Ништо не ти е. Ако ти требаше ова за да се смириш, еве сум, а и сигурна сум дека знаеш дека така не се пренесува
Здраво, сакам да направам тест за сида, ако можи да ми кажите некои добри места каде можам да се тестирам? Можи да е и на приватно, ако знаете цена кажете поздрав
Да спиеш добро ама и да размислиш малку до каде со стереотипите ??? Ако бил хомосексуалец автоматски има ХИВ/СИДА??? О Боже, какви стереотипи владеат !!!
Што ако е хомосексуалец? Божее, денеска имаш поголема шанса од хетеро луѓето да закачиш нешто одколку од хомосексуалците.
Сидата најпрво се појавила кај хомосексуалците. И денеска најголем број заболени се од геј популацијата кои се заразиле преку незаштитен однос со маж.
Зборувам конкретно за во нашата држава. Лани на пример до 1.12 имало 36 заразени со хив/сида, а од нив само 2 биле жени (според Институт за Јавно здравство). На ТВ кажуваат на секои 3 или 6 месеци колку заболени има од хив/сида и колку од нив се мажи, а колку жени. Факт е дека сидата потекнува од хомосексуалците, тоа го пишува во книгите и секој професор на факс и и во средно тоа ни го спомнал. Едит: На страната на ИЈЗ пишува дека до 2016 г. имало 311 заболени од хив/сида, а од нив само 53 се жени.
Со еден дечко имав секс. Вагинален со заштита орален без заштита. Го прашав вечерва дали има шанси да има хив/сида рече не. Ама не ми е за верување... Рече направил тест крајот на мај.... Ќе побудалам. Колкави се шансите преку орален да добијам сида?
Здраво ајде кажете ми тест на 2 недели и тест на 4 недели негативно колку се точни во здравен дом дали треба тие мисли да ги тргнам од глава Kрв ми земаа и чекав еден ден за рез, ми рекоа реферетна вредост иста не променета фала многу
здравоо ако го имаш правено во скопје сигурно е точно додека и во другиве градови мое мислење би требало да е како што ќе ти кажат
Во пон одам на уште еден тест тоа е на 6 недели и толку веке со тестовите морам да си ја смирам мојата психа