Не го контролирам, оти ако сака некој нешто да направи, до продавница ќе оди и ќе направи. Ако излезе сам, не значи дека тогаш баш ќе направи. Така да чил.
Не верувам во врски што преобладува контролата. Не сме малолетни па да се паземе да не знаеме што правиме. Врски што треба јас да контролирам некој или партнерот мене, не ми е љубов. Повеќе како опсесија.
Нема потреба да излегува без мене и јас со негови другари и он со мои другарки затоа Нема сомнеж. А тоа искачање сам со сингл другари во дискотека не на моја сметка.
Не, никогаш. Нејасна ми била поентата да контролираш некој и да сакаш да го знаеш секој негов чекор. Мене лично тоа ми е гушење и ми ствара фрустрација.
Не ја разбирам поентата од контролирање. Нели врска се гради на доверба? Од каде произлегува контролирањето? Ако сам од себе не си среќен, никој не може да те направи. И ако сам си фрик (склон на лаги, неверства) мислиш дека и другите се исти како тебе, и затоа не можеш да спиеш со чиста совест.
Најглупото нешто што може човек да си го направи сам на себе ,е да спадне под ниво и да контролира друг...така не ќе го зачуваш туку напротив ќе го изгубиш.... Никој не сака да биде контролиран.... Довербата се гради на сосем друг начин... Ако веќе почнуваш да контролираш ,да проверуваш значи дека нешто не штима....или во самата врска или имаш проблем самиот со себе....
Не да бидеш фрик али контрола мора да се има затоа што се верува слепо во секого некогаш не приметуваат кога се изневерени излажани а имало јасни знаци... ако го крие телефонот , ако излага без тебе во дискотеки ако го нема со саати да одговори на порака значи време е за контрола. Доверба слепа во НИКОЈ.
Не го контролирам воопшто, ми нема поента тоа и имам доверба во него. Излегува сам со другарите по кафани, дискотеки, па што? И јас го правам истото со другарките. Сметам дека секој од нас треба да си има и свој живот, да се види со свое друштво, а не цело време да сме врзани еден за друг, ќе фати монотонија така.
Мене ова ми е абсурд. Ако некој сака да те изневери, не те почитува до тој степен, ти ако сакаш врзи го за себе, пак ќе те изневери ако има желба.
Која? Моите екстровертни пријатели одат постојано, за музиката, за играњето, hell, дури и за пиењето. И не, никој нема ни за секс најдено некој, дури и во тие шо се сингл, оти целите ги набројав кои се. Јас, која уствари сум сингл и би имала корист од одење таму - ме престимулира музиката и луѓето и не одам. Ако некој сака да изневери не му треба диско, или некоја друга локација. Му треба само желба. Ако нема желба сегде е безбеден. Ако има - нигде не е.
А која е целта на дискотеката? Сакаш да кажеш дека сите што се во врска и одат во диско без партнерот со намера да го изневерат? Еве јас во овие 4 години како сме заедно многу пати сум била во диско без него па замисли не сум го изневерила
А зошто да не оди по дискотеки? Не треба да има свој живот ако е во врска? На мене ова никогаш не ми било јасно. Тој што сака да изневери ќе го направи тоа. Не му треба дискотека. Јас не можам да бидам со некој кој ме контролира.
Не е за изневерувањето туку што се става достапен на пазарот. Таму секогаш се оди за запознавање секогаш ми се ставале машки, па и него девојки а ако е за играњето и музика може заедно да идеме. Принцип е.. сите парови што ги знам или одат заедно или не идат во дискотека.
Пазарот И мене ми се ставале па сум ги одбивала. Штом ти е страв од тоа дека ќе му се ставаат и дека може да направи нешто со некоја значи немаш доволно доверба во него. Ако е за така, може да му се стави некоја било каде, на кафе еве да речеме. Или и таму не го пушташ сам? Ех да беа дискотеките главно место каде што произлегуваа неверствата...
Да сум ко тебе ќе го пуштам секаде. Гледај го ова на друг начин, ако те изневери сам се елиминира од твојот живот. Ем време ќе ти заштеди, ем нема да се мислиш цело време. Дека и до тебе па да е нон стоп и тоа не е некоја гаранција.
Да во ред и во продавница ке му се ставаат нели? Ја не го држам и он сам неќе да иде дискотеки дели исто мислење. Не е за доверба туку почит спрема мене ако ме сака зошто има потреба да иде сам со сингл другари кој што се дојдени само за 1 работа , и неможеш да ми кажеш дека се иде у диско за музиката само тоа е 1% од луѓето. Сите само идат од коњопој на коњопој само да дојдат до некој контакт и не викам дека ќе ме изневери туку може да се избегне непријатна состојба со самото тоа што ќе бидеме заедно. Јас се вклопувам во негово и он во мое друштво така да никој не е запоставен. Не е работата за неверство пак ќе кажам јас си имам правила мои ако него не му се свиѓаат чао пријатно. Тоа е мое мислење не за дискотеки сам во врска и пред него било така и после него. А дали ќе ме изневери не се замарам секој сам си поставува правила во врската . Тоа е моето мислење и не е нешто којзнае колку конзервативно.