не знам колку ќе ви биде сеедно да најдете видеа од бившата во скриен фолдер кај маж ви или дечко ви, ама добро. Можеби вам не ви пречи. Спомени се спомени, па нека ви чуваат слики и видеа од бившите, а вие смејте се како ништо да не било.

Дали е за разведување целава приказна, исто не знам, но неговите постапки не се во ред. Нема што со колешки да прави муабет за нивните мажи и сексуален живот. Јас имам колеги и колешки, правиме муабет на секакви теми, ама да дојде некој да ми се доверува за сексуалните проблеми, ќе му речам проблемот нека си го решава со жена му, не со мене. Прво, не е мој проблем, второ е негов проблем со жена му, трето не сум брачен советник со лиценца. Тоа што го додала на инстаграм, не е страшно, се додека нејзината проблематика си ја држи со себе. Ако веќе почнуваат и таму контакт да имаат, тогаш е уште поголем проблем. Не поради љубомора, туку почит према своето семејство.

Ако се разговара, не вроди плод, а создава немир и караници, има секакви опции за разгледување. Ама ако знае дека тоа пречи, притоа има жена и дете и поважно е да зачува видеа со бившата, разговори, да и ги решава на колешката сексуалните проблеми, тогаш би рекла одлучи дали сакаш да си на прво или второ место.

Никој нема против мажите да имаат колешки и да разговараат со нив, ама се знаат граници. Или си во брак и се однесуваш како нечив сопруг и татко, или биди сингл и на никој не смее да му текне да ти префрла за тоа што збориш, на кого збориш и што мислиш.

Него проблемот е што и двајцата се премлади и скратиле огромна декада од годините кога треба да ги правиш овие работи. За тоа нема решение. Се мисли на време. Иако знам за парови што се заедно од пубертет и функционираат.

Тоа е.

Или пресечи и дај до знаење дека низ тоа не поминуваш, па тој нека има избор, или наведни главата и молчи. Па нека одлучи на него што му е важно.

Како да се работи за живот или смрт ако и каже на колешка му дека му е гајле за маж и што не му се дига или не сака да има секс со неа.

На JustBeautiful, dea.18, H.VAGA и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.902
    Допаѓања:
    132.729
    Леле, да си најдеш работа и да почнеш да одиш. Мене вака на глава да ми се качуе некој за нешто пред две години, не знам дали ќе трпам. Само по две недели почнале врска, она е 21 години има една година дете.
    Самата е дете, детски се понаша, мачи маж со работи од пред две години

Јас имам на фб у скриени слики од бившиот од пред 15 години, ама не оти е он на сликата, туку јас си се бендисувам, маж ми не знам ни дали знае, може сум кажала може не. Не е дете и има доволно самодоверба да не гњави.

Дедо ми имаше слика од една штипјанка, кога била војната он го ослободувал Штип, па оваа го сакала и му дала црно бела слика, баба ми ја чуваше и се фалеше какви женски го сакале таму :) 56 години се сакаа, да поживееше уште малку, подолго ќе се сакаа.

Луѓево мака немаат видено и од досада се караат за работи од пред две години.

На BellaBibi, Tiny Love, SummerGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.042
    Допаѓања:
    3.830
    Мене најмногу ми боди очи тоа шо ти рекол: Таа ми е само за то едното…
    Хаха а ти си само за то другото..? Хм

18. ArabellaStarfall

ArabellaStarfall Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2024
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    5.549
    Покажи му ги и прашај го што мисли за сликите. Дали и он те бендисува многу на тие:D

На Mother of 2boys, Anyshka, TrueToMyself и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.902
    Допаѓања:
    132.729
    Па сигурно, имам 20 до 25 години, послаба 20 кила од сега, со фустани убави, фризури... Најубава сум, како може да не му се свиѓам.

На SummerGirl, Iva.T и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  20. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.774
    Допаѓања:
    266.804
    Моите имаат албуми со слики од пред да се заедно, со дечковци и девојки пред да се заедно меѓу тие слики, нормално. Младост.

На фб имам избришано слики, но имам и скриени, не само со бивш, туку општо, затоа што немам албуми како моите после 40 години на деца да зборам.

Ако некоја врска, пријателство поминало, не значи дека животот мој тогаш не се случил. Сакам од себе на секоја возраст да си ги чувам сликите :)

Едит: скриени се од цел свет од проста причина што нешто што било тогаш релевантно, не е повеќе, бившиот најпоследен знаеше, и тој има со својата бивша скриени слики така. Нит ми сметало, нит му сметало, и апсолутно не можам да поднесам таков степен на несигурност. Не сме деца, луѓе по 30+ години сме, имавме живот и пред да се запознаеме.

На SummerGirl, Cka, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.