Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали дечкото може да ја сака и да биде верен на една девојка која му е прва и имаат долга врска?

Дискусија во 'Врски' започната од Iggy.A, 16 ноември 2015.

1. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Немам појма. Под влијание сум на нус појава од болка љубовна.

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.602
    Допаѓања:
    79.222
    Знаеш, знаеш. Велиш женското попрво ќе заебело, ама тоа ти е само оправдување. Разбравме.

На Joi му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779
    Мислам дека сум јасен со муабетов...
    Верував во Љубов, сеуште потајно верувам али официјално повеќе не верувам во ништо.

4. La.loca

La.loca Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    7.813
    Не може.

На Herrera му/ѝ се допаѓа ова.
  5. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.400
    Допаѓања:
    60.023
    Сега веруваш или не веруваш? Ме збуни :|

Слободните нивно право, нивен избор, ама тие што се ваши ако го прават истото што и вие се најголеми курвишта на цел свет, нели?

На Nigredo Odor, theowndemon, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Ми ставаш твои зборови во моја реченица. Не викам ништо. Што е битно дали верувам или не верувам? Што е битно моето мислење за нечив избор ? Слобода на избор , слободна воља ? Секој според своето....

7. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    948
    Допаѓања:
    3.141
    Дечкото, беше јасен...Верувал во љубов, веќе не, поради тоа што некоја девојка го изневерила (гаѓам), и затоа, женското попрво би изневерило, отколку машкото.

На Herrera и Prijatelot им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    5.635
    Допаѓања:
    18.967
    Да, може. Ама голема е шансата тогаш девојката да го изневери, нешто што мене ми се случи во втората врска.

Не сум се разочарал од претходната девојка, дури и бев 100% искрен дека ме има изневерено бившата, но тоа не ме прави лош човек или изгубен можеби премногу ја идеализирав па затоа така се случи, небитно.

Третата врска, сакав да се фокусирам потполно на неа, да не се почувствува запоставено или осамено, да и пружам љубов и внимание, а секако и доверба односно лојалност. Да речам дека.... ко че стапам во врска не ме интересираат други девојки, односно прекинувам секаков контакт на фб, инстаграм и општо. Дури и ако излегуваат другари со девојки, некако не ми се излегува, не сакам да нервирам својата девојка?

Сеедно, веќе некако ми е чудно кога и покрај искреноста, довербата (лојалноста), љубовта сепак пак одбивен. Ми се смачи малку. :D

9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    3.601
    Во оваа тема треба да одговараат ,искрено, само машки. А ние девојките може само да си кажуваме искуства.
    Јас мислам дека е реткост но, може.

На Stark, Herrera и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.254
    Има. Ретки се, ама има.

За иневерување, изневеруваат и мажите и жените... подеднакво. Само што жените се потаинствени, а мажите знаат да бидат поотворени во врска со неверствата, затоа што 'се мажи' и нашето општество им простува повеќе нив, отколку на жените.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Баш па ти ќе кажеш кој да одговара :rofl:

Он топик:
    Јас пак мислам дека темата ви стана за лечење на комплекси. Секој што бил изневерен да сии каже дека сите жени се курви/сите мажи се оној збор што е машки еквивалент за курва (а не постои). Не сфаќате колку сте патетични ваљда. Еден станал женскарош, па јас ќе ја варам со кој стигнам - таа не смее ни да помисли на друг. Друг љубоморен и посесивен - требало штом стапи во врска со него да прекине комуникација со било кое машко. Трет клише - ја у љубав вјере немам. Не ви текна дека сте психопати кои не знаете да бидете нормални во врска и не ни заслужувате да не ве вараат?

На theowndemon и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  12. Lincee

Lincee Нов член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Јас го имам истово искуство јас сум му прва на дечко ми и тој ми е мене 3 години сме заедно и мене ме копка и ме нервира тоа прашање дали би останал со мене цел живот пошто јас би останала он вика дека би бил и дека не гледа на работите да се биде со 10 ако со една му е најубаво би избрал да биде со една ама во денешно време ретко кое машко гледа така па многу пати сум се напнувала ради тоа.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Од досада и без други приоритети у животот, се ќе те копка.

На Belgin1, Alisa22, Кена Рис и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Pacifist

Pacifist Популарен член

Се зачлени на:
    31 август 2018
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.264
    Може.Зборувам во мое име,не во име на цел машки род и би можел да бидам верен на една доколку ги исполнува сите мои очекувања на ментален,духовен и физички план.Овие три состојби прават човек покрај себе да ја има сретнато вистинската љубов и иако не сум бил со ниедна имам право да теоретизирам и чувствувам дека ова што го кажувам ми има смисла.Нормално да биде обострано и јас да ги исполнувам очекувањата на избраничката на моето срце.

15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    3.816
    Допаѓања:
    39.440
    Некој може , некој не може да остане верен. Ама како луге сме авантуристи, сакаме новини. Можеби во љубов е убаво стабилност, но во секс треба разновидност. Е сега, некои таа разноводност ќе ја постигмат и со еден човек и нема да им здосади. Некои пак емотивно ќе ср исполнети, сексуално не и ќе експериментираат. Трети пак никаде нема да се пронајдат. Генерализирања за вакви работи, ноу -ноу.

На gjoker4e и Animali им се допаѓа ова.
  16. Dreamgirl90

Dreamgirl90 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2019
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    30
    Mnogu retko, no sepak postojat :inlove:

17. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.348
    Допаѓања:
    3.606
    Ма може бре, ако се сака, све се може.
    Сите луѓе не се исти. Некои сакаат ексурзии, некои сакаат стабилност, секакви не има. Зависи од човекот.

На WildMk, Dreamgirl90 и Annora им се допаѓа ова.
  18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.943
    Допаѓања:
    36.075
    Прашање на кое нема еден единствен одговор кој би важел за сите дечковци.

И не мора да е само дечкото во прашање. И девојката може да не е верна.

Се е можно. Зависи од многу фактори.

Јас лично мислам дека не би можела со првиот да сум во долга врска, би се загушила. Самиот поим долга врска ме гуши. Сакам промени, ако не сакам да го сменам партнерот сакам брак, деца, а не врска од 100 години.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.190
    Јас немам сретнато машко кое рекло дека му е криво што не останал со првата девојка. Шо знам...
    Искрено, не верувам дека постои таков. Не верувам дека постои тип кој има долга врска со првата девојка и притоа не се обидел да има нешто со друга без разлика дали мување, секс за една ноќ или обид воопшто за да освои некоја друга.

На WildMk, lovestoneddd и gjoker4e им се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.320
    Може но потешко.Бев прва муваторка и женска на едно дете, супер ни беше дур идевме, се глеавме се слушавме секад ме сослушуваше и трпеше бидејќи тој период ептен со краток фитиљ.
    И после 11 дена сфати дека не може више да ,,идеме” бидејќи не ме сакал.

На Lella и gjoker4e им се допаѓа ова.