Мајка ти и татко ти ви се најдобри пријатели, само они искрено добро ви мислат, кај сите други колку и да се добри пак постои некоја лоша мисла и скриена љубомора.
Имам една „другарка“ со која чат пат се гледаме едно кафе ќе испиеме. Она се дружи со други 5 девојчиња со кои се знам и јас ама не сме толку блиски. Абе не ми се верува, седнува на кафе и тајните нивни мене ми ги кажува, која го варала дечкото, која се мувала со кој ке стигне мн ја нервирала, која била глупа и проста, не не не немам зборови. Се ќе ми раскаже и утредента гледаш заедно е со девојчињата, или срциња и кисови фрчат по фб. Абе ми иде да пукнам, се да им кажам, што им збори позади грб. Јас имам една блиска другарка и тоа не знае се што ми се случува, бидејќи сфатив дека и она крие мн работи, односно си ги споделува со момчето со кое од пред скоро се заедно. Моето момче за теми за кои не сакаше да слуша, не дозволуваше ни да се разговара, ниту пак откако ке се искажам знаеше каква реплика да дада, ќутеше или едно добро ќе речеше. Што значи, сама на себе сум си другарка, најдобра, се нервирам повеќе зошто чувам во себе, ама па подобро можеби така. Постои вистинско пријателство, кога ми беше најтешко, другарките мои „вистински“ беа со дечковците, дел од нив учеа, немаа време за мене 5 мин, барем со некој да имам да се исплачам. Имам двајца другари, кога и да им се јавам, да ми е тешко, со мене биле секогаш, како и јас со нив. Фала им! Незнам, од една страна разочарана, од друга среќна што научив сама на себе да си бидам пријателка. Дефинитивно е дека муабетот повеќе ми оди со машки отколку со девојчињa
постои да ама ретко е јас мислев дека имам најдори другарки но многу пати ми докажале дека не ми се трпи трпи...па така да како и сите не се замарам и си гледам за себе како и сите другиии се сврти тркалото..
Навистина е претешко да најдеш некој другар или другарка на кој/а ке веруваш но тоа е ретко. На денешно време сите гледаат како да те искористат и како да го извлечат тоа што НИМ им одговара но знаете верувам во вистинско другарство зошто мислам дека постои само е малку потешко да го најдеш..
не постои, иако навистина посакувам да имам една на која навистина би можела да потпрам.. смачено ми е од тоа јас да сметам некој за близок, а тој мене не
Јас мислам дека постои бидејќи имам една другарка која многу ми вреди, на моменти сакам да и ја пукнам главата, ама пак ја сакам и ми е слатка.
До скоро и јас мислев дека постои вистинско другарство, но се уверив дека не е така. Испадна дека таа криела мн работи од мене, и кога дознав почувствував дека нема доволно доверба во мене, а јас се и кажував, значи немаше мисла, случка да не ја споделев со неа. Ама добро, сега барем си знам дека не треба толку да им веруваш на луѓето, дека некои работи треба да си ги зачуваш за себе а и да не очекуваш многу. Е сеша баш ме интересира до кога ке ги крие тие работи од мене, па кога ќе ми се "довери" да и кажам дека си знаев јас оддамна само чекав да видам до кога ке крие...
Се сложувам само мајката и таткото и сестрата може да ти бидат најдобри другари,тука ке си го додадам и ики мојот најдобар другар сеуште не ме разочаарал или ме разочарал но што можам јас кога го сакам,не можам животот да го замислам без него. Ми фрлиле магија
Во денешно време тоа е многу ретко, може да се има 1 вистински другар/ка, а доколку се повеќе секој за секого ќе каже по нешто (зад грб), така што се губи вредноста на вистински другар. А она за родителите и браќа/сестри, не се сложувам баш, можеби ти мислат најборо, но и со нив еден ден може се налутиш и убаво да ти го тупнат (не мора да значи за сите ). Истово важи и за другарите, само што тие може гадно да те зафркнат.
Па постои.Јас имам една другарка во школо која многу ја сакам.Ги знае сите мој тајни и со сигурност тврдам дека не ги кажува на другите.Имам една другарка од улица ама она исто МИСЛАМ дека не ме издава ама понекогаш ме игнорира.Јас порано имав куче,и на него се му кажував хаха
Многу е ретко вистинското пријателство денес,јас имав среќа...оти имам една пријателка,која ми е како сестра,и верувам,и знам дека никогаш нема да ме изневери и повреди...
Ретко, ама ако е вистинско-ќе трае! Само треба да го најдеш вистинскиот другар. Спојлер Јас имав среќа
Во денешно време ако имаш најдобар другар или најдобра другарка ( во прав смисол на зборот ) па макар и една/еден да е треба да си среќен/среќна со тоа! По мое лично искуство и мислење, во денешно време вистинското пријателство е мнооооогу многу реетко. Неможам на секој тек така да му верувам. Сметам дека сум многу среќна со моите 4 најдобри другарки
Ne postoi definitivno site gledaat za interes kolku mozat povekje da izvlecat informacii ili nesto slicno od tebe, retki se vistinskite prijatelstva, a jas mislam najdobro prijatelstvo e masko=zensko iskreno, bez posebno cuvstva eden kon drug.
Постои само вистински интерес. ДРУГАРСТВОТО Е ИНТЕРЕС, ПОТРЕБА ЗА ДРУЖЕЊЕ, ДА НЕ СЕ БИДЕ САМ, ДА СЕ СПОДЕЛИ НЕШТО ИТН. ИТН. Разликата е во тоа што има понекогаш добри луѓе, нормално кои си требаат едни на други , па тоа го викаат вистинско другарство. Има и користољубиви, кои толку добро глумат, да ни се чини дека се вистински другари. Но јас мислам дека вистинско другарство нема.