Дали луѓето се потолерантни кон убави жени?

Discussion in 'Психологија' started by Nezna28, Jul 13, 2014.

1. anonymousgirl03

anonymousgirl03 Истакнат член

Да.. секој ден се соочувам со такви.

2. Beautiful_girl..

Beautiful_girl.. Истакнат член

Дефинитивно мажите се потолерантни кон убави жени, тие секогаш би застанале и би и помогнале на убава жена а на некоја што не е толку убава не би и помогнале со толкава воља, така мислам јас, барем од искуство :)

3. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Povekjeto mazhi nemaat kojznae kakov vkus, obichno skoro sekoja zhena koja veruvaat deka bi gi zela predvid im e ubava.
    A univerzalnata ubavina ja cenat i zheni i mazhi (so retki iskluchoci).
    Ok, sum pishala vekje vo minatiot post :D

4. crimson

crimson Форумски идол

Кон мене никој не е толерантен, ќе почнам да мислам дека не сум убава :D

ku4ence, fallenangel, Yipman2 and 5 others like this.
  5. Magnolija

Magnolija Популарен член

Што знам, ама сум сфатила некогаш дека насмевката стварно помага. Настрана клише цитати, ама така е. Не ми е проблем да се насмевнам кога сум во некоја неволја или нешто слично, ама во нормални денови. Ако не сум расположена или крајно изнервирана, гајле ми е, никој не е толку вреден за јас да му глумам.

Ми се има случено да ми префрлат за изгледот, ама такви работи не допираат до мене. Тоа се нивни комплекси.

eliesaab, mode-kristina and crimson like this.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Да. Посебно мажите да. Повеќето жени напротив знаат да бидат многу позлобни.

ku4ence, okcenzi, jagotka123 and 4 others like this.
  7. Monica*

Monica* Активен член

Да постојат мажи кои се потолерантни кон убави жени отколку кон некои кои не го задоволуваат нивниот вкус и ги сметаат за грди. Поентата е дека сите луѓе се убави и посебни на свој начин некои се повеќе убави некои помалку.
    Убав човек не е само човек кој изгледа физички убаво , убав човек е човек кој освен надворешниот изглед има и убава внатрешност.
    Не треба да се оценуваат луѓето врз основа на нивниот надворешен изглед, нивната облека , парите иако денеска сите така ги оценуваме луѓето. Гледам да не гледам од таа страна да не го гледам само тој надворешен лажен сјај кој лесно може да те примами и излаже. Научив да гледам подалеку од надворешниот изглед да погледнам длабоко во внатрешноста на еден човек да ја видам нивната внатрешна убавина за тоа сум среќна и горда на самата себе. Погледнав длабоко во душата на еден човек кој ме привлече со неговиот карактер, интелигенцијата , начинот на размислување. Тој човек кој на почетокот ми изгледаше не толку убаво и не ме привлекуваше физички стана за мене најубавиот човек кој го познавам човек кој ме сака, почитува , третира како принцеза , кој секогаш знае како да ме насмее.
    Бидете толерантни кон сите луѓе без разлики на нивниот физички изглед бидејки сите сме луѓе, имаме чувства , срце и душа и никој не сака да биде повреден и осамен.

8. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Посебно ако полицаец застани згодна жена за прекршок - одма се топи и простува. А таа кутрата дури и возачката и е со поминат рок, а тој не ја ни приметува возачката.. :))))

fallenangel likes this.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Мажите се потолерантни кон убави жени. Можеби очекуваат дека ќе добијат нешто.

10. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се,се!!!!!

11. Silver.E

Silver.E Популарен член

Повеќето мажи не се толерантни туку се лигушести по жениве, не убава, каква сака нека е. Како жена да немаат видено.
    А, жените не можат да поднесат побава жена покрај себе - добро познат факт. :lol:

Petar80 likes this.
  12. Bridget

Bridget Форумски идол

Пoрaнo сaкaв дa верувaм декa нaчинoт нa кoј мaжите ги гледaaт жените е некaкo сличен нa нaчинoт нa кoј женa гледa мaж. Сo тек нa време гледaм декa пенисoт кaј нив oдлучувa зa мнoгу рaбoти, a глaвaтa јa кoристaт зa дa гo oпрaвдaaт тoa штo гo чувствувa oнoј дoле. Кaј припрoсти, пoеднoстaвни мaжи тoa е леснo видливo, oние другите кoи демек нa нивo пoгoре се, тие ќе рaциoнaлизирaaт мaлку пoвеќе aли нa крaј истo ти е.

eliesaab, Victorian, okcenzi and 5 others like this.
  13. s&s

s&s Истакнат член

Мажите се потолерантни, да, додека жените сосема спротивно. Има исклучоци, но меѓу жените владее љубомора :)

mila1111 likes this.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Ako nekoj so neprivlechen fizikus na nekakov nachin me iznervira/isprovocira, potsvesno mi doagja "vidi go ovoj/ovaa na shto lichi, najde da mi se zanesuva" :D I vednash mi pominuva nervozata. Mozhebi (sigurno) nema da go izgovoram na glas, ama vo mislite kje figurira toj mal fakt.
    Shto znachi - da, fizichkiot izgled pravi razlika kako gi percepirame lugjeto.

Last edited: Feb 24, 2016
  15. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

До некаде се согласувам со тебе.Велам до некаде,зашто не постои универзална убавина,секој има различна перцепција кон убавината.
    Он топик: Мажите(со исклучоци) се потолерантни.А жените(со исклучоци),пак се љубоморни.

16. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Postoi. Lica na koi skoro nikoj ne mozhe da im najde zamerka za mene se poim za univerzalna ubavina. Lugjeto zboruvaat deka ubavinata e relativna samo zatoa shto takvite sovrsheni lica se poretki.

Last edited: Apr 4, 2016
  17. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Well, ако критериумот е пуштање преку ред и во среде гужва, отстапување место, правење пат кај што нема,.... и зилион такви работи... значи убава сум. Значи, ме толерираат.:$ Значи да почнам да злоупотребувам.
    Јес.]:)
    :P

theowndemon, Yipman2 and Bozica1980 like this.
  18. maca cvet

maca cvet Истакнат член

Мислам дека тоа е вистина. Сите мажи кога ќе видат некоја згодна женска ( така да се изразам) веднаш почнуваат да и обрнуваат поголемо внимание од некоја друга која е помалку убава од неа.
    Тоа е природна појава кај машкиот пол која за жал не е баш убава бидејќи човекот или жената не се гледата по надворешниот изглед туку по душата

mode-kristina and Elissa like this.
  19. macencef

macencef Популарен член

Jes, site mazi se potolerantni kon ubavi zeni. Cist primer: eden maz pcuese vrnese zaradi toa sto vozacot pred nego (znaci dvata vozea) pocna da koci da ne znae kade odi i slicno....koga se razminaa i koga vide deka toa e vsusnost negovata zgodna komsivka, samo se stopi i mu otpozdravi...zamislete da ne bese taa, da bese nekoja grda devojka ili komsivka? Ova e cist primer

20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Јас мислам дека сепак луѓето се потолерантни кон пријатни, а не кон убави жени. Некоја може да е убава но да е толку дигната што никој нема да сака да и излезе во пресрет. Додека пак има жени кои просто зрачат со некаква пријатност и енергија на кои човек со задоволство би им помогнал за нешто. Барем моето досегашно искуство така говори.

eliesaab and mode-kristina like this.