Jas nemozam da se pofalam vo ovaa teema. Nemam epten bliskj prijateli. A sakaam ama ajde imaam nadez, ke se najdat
Па да, до некаде. Зависи како се поставуваш и на кој ќе наидеш али прво е егоизмот па алтруизамот . Единствен прав пријател си на самиот себе.
Za zal toa vo denesno vreme e blagoslov,toa se prijatelstva so staz nad 7/10 godini,se sto e sklopeno podocna ne e vistinsko a i tie dolgite ne se sigurni poso lugeto se menuvaat.. jas od sekogo mozam se da ocekuvam zatoa i nisto ne ocekuvam od nikogo
Во ова време повеќе не. Секој гледа да те распраша за нешто за да прекаже на друг. Ако ти е добро ти завидува, ако ти е лошо не ни крева на телефон. Толку многу сум верувала на другарки се додека една пред очи не почна да излегува со мојот дечко. Сега ми е најубаво сама, цело време посветено на мене и за мене. Подобро сама одколку со сто лицемерни другарки и "цедење" на енергија. Сепак се е до возраста и искуството
Ех јас на 12 годинки сфатив дека НЕ ПОСТОИ. Си имав 5 школски другарки, неразделни. Заедно одевме, се враќавме од школо, учевме, шетавме, дури и нашите родители се зближија. И така еден ден јас бев кандидат за претседател на класот. НИТУ ЕДНА ОД НИВ не крена рака да гласа за мене. Ме облеа ладна пот, си останав подзината. Ме изгласаа деца со кои бев на ,,здраво''. Од тој ден си го пазам грбот од ''пријатели''.
Ќе бидеш многу посреќна ако ја отпуштиш таа случка од детството и се отвориш кон нови пријателства, кои можат да бидат прекрасни. Не се живее во минатото.
Јас па можи сум наивна ама верувам дека има. Само во повозрасната доба веќе имаме стандарди, не ни одговара секој, не му одговараме на секој па со тоа пријателствата се ретчат ама сепак можи да се најди некој / некоја сличен за разговор, кафе, смеа итн.. Е сега дека имаме повеќе обврски и трауми имаме..
Обично тие што зборуваат за "вистинско" другарство многу детски го сваќаат. Инаку за нормално другарство јас имам многу и многу лесно наоѓам.
sekako deka postoi, so mojata najdobra drugarka se znaeme uste od deca i potoa otkako se preselivme nie pak se druzevme i seuste se druzime