Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали денеска постои вистинско другарство?

Дискусија во 'Психологија' започната од lolicka, 28 јуни 2010.

1. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.518
    Допаѓања:
    4.024
    Знам дека не би било фер да ги заебам и нив и него но ако имаш дечко 1 година и веруј прави се за тебе меѓу кој и он ги има заебано другарите за мене нема да мислиш така ипак имаш 16 години не знам како стоиш со врскиве но ипак и ти да си на мое место мислам дека ќе се доумиш доколку имаш врска како со некој како него :)

2. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Да, ке се двоумам и тоа е тешкиот дел. Е сега твое е да одлучиш, али колку што сватив ти веке си одлучила :) . Во секој случај дај им до знаење на другарките дека ти значат иако одлуката ти е да одиш со дечко ти на одмор. Кажи им дека и тие се важни за тебе (иако можеби веке го знаат тоа). И постојано биди во комуникација со нив додека си на одмор :)

3. demilovato4ever

demilovato4ever Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    216
    Допаѓања:
    220
    Јас мислам дека нема!

4. Mimi33

Mimi33 Активен член

Се зачлени на:
    19 јуни 2012
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    2
    Постои но мн тешко се наога,а лесно се губи. :)

5. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Според мене постои вистинско другарство.Имам една ама вредна која што од прва година средно сме заедно и ден денес се дружиме и гледаме иако таа се мажи,сепак ние се гледаме, имаме контакт и секогаш сме тука една за друга да си ги кажиме маките и убавите работи.Знам дека никогаш нема да го прекиниме контактот со неа.

6. someone2

someone2 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2012
    Пораки:
    168
    Допаѓања:
    58
    Постојат! :)
    Например јас имам три вистински другарки кои никогаш ме немат повредено, можеби некогаш се кареме за мали ситници но тоа не е ништо. :)
    Но и ретко се наоѓаат на денешно време, секој гледа како да те искористе и потоа да те остави, секој си гледа за себе си.
    Секој сака да му помогнеш но кога тебе ќе ти притреба помош нигде ги нема.
    Имав такви другарки порано но, кога научив какви се почнав да ги избегнувам.
    Едноставно не ми требат такви во мојот живот кои незнаат што значи зборот “другарство„ .

7. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Не постојат.

Многу пати сум изгубила блиска другарка за која сум мислела дека ми е вистинска, но секогаш си велев дека таков е животот и дека сепак постојат вистински пријателства кои треба да ги најдам. Но веќе не мислам дека постојат. Барем не постојат во моја генерација. Сите се дволични и користољубиви. Никогаш повеќе не планирам да се отворам пред некого. Имам повеќе друштва со кои излегувам, со едно девојче м да зборам за сешто, но не би и се отворила сосема бидејќи знам дека после тоа има шанси да пренесе на друг, а се разбира дека тоа не го сакам.

8. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
  9. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.029
    Допаѓања:
    4.535
    Постои до моментот кога ке ви се судрат интересите

10. Majuv4ence13

Majuv4ence13 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    513
    Според мене вистинско другарство денеска не постои..Вистински другарки?ЈОК...Секоја гледа само да те искористи сите гледаат на тебе од корист и те бараат само кога им требаш.Порано можеби постоело ама денес за жал не постои...Вистинските другари се ретки денеска.Од некои навистина многу сум се разочарала и не ми требаат такви другари едноставно се дружам со оние коишто ги сметам за најблиски и коишто ми помагаат кога ми е тешко а и јас на нив исто..Секое другарство се базира врз интереси и корист за жал,така е.Најреално,малку луѓе знаат што е вистинско другарство.

11. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32
    можеби е ретко ама сепак постои! :)

12. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Секако дека постои. Можеби е ретко, но јас ја имав таа среќа да ги пронајдам токму нив. Не знам што би правеле една без друга.

На portokalova му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Јас не верувам дека постои ВИСТИНСКО другарство,а дека постои другарство постои,но на некој чуден начин и форма.Верував во вистинско другарство,пожртвуваност,искреност и сакање,но ми се удри од глава за сите личности кои ги сметав за најблиски.Ова е сепак само мое мислење.А ако немате големи очекувања од другарството,ако ви претставува само пиење кафе,делење совети и ако тоа се смета за ВИСТИНСКО другарство,тогаш постои и те како,во изобилие.

14. stefyle

stefyle Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    110
    Ќе бидам кратака ! :)
    Вистинско другарство постои,но треба да ја пронајдеш вистинската личност.

15. indelible

indelible Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2012
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    81
    Јас сметам дека не постои. Премногу сум разочарана од некои личности поточно наводни најдобри другарки, што не верувам дека некогаш ке верувам дека постои. :)

16. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    можеби да, но многу ретко. Во последно време се прашувам и тоа ретко нешто да не се сменило?

17. Sartela

Sartela Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    24
    Пре премногу ретко, се е денес само за корист, лични интереси...нема како порано да имаш другарка да ти е како мајка како десна рака..

18. sm1zla

sm1zla Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2011
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    307
    Не мислам дека не постои.. Секој ти е другар додека има корист од тебе.. -.-" такви искористувачи најмногу мразам -.-"

19. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Постои - за оние кои имаат другарка/ки на кои можат да се потпрат, не постои - за оние кои имале такви другарки, но од нив се разочарале. :(

20. jesicaalba

jesicaalba Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    25
    Добро мене навистина не ми е јасно на што се базира вистинско пријателство со некој? Или јас се наоѓам во таква средина, каде што секој гледа да те навреде, да те зајаде, да те искористи и ред други лукави работи или пак таква ми е ѕвездата. Навистина сакам да имам некое добро друштво со позитивни луѓе, незлонамерни и да одам и на одмор и да излегувам со нив, но ете немам.Нормално дека имам т.н. другарки, пријатели и познаници но никој не е во вистинката смисла на зборот. :(

На Hayley му/ѝ се допаѓа ова.