1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Дали луѓето се менуваат?

Дискусија во 'Психологија' започната од Unfaithful18, 5 јуни 2010.

1. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Се менуваат, некои на добро - некои на лошо.
    Се е до луѓето, кој како сака да се смени. Има некои што себе се нарекувале "badass & motherfucker" но сфатиле дека всушност тоа не е толку интересно колку што звучи, па се смениле на добро. Сега се внимателни и грижливи дечки/девојки, среќни, и тие и нивните семејства. Исто така, постојат и оние, кои сметаат дека биле добри предолго време, па сега се смениле во "badass & motherfucker". Сметале дека овој начин на живот може да ги промени, да им донесе среќа.
    Маката човекот може да го смени од корен, јас верувам во ова.

2. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Секој за себе нека зборува... :worried: Има луѓе кои на инат на светот не се менуваат! (не сум тоа јас, еден мој близок) :|

3. sweat2

sweat2 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    80
    Секако дека се менуваме,јас кај мене остеив доста голема промена откако ја запознав љубовта на мојот живот,а секако и други работи ми влијаеја ама најмногу љубовта..........

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.611
    Се менуваат. ^_^ :nod:
    Еве јас променив мислење за носење тренерки, сладолед од ванила и претседателот Барак Обама.
    :D

5. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    Се менуваат.

6. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.551
    Допаѓања:
    13.894
    Околината , условите, луѓето, нашите убедувања не тераат да се менуваме.

7. tina-63

tina-63 Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2012
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    1.694
    Mislam deka mnogu tesko se menuva nekoja licnost znaci treba da pomine pogolem vremenski periot,mnogu trud i sekako zelba za toa.Blagodarna sum na edna licnost koja se trudese zaedno so mene da bidam ona sto sum denes.pozzz:)
    [mod-kirilica:2o46pynw][/mod-kirilica:2o46pynw]

8. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    Дефинитивно не .. не се менуваат ,само некои ги прекриваат подобро а некои полошо своите постапки :@

9. awayfromyou

awayfromyou Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2012
    Пораки:
    423
    Допаѓања:
    299
    Секако дека да.Сите ние во животот имаме доживеано и падови и успеси.Животот постојано ни приредува изненадувања(добри или лоши)..Просто кажано ЖИВОТОТ НЕ МЕНУВА.Сигурна сум во тоа,зошто јас се сменив,животот ме смени и тоа на полошо.Постојано ми се вртат црни мисли во главата,постојано плачам,паѓам во депресија,изгубив мн личности(едноставно си заминаа од мојот живот),ги имам моите родители и мојот дечко,кој ме има многу повредено но сепак му простив , како и јас не знам.Сега е се во ред.Тој ми е прв дечко,прва љубов,тој ми е се на светот:).Се трудам да се изборам со се , да продолжам понатаму..Се чувстував како да сум во некој лавиринт од кој нема излез...

10. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Времето го менува човекот, сакал тој или не. Бебенцето е табула раса а што сум јас на моите 29 години, а што ке бидам на 60??? Сигурно истата личност не!!!!Од секоја надеж, од секој подем, од секој пад, од секое ново искуство било позитивно или негативно, ете нова бразда на лицето на мојата психа, а со тоа на мојот однос и мојата надворешност.

11. Beyonce87

Beyonce87 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    38
    Да луѓето се менуваат во се

12. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    Не.
    Никој не може да се смени во целост-една до две навики можеби,но секогаш ќе има корен од нив

13. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Можеби можат да сменат нешто,некоја нивна навика или особина,ама карактерот не може во целост да се смени.

14. Devojka20

Devojka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2012
    Пораки:
    115
    Допаѓања:
    54
    Не за џабе рекле : " Вук длаку мења, али чуд никада „... ;) Луѓето не се менуваат се`тоа е прилагодба... Се прилагодуваат...

15. homealone

homealone Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    1.286
    Допаѓања:
    361
    луѓето колку и да сакаш да ги смениш неможеш тие ќе си останат такви какви што се но може да се прилагодат во одредени ситуации

16. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Додека се гради личноста на човекот и додека сеуште го оформува карактерот и своите ставови може милион пати да се смени, но после тоа, откако тој процес ке заврши,сите понатамошни промени би биле само површни, прилагодувања и сл.

17. Heleny

Heleny Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2012
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    876
    Се менуваат луѓето, да. Впрочем, ги менува средината во која живеат, луѓето кои ги опкружуваат, образованието кое го стекнуваат, парите со кои се здобиле на ваков или таков начин.
    Апсурдно е да се очекува од човек да остане на ист левел денес и по 10 години. Се менуваат размислите и погледите на светот.
    Наравот останува! ;)

На julie77 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2012
    Пораки:
    1.012
    Допаѓања:
    686
    Верувам дека некој може да се промени..Но тоа не бидува одеднашка,туку полека по полека,дел по дел,некој доколку сака може да се смени :)

19. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    2.553
    Се менуваат секако, дали на добро дали на лошо, факт е дека се менуваат луѓето.
    Во општество кое се менува, во кое владеат нови закони, во кое се менуваат вредностите, неможе секој човек да размислува исто, некогаш ќе мора да го промени своето мислење, па дури и своите дела.

20. popins

popins Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    206
    Допаѓања:
    253
    Лугето се менуваат, мегутоа не драстично. Само онолку што треба да се прилагодат на една одредена ситуација.