Грешка ако се каете после стореното дело. Дело за кое вие сте вложиле труд време и комуникација и договор за да го сторите то. Личен избор и мизерија од карактери се изневерувачите.
Да избор е. Не би го изневерила по никоја цена. А и емоционално сум моногамна, кон една личност можам да имам емоции.
Nikogash ne vikaj nikogash. Sve svetici izgleda se sobrale na forumov. Ne opravduvam neverstvo. Sekogash ima golema prichina za toa, defekt vo vrska, osveta,povredenost,bes,nedovolno vnimanie od partnerot, nagoni,izbor Ili dr. Vo momentot koga svojata dusha ke ja vidish vo dushata na drugiot ke sfatish. No ne frlajte kamenja po drugite.Zivotot ke vi dade lekcii na mudrost.
Izbor e. Eve pred nedela dena staviv kraj na edna vrska bidejki ednostavni ne odese.Sto trebase eve da napravam?Da go izneveram bidejki ne me ispoonuvase? Trebase se sto nemav so nego da idam so drug da go imam i posle pak da lezam do nego kako nisto da ne se slucilo?Ne mozam...zatoa go napraviv najdobroto.Podobro toj na edna ja na druga strana..Sega i da go vidam mozam da go poglednam vo oci.Ama neverstvo ne bi prifatila kako opcija.
Како може да биде грешка? Како по грешка ќе изневерите некој? Може да е грешка ако некој те издрогирал па не си свесен што правиш во тој момент, се друго е избор.
Мислам дека неверноста доага од ситуација на верската помегу себе. Мислам дека ако една верска е јака и стабилна на тој случај нема да се слуци неверснот , но ако во верска со партнер или партнерка почнува да има нај мал сомнеж или недостаток на сексуална желба тоа е старт на неверност .
Еве што кажува Chat GPT Прашањето „Дали неверството е грешка или личен избор?“ е длабоко и комплексно, бидејќи допира до етика, психологија, емоции и индивидуални вредности. Еве неколку перспективи кои можат да ти помогнат да размислиш: 1. Неверството како личен избор Слободна волја: Повеќето луѓе веруваат дека секој има контрола над своите постапки. Ако некој избере да биде неверен, тоа е свесна одлука, дури и ако таа одлука е донесена во момент на слабост. Одговорност: Во овој контекст, неверството е акт за кој личноста треба да сноси одговорност, без разлика на околностите. 2. Неверството како грешка Импулсивност и емоции: Понекогаш луѓето дејствуваат импулсивно, водени од емоции, алкохол или други фактори. Во овие случаи, неверството може да се смета за момент на слабост – грешка која не мора да ја одразува суштината на личноста. Покајание: Ако некој искрено жали и признава дека згрешил, може да се види како „грешка“, особено ако постои желба за поправка. 3. Комбиниран пристап Во реалноста, најчесто е и двете: Личен избор да се преземе нешто што е потенцијално разрушително; Грешка во смисла дека личноста не ја проценила доволно длабоко тежината на последиците или не се справила добро со своите емоции или фрустрации. Културни и лични вредности Како ќе го гледаш неверството многу зависи и од: Личните принципи; Вредностите на врската/бракот; Околината и културниот контекст; Причините зад неверството (на пр. емоционално занемарување, желба за потврда, итн.).