Дали дечкото може да ја сака и да биде верен на една девојка која му е прва и имаат долга врска?

Discussion in 'Врски' started by Iggy.A, Nov 16, 2015.

1. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Немам појма. Под влијание сум на нус појава од болка љубовна.

Cutiepie1 likes this.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Знаеш, знаеш. Велиш женското попрво ќе заебело, ама тоа ти е само оправдување. Разбравме.

Joi likes this.
  3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Мислам дека сум јасен со муабетов...
    Верував во Љубов, сеуште потајно верувам али официјално повеќе не верувам во ништо.

Cutiepie1 likes this.
  4. La.loca

La.loca Популарен член

Не може.

Herrera likes this.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Сега веруваш или не веруваш? Ме збуни :|

Слободните нивно право, нивен избор, ама тие што се ваши ако го прават истото што и вие се најголеми курвишта на цел свет, нели?

6. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Ми ставаш твои зборови во моја реченица. Не викам ништо. Што е битно дали верувам или не верувам? Што е битно моето мислење за нечив избор ? Слобода на избор , слободна воља ? Секој според своето....

7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Дечкото, беше јасен...Верувал во љубов, веќе не, поради тоа што некоја девојка го изневерила (гаѓам), и затоа, женското попрво би изневерило, отколку машкото.

Herrera and Prijatelot like this.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Да, може. Ама голема е шансата тогаш девојката да го изневери, нешто што мене ми се случи во втората врска.

Не сум се разочарал од претходната девојка, дури и бев 100% искрен дека ме има изневерено бившата, но тоа не ме прави лош човек или изгубен можеби премногу ја идеализирав па затоа така се случи, небитно.

Третата врска, сакав да се фокусирам потполно на неа, да не се почувствува запоставено или осамено, да и пружам љубов и внимание, а секако и доверба односно лојалност. Да речам дека.... ко че стапам во врска не ме интересираат други девојки, односно прекинувам секаков контакт на фб, инстаграм и општо. Дури и ако излегуваат другари со девојки, некако не ми се излегува, не сакам да нервирам својата девојка?

Сеедно, веќе некако ми е чудно кога и покрај искреноста, довербата (лојалноста), љубовта сепак пак одбивен. Ми се смачи малку. :D

Cutiepie1 likes this.
  9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Во оваа тема треба да одговараат ,искрено, само машки. А ние девојките може само да си кажуваме искуства.
    Јас мислам дека е реткост но, може.

Stark, Herrera and Cutiepie1 like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Има. Ретки се, ама има.

За иневерување, изневеруваат и мажите и жените... подеднакво. Само што жените се потаинствени, а мажите знаат да бидат поотворени во врска со неверствата, затоа што 'се мажи' и нашето општество им простува повеќе нив, отколку на жените.

hermosa likes this.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Баш па ти ќе кажеш кој да одговара :rofl:

Он топик:
    Јас пак мислам дека темата ви стана за лечење на комплекси. Секој што бил изневерен да сии каже дека сите жени се курви/сите мажи се оној збор што е машки еквивалент за курва (а не постои). Не сфаќате колку сте патетични ваљда. Еден станал женскарош, па јас ќе ја варам со кој стигнам - таа не смее ни да помисли на друг. Друг љубоморен и посесивен - требало штом стапи во врска со него да прекине комуникација со било кое машко. Трет клише - ја у љубав вјере немам. Не ви текна дека сте психопати кои не знаете да бидете нормални во врска и не ни заслужувате да не ве вараат?

theowndemon and lovestoneddd like this.
  12. Lincee

Lincee Нов член

Јас го имам истово искуство јас сум му прва на дечко ми и тој ми е мене 3 години сме заедно и мене ме копка и ме нервира тоа прашање дали би останал со мене цел живот пошто јас би останала он вика дека би бил и дека не гледа на работите да се биде со 10 ако со една му е најубаво би избрал да биде со една ама во денешно време ретко кое машко гледа така па многу пати сум се напнувала ради тоа.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Од досада и без други приоритети у животот, се ќе те копка.

14. Pacifist

Pacifist Популарен член

Може.Зборувам во мое име,не во име на цел машки род и би можел да бидам верен на една доколку ги исполнува сите мои очекувања на ментален,духовен и физички план.Овие три состојби прават човек покрај себе да ја има сретнато вистинската љубов и иако не сум бил со ниедна имам право да теоретизирам и чувствувам дека ова што го кажувам ми има смисла.Нормално да биде обострано и јас да ги исполнувам очекувањата на избраничката на моето срце.

15. Dentina

Dentina Форумски идол

Некој може , некој не може да остане верен. Ама како луге сме авантуристи, сакаме новини. Можеби во љубов е убаво стабилност, но во секс треба разновидност. Е сега, некои таа разноводност ќе ја постигмат и со еден човек и нема да им здосади. Некои пак емотивно ќе ср исполнети, сексуално не и ќе експериментираат. Трети пак никаде нема да се пронајдат. Генерализирања за вакви работи, ноу -ноу.

gjoker4e and Animali like this.
  16. Dreamgirl90

Dreamgirl90 Активен член

Mnogu retko, no sepak postojat :inlove:

17. Miss666

Miss666 Популарен член

Ма може бре, ако се сака, све се може.
    Сите луѓе не се исти. Некои сакаат ексурзии, некои сакаат стабилност, секакви не има. Зависи од човекот.

WildMk, Dreamgirl90 and Annora like this.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Прашање на кое нема еден единствен одговор кој би важел за сите дечковци.

И не мора да е само дечкото во прашање. И девојката може да не е верна.

Се е можно. Зависи од многу фактори.

Јас лично мислам дека не би можела со првиот да сум во долга врска, би се загушила. Самиот поим долга врска ме гуши. Сакам промени, ако не сакам да го сменам партнерот сакам брак, деца, а не врска од 100 години.

WildMk likes this.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Јас немам сретнато машко кое рекло дека му е криво што не останал со првата девојка. Шо знам...
    Искрено, не верувам дека постои таков. Не верувам дека постои тип кој има долга врска со првата девојка и притоа не се обидел да има нешто со друга без разлика дали мување, секс за една ноќ или обид воопшто за да освои некоја друга.

WildMk, lovestoneddd and gjoker4e like this.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Може но потешко.Бев прва муваторка и женска на едно дете, супер ни беше дур идевме, се глеавме се слушавме секад ме сослушуваше и трпеше бидејќи тој период ептен со краток фитиљ.
    И после 11 дена сфати дека не може више да ,,идеме” бидејќи не ме сакал.

Lella and gjoker4e like this.