Никој неможе да го осуди мојот избор, ниту моето мислење. Затоа што никој не ги пробал моите чувства, ниту моите болки..
И тебе жена ти кога ќе те изневерува, нема да можеш да ја осудиш за нејзиниот избор, нема да можеш да ја осудиш за тоа што прави мајмун од тебе и што ти набива рогови, бидејќи не си ги пробал нејзините чувства и болки. А за тебе со такво мислење, бидејќи поддржуваш неверство и сигурно ја изневеруваш жена ти, треба со иста мера да ти се врати и на крај да ти ги удри клоците, затоа што не ѝ треба таков неверен маж како тебе на жена ти.
Неверство оправдувам кога би се работело за времиња во кои разводот бил редок поим кога мажот би ја злоупотребувал својата сопруга физички или ментално. Се трудам да не судам премногу, зошто хеј, сеуште ги немам сите одговори на прашањата. Сепак, предавството не го толерирам ете кога би се работело за мене и мојот партнер, било кој да направи нешто такво, болката би била преголема и длабока. Ако можете да се извлечете со развод доколку сте несреќни, сторете го тоа, не изневерувајте, зошто со неверство првенствено се изневерувате себе.
Кратко и јасно. Неверството е болест ! Зошто неверство, при толку љубов, разбирање и почит од страна на партнерот? Ама, тоа се луѓето, да се направат фраери, ќе изневерува, ќе повредува, и дури од како ќе ја изгуби саканата личност, ќе се свести, но предоцна.
Toa e секако личен избор, ама според мене тие што изневеруваат грешат и треба да размислат каде не им штима во врската или бракот. па го прават тоа. Не оправдувам такви личности, било машки или женски затоа што ми се дволични. Му го ... долниот на друг, а потоа се лапа со дечкото. Каков морал е тоа?
Точно, личен избор, но го доведуваш во прашање другиот, врската се состои од двајца нели? Зошто повредување, зошто неверства, кога во една врска можете да имате се? Свесни ли се колку ќе го повредат партнерот со тоа? Душевната болка нема надомест.
Дури и да си во момент понесен од емоциии, страст, ти правиш избор да изневериш. Неверството е грешка, никогаш не е исправно, но пред се е прво личен избор.