Не сме креирани да бидеме моногамни. Тука има колективна еволутивна "вина". Инаку неверството е апсолутно секогаш личен избор.
Личен избор. Ако ти е убаво со некој, нема да размислуваш на неверство. На тоа поле, не постои грешка.
Никој не вара од грешка, да не не го познале партнерот во тој момент или што?! Личен избор си е, си вараш пошо така ти чини. Не го оправдувам, у секој случај
Не постои изневерување „на грешка“. Личен избор е, секој знае точно што прави кога се впушта во такво нешто.
Не постои таков тип на грешка. Ќе се опнеш со некого и ќе станеш сабајлето, ќе ти текне уствари дека си во врска. Уау.
Личен избор дефинитивно. Многу пати ми се има случено да сум со некоја и сум бил мртов пијам и ми се појавувале 1001 друга девојка ама никогаш не сум изневерил ниту пијан ниту трезен не битно дали сум во врска или само излегувам или пак сме на почеток со допишување Никогаш не сум ни помислил на неверство а камоли па да изневерам.
Секако дека е личен избор. Како може да биде грешка да изневериш некого. Панталоните сами се соблекле можеби.