Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали и колку го контролирате вашиот дечко?

Дискусија во 'Врски' започната од Miss-HeLL, 25 мај 2012.

1. АнаКрембанана

АнаКрембанана Активен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2022
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    10
    Не го контролирам, оти ако сака некој нешто да направи, до продавница ќе оди и ќе направи. Ако излезе сам, не значи дека тогаш баш ќе направи. Така да чил.

На warrior и Dudo им се допаѓа ова.
  2. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2018
    Пораки:
    3.894
    Допаѓања:
    14.701
    Не го контролирам, ни ме контролира.
    Иаме слобода, си веруваме.

На _Naumche_ му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    177
    Не верувам во врски што преобладува контролата.
    Не сме малолетни па да се паземе да не знаеме што правиме. Врски што треба јас да контролирам некој или партнерот мене, не ми е љубов. Повеќе како опсесија.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dead.flower23

dead.flower23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    683
    Нема потреба да излегува без мене и јас со негови другари и он со мои другарки затоа Нема сомнеж. А тоа искачање сам со сингл другари во дискотека не на моја сметка.

5. Feniksgirl

Feniksgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    4.289
    Допаѓања:
    7.396
    Не, никогаш. Нејасна ми била поентата да контролираш некој и да сакаш да го знаеш секој негов чекор. Мене лично тоа ми е гушење и ми ствара фрустрација.

6. Sucubus

Sucubus Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2021
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    1.217
    Не ја разбирам поентата од контролирање.
    Нели врска се гради на доверба? Од каде произлегува контролирањето?
    Ако сам од себе не си среќен, никој не може да те направи. И ако сам си фрик (склон на лаги, неверства) мислиш дека и другите се исти како тебе, и затоа не можеш да спиеш со чиста совест.

7. New live

New live Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2022
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    495
    Најглупото нешто што може човек да си го направи сам на себе ,е да спадне под ниво и да контролира друг...така не ќе го зачуваш туку напротив ќе го изгубиш....
    Никој не сака да биде контролиран....
    Довербата се гради на сосем друг начин...
    Ако веќе почнуваш да контролираш ,да проверуваш значи дека нешто не штима....или во самата врска или имаш проблем самиот со себе....

На Momchilo и Nela678 им се допаѓа ова.
  8. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    683
    Не да бидеш фрик али контрола мора да се има затоа што се верува слепо во секого некогаш не приметуваат кога се изневерени излажани а имало јасни знаци... ако го крие телефонот , ако излага без тебе во дискотеки ако го нема со саати да одговори на порака значи време е за контрола. Доверба слепа во НИКОЈ.

На lovely91 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    Не го контролирам воопшто, ми нема поента тоа и имам доверба во него. Излегува сам со другарите по кафани, дискотеки, па што? И јас го правам истото со другарките. Сметам дека секој од нас треба да си има и свој живот, да се види со свое друштво, а не цело време да сме врзани еден за друг, ќе фати монотонија така.

10. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    683
    Личност во озбилна врска не оди во дискотеки без партнерот. Сите знаеме која е целта на дискотеката :)

11. Nela678

Nela678 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2022
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    177
    Мене ова ми е абсурд. Ако некој сака да те изневери, не те почитува до тој степен, ти ако сакаш врзи го за себе, пак ќе те изневери ако има желба.

На sweet-cherry, Just.do.it, Purpleheart и 3 други им се допаѓа ова.
  12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.496
    Допаѓања:
    165.950
    Која? :)

Моите екстровертни пријатели одат постојано, за музиката, за играњето, hell, дури и за пиењето. И не, никој нема ни за секс најдено некој, дури и во тие шо се сингл, оти целите ги набројав кои се. Јас, која уствари сум сингл и би имала корист од одење таму - ме престимулира музиката и луѓето и не одам.

Ако некој сака да изневери не му треба диско, или некоја друга локација. Му треба само желба. Ако нема желба сегде е безбеден. Ако има - нигде не е.

На Базерка, sweet-cherry, Nela678 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    А која е целта на дискотеката? Сакаш да кажеш дека сите што се во врска и одат во диско без партнерот со намера да го изневерат?:D
    Еве јас во овие 4 години како сме заедно многу пати сум била во диско без него па замисли не сум го изневерила:?:

На Nela678 и SummerGirl им се допаѓа ова.
  14. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.046
    Допаѓања:
    36.081
    А зошто да не оди по дискотеки? Не треба да има свој живот ако е во врска? На мене ова никогаш не ми било јасно. Тој што сака да изневери ќе го направи тоа. Не му треба дискотека. Јас не можам да бидам со некој кој ме контролира.

На Nela678 и ana-sweet им се допаѓа ова.
  15. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    683
    Не е за изневерувањето туку што се става достапен на пазарот. Таму секогаш се оди за запознавање секогаш ми се ставале машки, па и него девојки а ако е за играњето и музика може заедно да идеме. Принцип е.. сите парови што ги знам или одат заедно или не идат во дискотека.

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    2.583
    Пазарот:rofl:
    И мене ми се ставале па сум ги одбивала. Штом ти е страв од тоа дека ќе му се ставаат и дека може да направи нешто со некоја значи немаш доволно доверба во него. Ако е за така, може да му се стави некоја било каде, на кафе еве да речеме. Или и таму не го пушташ сам?
    Ех да беа дискотеките главно место каде што произлегуваа неверствата...

17. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    12.402
    Да сум ко тебе ќе го пуштам секаде. Гледај го ова на друг начин, ако те изневери сам се елиминира од твојот живот. Ем време ќе ти заштеди, ем нема да се мислиш цело време. Дека и до тебе па да е нон стоп и тоа не е некоја гаранција.

18. dead.flower23

Се зачлени на:
    2 јули 2019
    Пораки:
    404
    Допаѓања:
    683
    Да во ред и во продавница ке му се ставаат нели? Ја не го држам и он сам неќе да иде дискотеки дели исто мислење. Не е за доверба туку почит спрема мене ако ме сака зошто има потреба да иде сам со сингл другари кој што се дојдени само за 1 работа , и неможеш да ми кажеш дека се иде у диско за музиката само тоа е 1% од луѓето. Сите само идат од коњопој на коњопој само да дојдат до некој контакт и не викам дека ќе ме изневери туку може да се избегне непријатна состојба со самото тоа што ќе бидеме заедно. Јас се вклопувам во негово и он во мое друштво така да никој не е запоставен.

Не е работата за неверство пак ќе кажам јас си имам правила мои ако него не му се свиѓаат чао пријатно. Тоа е мое мислење не за дискотеки сам во врска и пред него било така и после него. А дали ќе ме изневери не се замарам секој сам си поставува правила во врската . Тоа е моето мислење и не е нешто којзнае колку конзервативно.

Последна измена од модератор: 24 ноември 2023
    На Curious cat му/ѝ се допаѓа ова.
  19. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.027
    Допаѓања:
    12.402
    Во ред е да се има правила, али стравот е тука. Барем тоа го гледам. Како и да е, секој со своите.

20. Hisha

Hisha Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2021
    Пораки:
    1.476
    Допаѓања:
    5.304
    Не го, ако сам не знае да се исконтролира ебате мажот ебате врската…

На eliesaab, SummerGirl, Spicy Senorita и 2 други им се допаѓа ова.