Дали денеска постои вистинско другарство?

Дискусија во 'Психологија' започната од lolicka, 28 јуни 2010.

1. L0ve

L0ve Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    199
    според мене, вистинско другарство навистина постои!
    секако, ќе се согласите дека во минатото постоеше поискрена љубов и поискрено пријателство.. сега скоро се е поврзано со личниот интерес.. Но :!: до пред некое време и јас бев разочарана од пријателството.. немав некоја најдобра другарка и мислев дека нема ни да имам.. но, со доаѓањето во средно, сето тоа се смени.. сега за мене, вистинско другарство постои.. само треба да се најдат вистинските луѓе.. оние за кои си спремен да дадеш се, или пак да промениш нешто во себе.. оние за кои би станал и во 4 часот по полноќ и би ги тешел цел ноќ.. треба да се пронајдат луѓето со кои ти ќе бидеш совршено несовршен... :D

хаха а на демотивација пред некој ден имаше едно: Покрај вакви пријатели, на кој ли му требаат непријатели :lol: :lol:

2. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Толкууу многуу сакам да си најдам вистинска другарка, имам дечко и сега за сега само него го сметам за вистински другар...но сакам другарка ВИСТИНСКА ДРУГАРКА, една, две колку билоо, да бидат вистиснкии...сега за сега имам многу другаркии со кои сум по цел ден, но сакам една или две вистинскии највистинскии...еве на пример таа што ја сметав за добра, не "вистинска" секој ден се повеќе и повееќе ме изневерува...ова денеска е крајно, во прва прилика ќе и вратам, ако не јас господ сигурно :) ;)

На Dannyella му/ѝ се допаѓа ова.
  3. mops

mops Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    150
    Допаѓања:
    119
    денес само се гледа кој кого да зае*е повеке или се е од корист така да не постои вистинско другарство

4. ivimis

ivimis Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    522
    се согласувам со тебе , не постиои вистинско другарство или може да се каже дека е ретко :!:

5. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    па еве да речеме дека има вистинско другарство.. до 2год. средно. после не. сега најдобра другарка ми е дечко ми :D тој период до 2година е опуштен, но после 3,4 кога почнуваш да размислуваш за иднината повеќе почнуваш да се дружиш со тие каде што гледаш дека имаш да искористиш, врски, шанси..
    како што кажа ивимис, многу многу многу е ретко вистинското другарство :)

6. laf4eto

laf4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Вистинското пријателство сепак постои........

7. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    да навистина постои но не меѓу човек и човек

8. Dannyella

Dannyella Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    да постои, но се поретко и поретко ... најтешко е кога после повеќе од 15 години конечно ќе треба да кажеш : пријателството е краток период кога другарка ти нема дечкоо... премногу печат овие зборовиии ... :////

9. laf4eto

laf4eto Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Поретко е да! Тоа е резултат на тоа што се повеке владее љубомората меѓу луѓето. Бидете искрени и барајте искреност ако сакате другарството да ви опстане......побарајте другар од спротивниот пол!!!! Јас сум многу разочарана од другарките, но затоа се појави една личност што го поправи сето тоа, но за жал господ се реши д а ми го земе ;(

10. Theodora

Theodora Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    1.504
    Допаѓања:
    5.576
    Постои, само што искрено ретко кој може да се пофали дека бројот на вистинските другари/ки го надминува бројот на прстите од едната рака. Зборувам за оној тип дружење кога едноставно знаеш дека можеш да си ја разголиш целосно душата и да наидеш на искрена поддршка, совет или само некој кој ќе те ислуша, бидејќи некогаш токму тоа е она што ни треба - некој кој ќе не ислуша, сите проблеми звучат поинаку кога се на точка на вриење во нашата душа и кога ќе се ослободат во етерот.

Инаку има голем број временски ограничени и наменски другарства во средно или на факс чија цел е заедничкото излегување или размена на материјали и знаење, само што ова се разграничува од оној тип на другарување каде имаме слободен тек на доверување на лични податоци што не се за сечии уши најмалку. Понекогаш со текот на созревањето некои другарства се распаѓаат како и врски поради некомпатибилност која се јавила успат, има и такви каде од локациски или др. фактори на спреченост не си се видел или чул со месеци или години, ама еднаш штом е остварен контактот имаш впечаток ко и да не бил никогаш прекинат, :) .

На laf4eto и julie77 им се допаѓа ова.
  11. liliput22

liliput22 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    367
    Допаѓања:
    653
    НЕ кратко и јасно...вистинско другарство не постои постојат само моментални интереси кога се поврзуваме со одредени личности,е кога нив ке ги снема полека исчезнуваат и пријателите од нашиот живот за жал ама така е...ретко кој ке ти се најде во тешки моменти да биде покрај тебе освен семејството и партнерот/ка ако е вистински/а а во оние срекни моменти или ако си богат имаш пари да ги частиш и да им трчаш по г'зот е тогаш и те како ке се дружат со тебе....не за џабе се рекло ако имаш пари ке имаш и пријатели :(

12. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    се додека им требаш ти се другари потоа ке си добиеш корпа и така . подобро е со никој да неси близок
    барем јас сум доживеала така

13. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.569
    Допаѓања:
    3.298
    Ахам ... како не |(
    Тоа е многу ретко, што не сум ни забележала некои такви случаеви во последно време. Али 1 случај во 100, ќе се погоди. Бар би требало :?:

14. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    другарство = користолубие

15. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.732
    Јас можеби сум една од ретките коа верува во вистинското другарство.

Имам една пријателка, најблиска, на која можам да и кажам СЕ без страв дека утре ќе знае пола град, без страв дека ќе бидам осудувана за било што. Со неа делам се, и во добро и во лошо. Секогаш е тука за совет, во секој дел од денот кога и да ја побарам. Кога ми се случува нешто убаво, и таа се радува со мене. Пред неа јас сум јас, без никакви преправања и глумења. И кога се жалам за нешто цел ден, и кога ништо не ми е погодено, таа знае и да ме ислуша и да ме развесели.
    Ете затоа верувам во вистинското пријателство.

На danniela5 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. loly89

loly89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2011
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    74
    јас верувам затоа што имам едно такво вистинско другарство со мојата другарка која што сме секогаш заедно една за друга во секое време, и за совет, разговор, рамо за плачење, кафе муабет и ред други работи

17. A.d.e.l.a

A.d.e.l.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    377
    Допаѓања:
    98
    :rofl: И јас имав една прекрасна другарка со која несе делевме кој ми беше повеке од сестра која знаеше баш се за мене и и верував зашто знаев дека тоа што е тајна останува меѓу двете .
    Јадевме,пиевме, планиравме се заедно во животот, токму како што и вие раскажувате .
    Сега имам една бивша другарка која ме оговарала , на која со мене се дружеше бидејки немаше со кој јас и го обелував образот од нејзиното минато, другарка која се смувала со дечкото итн итн .
    НЕ постои другарство само што позаштитен и помалце ке веруваш е подобро и нема многу да се разочараш.

18. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Постои постои постои секако дека постои само треба да ја пронајдеш вистинската личност...
    Јас ја имам и многу сум срекна поради тоа :)

19. Boka.A

Boka.A Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2011
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    10
    Никој не е ист ... значи ке биде потешко да најдете личност која ке ги следи вашите одлуки а и вие исто така.
    Но може да се најде другарка која до крајот ке ти е верна.

тинејџерките повеке сакаат другарки кои се популарни во градот ... кои се убави и сл.
    но тие што се убави ... и тие имаат некоја маана ...

:* ;) ;) :) :) :)

20. anneyy

anneyy Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2010
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    1.422
    Не постои вистинско другарство...Постојат само различни мислења. |(