Дали можеби имам сида?

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by silvija20, Aug 30, 2010.

1. gogo jj

gogo jj Нов член

hshs

Attached Files:

2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Може преку рана ама ако те допре со крв или такво нешто.А ако имаш само рана и те допре со рака не може

3. gogo jj

gogo jj Нов член

ima organizacija zaedno posilni dosta mi pomognaa testovite se besplatni i odma gi davaat

4. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

За да се пренесе вирусот при орален секс, потребно е вршителот на дејството да има ама баш онака рана која крвари во устата. Внатре во устата се лачи плунка која делува против вирусот и го неутрализира одма. Шансата да предсемена течност/вагинална течност/семена течност допре до таква раничка постои, но е многу тешко на тој начин да се пренесе вирусот... Од самата Ph вредност е невозможно. Е, сега, ако баш постои некоја рана, дупки, ваден заб и место кое крвари баш онака обилно - тогаш шансите се поголеми.

5. gogo jj

gogo jj Нов член

utre gi zemam rezultatite pa kje vidime

6. Јаневски

Јаневски Популарен член

Нема шанси за четири дена да почне манифестација на симптоми од ХИВ.
    За четири дена нема ни на тест да се покаже, доколку имаш.

Disconnected_ and tamche995 like this.
  7. Evagj

Evagj Нов член

Дали може да се пренесе преку обетки? Јас најдов обетки, ги исчистив со чист алкохол, на нив немаше никаква крв ама за секој случај,и денес го носев ама цело време ме јаде да не имала особата што ги носела некој вирус. Читав дека можело сида да се пренесе преку игли па затоа овој сомнеж почна да ме јаде. Може ли или не?

8. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Не ставајте на кожа сешто ќе ви дојде под рака. Шансите се минимални, скоро никакви да имаш било каква болест, а не пак ХИВ. Сепак, тестирај се 3-4 месеци подоцна.

Evagj likes this.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Хив не живее долго надвор од тело, на отворено. Значи- не.

tamche995, H.VAGA, Evagj and 2 others like this.
  10. danichap

danichap Moderator Staff Member

ХИВ вирусот надвор од телото, на воздух, мислам дека е активен само околу 1.5 минута.
    Шансите за хепатитис ц се x10, хепатитис б x 100.
    Не само што сигурно било подолго изложени на воздух, туку и си дезинфицирал... би рекла не.

Evagj and WildMk like this.
  11. еленагхс

еленагхс Активен член

Пре две години имав незаштитен однос, сега прв пат ми се појавува херпес и отечени жлезди досега не сум имала после неколку дена почнаа да ме болат непцата читав по интернет дека се можни симптоми на хив и испаничив многу незнам што да мислам бев на забар ми кажа дека од пад на имунитет можное да ми се дешава и поради тоа што носам протези аманезнам све на тоа ме тера да мислам а страв мие да појдам дасе проверам да не дознае некој плус незнам ни каде се прават такви испитувања не сум од скопје

Tekkyi likes this.
  12. nena2010

nena2010 Форумски идол

преку ига се пренесува ако лицето кое има ХИВ вирус се боцне и одма после него со истата игла на која има крв се боцнеш и ти. Не се пренесува на начин ти како што мислиш.

13. Saraa

Saraa Популарен член

Pisi mi lp

14. butterfly.285

butterfly.285 Активен член

Ај малце кажете ми за сидата дали може да се пренесе преку лижење,односно денеска се деси тоа да му го лижам и незнам после тоа некако како да неможам да се искашлам убаво,нос ми е затнат..дали се тоа некакви симптоми на сида или само настинка пошо заспав со мокра коса минатата вечер???

15. ninja35

ninja35 Форумски идол

Ако немаш СИДА, тогаш голема веројатност е да имаш Ебола... таа полесно се добива од лижење...
    А и од мокра коса се добива....

16. Dentina

Dentina Форумски идол

Драга , орален секс се вика тоа, или фелацио, пушење вулгарно, лижење за друго се користи.
    Едуцирај се , аман , како се пренесуваат болести. Прво учење , па пракса , не обратно.

17. A_star

A_star Истакнат член

1: Не, немаш сида
    2: Следен пат едуцирај се, прочитај, го имаш чичко Гугл, пред да се брукаш на социјални мрежи.

butterfly.285 likes this.
  18. Sunlightwoman

Sunlightwoman Активен член

Ve molam za pomos. Se somnevam deka mozebi imam sida t.e hiv virus. Momentalno sum verena i sum 8 godini so verenikot, no pred nego imav odnosi so tip koj mi bese decko. Tipot bese golem zenkar, me izneveruvase a ako ne gresam odese i so prostitutki(toa go doznav podocna). Koja e verojatnosta da me zarazil so sida? Bev mala i glupava i nekolku pati imav odnosi bez zastita. Sega slucajno citajki za sidata, procitav deka mozno e simptomi da ne se pojavat i poveke od 10 godini i sfativ deka seuste postoi moznost da bidam zarazena. Svetot mi se rusi ovie denovi. Planiram da odam da s eproveram, no ke mozam duri od ponedelnik.
    Zavcera zemavme krv so verenikot, pravime redovni proverki i zabelezavme deka i dvajcata imame niski leukociti. Na internet pisuva deka sidata moze da e pricina za toa. Sega uste povekje paniki me fatija posle rezultatot. Pocnav da zamisluvam deka sum zarazena i sum go zarazila i nego. Navistina ne znam sto ke pravam.
    Ako se prenesuva taka lesno neli site ke bea zarazeni? Iskreno ne poznavam par koj nemal odnosi bez zastita. Ne znam sto da mislam, mozebi samo se tesam. Ve molam za vase mislenje i izvinete za latinica nemam poddrska na mob.

19. Disconnected_

Disconnected_ Активен член

А бившиот твој има сида или самата си заклучи?

20. Sunlightwoman

Sunlightwoman Активен член

Ne sum vo kontakt, samata pomisla deka odel so mnogu devojki me ubiva.