Па добро, еве и јас не би можела да изневерувам во врска, но има луѓе на кои тоа не им пречи. Посебно во долгите врски, партнерите некогаш имаа потреба од промена, а не сакаат да ја напуштат врската ( поради вложувањето во неа и времето потрошено ) па одат на оваа варијанта. Некои партнери се договараат, во смисла - ај да си дадеме простор малку еден на друг, па да видиме потоа дали да продолжиме или не ! На некому по ваквите авантури, врската им се „подобрила" ( можеби се зацврстила по пробувањето со други ), па уште се заедно, на некому не, па си се разделиле. Секој има право на избор да си прави што сака во својата врска. .
Самото неверство не тера после да му се умилкуваме на дечкото и да бидеме подобри кон него но тоа по мое мислење не е добро. Никој не заслужува да биде така изигран и изневерен. А кога тогаш ќе се дознае и толку од врската.
Nikako, vo nikoj slucaj neverstvoto nemoze da vlijae pozitivno vo edna vrska, kako moze, so sto moze da vlijae pozitivno so toa sto vi pokazal partnerot kolku ste vazni vo negoviot zivot, kolku ste pocituvani, ceneti i sakani ? So toa sto ve napravil budala? So toa sto ne mislel na vas i na vasite custva dodeka si pravel/a kejfovi so nekoj/a drug/a ? Kako moze pozitivno da vlijae koga taa misla ne ke mozete da ja izvadite od glava, ke bidete povredeni, skrseni, ponizeni, sto e najtragicno vakvite idioti ke vi go promenat zivotot, vo sekoj/a nareden/a ke se somnevate i tesko ke mozete da veruvate i steknete doverba i celosno da se opustite i da uzivate, iskustvata losi/dobri go menuvaat covekot
Познавам многу парови кои имале таков период па врската сега им прераснала во брак. Ако некој сака ќе биде спремен да прости, секако ако другиот си ја признае грешката и сфати што направил. Јас мислам дека позитивно би влијаело само ако партнерот ептен се покае, а другиот е спремен да прости.
Неверството дава позитивен резултат само тогаш кога ќе разбериш за истото. Сфаќаш дека личноста покрај тебе била погрешна, ја елиминираш ако си јак карактер и продолжуваш понатаму. Доколку се деси неверство во веќе основано семејство тогаш последиците се со катастрофални размери и секоја чест на поединците што остануваат во истото (јас не би издржала) еднаш ако изневериш ќе изневеруваш и друг пат