Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали денеска постои вистинско другарство?

Дискусија во 'Психологија' започната од lolicka, 28 јуни 2010.

1. charlotte_0000

charlotte_0000 Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    42
    Себеси се сметам како многу добра другарка општо за сите (машки, женски). Но дали тоа и мене ми е возвратено? Што кога една од другарките со кои го минуваш секојдневието и имаш целосна доверба во нејзе направи да се чувствуваш искористено? Се' што треба да се даде на една блиска другарка е дадено од твоја страна, но не и од нејзина.. Мој совет до сите е да се внимава во која особа да се има доверба, бидејќи денес многуте т.н. "другарки" како и во мојот случај се другарки за само да ја искористат цела позитивна енергија и се друго што им останува- твоите пријатели, во некои случаеви и дечко. Крајно разочарана откако ја видов реалноста, а и нервозна како можев да дозволам да бидам искористена(facepalm)(facepalm)

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Katerina.677

Katerina.677 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    7
    Мојата најдобра другарка не ми е другатка таа ми е сестра без неа животот неможам да си го замислам ниту таа без мене моето сее цел жовот сме заедно верувајте ниту еднаш не ме повредила ниту јас неа за неа можам да направам се исто и таа за мене нашето пријателство не се опишува со зборови му благодарам на бога што ја имам најпрекрасната личност во мојот живот...Секако дека постои вистинско пријателство му благодарам на бога што го имам :*:*

На Crna Dama му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Vip83

Vip83 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 октомври 2014
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    242
    Не,непостои! Денес постои само интерес и ништо друго. Пишувам од мое лично искуство.

На Purelove92, parksey, Crna Dama и 3 други им се допаѓа ова.
  4. ELIDavor

ELIDavor Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.788
    Spored mene samo eden go steknuvas za dobar drugar a eden ti e drugar od rajgajne (brat ili sestra) a drugar sto go steknuvas e samo eden maksimum dvajca a se steknuva so iskrenost razbirajne i treba nesto da te povrzuva eden so drug da se poznavate dolgo eden so drug.

jas imam edna drugarka irena se vika clenka e na ovaj sajt i samo edno ce kazam nie se poznavame od petto odelenie i sekogas sme iskreni eden na drug si se najduvame skoro za se. se nemame navredeno za nisto. ednostavno naseto priatelstvo se temeli na iskrenost.

a mozebi tie sto ti bile drugari drugarki gledale poinaku na tebe ili ednostavno ne vi bilo sudeno toa drugarstvo

Последна измена од модератор: 2 јули 2017
    На Crna Dama и Petar80 им се допаѓа ова.
  5. Sv. Nikolka

Sv. Nikolka Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2016
    Пораки:
    392
    Допаѓања:
    413
    Мислам дека непостои. Можеби од детството една до две другарки ке стекнеш и со нив ќе бидеш другарка во вистинска смисла на зборот другарка до крајот на животот. Се што се стекнато подоцна, се се сведува на интерес.

На Tanjamm и Crna Dama им се допаѓа ова.
  6. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.861
    Допаѓања:
    170.944
    Никогаш не сум имала многу луѓе покрај мене ама еден период се навикнав да имам некој. Во блиско опкружување имав три другарки од кои едната имам и друг пат пишано, почна да јади работи. Јас ѝ давав шанси ама толку беше. Кога ојде другата другарка на одмор, третата реши со оваа првата заедно да јадат работи, безразлика што третава павлака фати кога беше кај мене.
    И накратко, долго време го имам само дечко ми и другаркава која сакам да си дојди од одмор да има некој ама исто така сакам да е на одмор зошто знам дека добро си врви.
    Никого никогаш не верувам целосно и затоа немам основа да бидам многу разочарана, ама на оваа која остана и верувам многу повеќе од другите зошто за разлика од нив, со оваа сме карактерно исти и горе долу очекувам нешто реално, слично на мене, додека кај другите тоа што очекував за жал, не би сакала да го очекувам ама знаев дека доаѓа. Ама немам душа да не пружам шанса.

7. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2014
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    455
    Додека да ги запознаам моите две најдобри другарки кои се близначки мислев дека не постои другарство сите се тука за само да го земат она што е твое и ако не се бориш ќе го изгубиш. Сватив дека не е тука тие ми ја покажаа добрата страна на овој свет. Потребно е да се најдат вистинските личности

8. Βικτωρία

Βικτωρία Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2017
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    3.667
    Постои исто колку што постојат марсовци

На Rama, marijancetoo и Crna Dama им се допаѓа ова.
  9. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    2.328
    Допаѓања:
    18.222
    Одговорот секогаш ќе биде индивидуален.
    Јас лично ќе кажам - постои.
    На страна купиштата „пријатели“ кои ги има да ги ринеш со лопата, а се само од корист, велам дека сепак постои бидејќи имам другар (да, машко е, значи го рушам и стереотипот дека машко/женски пријателства не можат да постојат) со кого се знаеме веќе 16 години, и секогаш сме тука еден за друг.
    Многу е ретко да најдеш нешто такво, но вреди да го задржиш :)

На Tanjamm, cresa-jagoda, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  10. parksey

parksey Активен член

Се зачлени на:
    10 септември 2017
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    373
    НЕ

На Briar Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.376
    Допаѓања:
    20.965
    Искрено, иако имам 2 поблиски другарки мислам дека ВИСТИНСКО другарство е поим што не постои во ова време. Поготово како резултат на социјалниве мрежи каде што се' се дознава сакале или нејќеле. Да беа вистински другарки немаше да ме фаќа страв при споделување на било каков проблем, а тоа е поради тоа што потоа мојот проблем ќе стане наш, а од едната од нив ќе биде споделено насекаде па цело Скопје ќе ме знае што како и зашто. Другата пак, ја знам од основно да речеме дека имам постабилен однос со неа но некогаш знае многу себично да се однесува и многу песимистички да ми одговара на проблеми. Сума сумарум сметам дека ретко денес можеш целосно да се ослониш на некој, бидејќи или ќе бидеш мета на исмев или ќе ти завидат за нешто па ќе сакаат да наштетат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.653
    Допаѓања:
    7.475
    Од дан на ден,се повеќе недоверба во верно другарство:(

На parksey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dadusicka

Dadusicka Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    54.343
    Тешко

На parksey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Lolo5

Lolo5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 септември 2017
    Пораки:
    508
    Допаѓања:
    796
    Ретко се наоѓа вистински/а другар/ка, во денешно време ни на брат / сестра не можеш да веруваш.

15. TheGirl23

TheGirl23 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2017
    Пораки:
    308
    Допаѓања:
    2.905
    Многу тешко.
    Имам другарка која ја сметам за блиска, со која пораснавме заедно, си помагаме скоро секогаш но сепак држам одредена дистанца и не можам да и верувам целосно.
    Живееме во време кога секој си гледа за себе и ќе те згази ако треба без око да му трепне.
    Скоро кај секој постои завист ако ти оди подобро од него без разлика во кое поле.
    Или ти можеби го сметаш за другар а тој потајно наоѓа утеха во твоите проблеми и скришум се смешка на твоите неуспеси.

На Tanjamm, Dadusicka, parksey и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Диња

Диња Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2017
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    48
    За жал не.

17. capricorn1501

capricorn1501 Активен член

Се зачлени на:
    30 септември 2017
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    158
    Јас мислам дека можеби постои ама не сме ги нашле правите личности.Јас многу сум разочарана, од основно не ми остана ниту една другарка, секогаш бев сама и исмевана, истото беше и во средно, од маало не сум имала никогаш заради што моите се разведоа, се преселував неколку пати, не успеав да најдам другарки.Се надевам дека некогаш ќе имам пријателки добри, имам само неколку онака но тие си имаат нивно друштво, едната само што ми е најдобра ми е другарка од основно но од другиот клас па со нејзе понекогаш излегувам, сега се вери и си е повеќе семејно.Мене ме исмеваа заради излгедот, заради моите и некако не ми беше баш до другарки.

18. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Многу ретко, али сигурно постои. + Ретките работи се добри работи нели...

На Плавуша123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. arodoet20

arodoet20 Активен член

Се зачлени на:
    23 декември 2017
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    152
    Не постои...доколку некој ме чита и знае за што зборам не знааете луѓе колку е боље животов да имаш само еден околу тебе пријател но ми е братучедка останав само со неа и преубаво е одколку да делам се у животов со тролилњак злоба од чоек дибек и сите најлоши особини шо може да постојат..

На Плавуша123 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Weird0

Weird0 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2017
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    935
    Постои.

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.