Би сакала да верувам дека постои но се потешко ми оди. Нормално е со блиските другари/ки да се оддалечувате периодично поради обврски, запознавање нови луѓе, девојки. дечковци, фамилија и сл. но никој нема да ме убеди дека се нема време од саат за една средба. Имам другарки со кои не се гледам по неколку месеци па така полека но сигурно ми стануваат само познанички и најлошо од се е кога ќе ја забележиш таа љубомора. Е тука се пропаѓа
Исто. Со месеци не сме излегле на кафе затоа што глуми демек има некои обврски, не сум приоритет за неа, а се јавува само по потреба и прашува нешто колку да испита. Што има ново?И кажуваш убава вест, вели само аха. И така. Се оладуваш. И кажуваш убава вест, за нешто што е факт, а таа уште и лаже за да веднаш врати со исто убава вест демек. Објавуваш фотка на фб, и за помалку од минута и таа става, ама твојата се прави не ја видела, не става лајк. Мизерија.
Постои ама за жал во мојот случај НЕ. Имам неколку другарки, и една ја сметав за поблиска демек секогаш си ги кажуваме проблемите и она мене и јас неа..Кога и е тешко јас колку и да не можам или било што секогаш ќе испаднам барем на 30мин за да видам каков проблем има и што стварно се случува, но кога мене ми е тешко, и кога ќе и се јавам се или и се спие или е бањата или некоја сосем трета глупост(како малите деца). И да, секогаш пред мене сите ги става во прв план на пример ако сме договорени да испадниме ќе и се јаве некоја сосем трета што се дружат само по потреба ама битно она со неа ќе тргне на кафе или било каде а мене ќе ме оставе за после тоа. Додека пак јас со кој и да испаднам ако треба ќе останам само 1ч. ама обавезно ќе најдам време за неа. Поентата ми беше во тоа колку некого и да го сметате за близок и да ви вели дека вие сте му најдобра другарка ако ве става на второ место сигурно дека не сте му. Подалеку од оваквите ''другарки'' знам тешко е ама мора некако да се издржи.. И да со текот на времето се мењаат и другарките кога бев помала сум имала др верни другарки со кој воопшто до ден денес не сум скарана но сепак не сме блиски туку живееме само онака ...
Mislam deka postoi ,iako momentalno nemam. Imav edna drugarka so godini ,ama ne zavrsi dobro . Sepak ne znaci deka site se takvi. Veruvam deka za vistinsko prijatelstvo prvo covekot treba da e kvaliteten,zrel i iskren maksimalno .
Ретки се вистинските пријатели, после 4 год другарство, од зад грб ми зборувала секакви работи. Секоја чест на исклучоците, имам една сега и не ми требаат повеќе, за корист сите се добри
За жал, не постои! Верувам во семејство, тие ни мислат само добро, се друго е ете така да си попуниме време со празни муабети. Имам две три другарки што се покажале низ годините, ама и во нив не се крстам. Гледам да се најдам ако на некого требам, сакам да помогнам и да се дружам ама немам среќа на тоа поле.
Постои, но е многу ретко. Досега само една другарка која веќе ми е како сестра ме убеди дека пријателството постои.
Многу ретко во денешно време има вистински пријатели. Некако сѐ се сведува на некоја сметка, кој кому што му дал и што добил за возврат - за жал.
Veruvam deka postoi i ke postoi. Imam drugarka-prijatelka uste od detstvoto. Seuste naseto drugarstvo ne uspea nikoj da go rasipe. Nikakvi skrieni nameri i iskoristuvanja nemalo od niedna strana. Seuste se raduvam na nejzinite uspesi, a i ona na moite. Sekogas podrska edna na druga