Родена сум со таков дух ... од секад сум сакала да сум машко во врска со се и сешто , денес иако сум поголема ама знам да си се облечам у дрес и широко и да фурам ко машко Си се љубам ваква со ваков дух
некогаш?! ја само си посакувам да сум машко да се одморам од месечни циклуси и депилации и ред други глупости.. http://www.youtube.com/watch?v=AWpsOqh8q0M&ob=av2e
Да... и после ќе поминам покрај Бата или Графити..или ќе видам Лобутанки на нет. И неќум инстантно НЕЌУМ.
Колку пати само сум посакала .. Си велев ех да бев машко ке ги смував сите јаки девојки.. Сега кога ке размислам , да бев машко ке си најдев една девојка , ке и ги симнев ѕвездите, ке направев да се чувствува една, единствена.. А вака како чупе сеуште го барам вистинскио.
Да. Кога ќе си го видам целулитот или кога ќе застанам пред плакар и се чудам што да облечам. Исто и кога се замарам со некои дебилни работи, на пример одам на роденден и бојата на украсната ќесичка мора да одговара со бојата на поклончето макар тоа да значело дека цело Скопје треба да го превртам за да најдам иста нијанса. Кога солзи ми течат поради неибежните депилации, кога не можам да станам од кревет поради месечниот циклус. ..Катастрофа.
Многу пати сум посакала ама само поради тешките моменти кои жената ги доживува како менструации,раѓања,и чуда! Иначе сакам да сум жена и мило ми е што сум!!
сум посакала и тоа милион пати пред некој ден читав на нет едно Мк списание пишуваше дека во Германија за 30 000 евра се прави операција од машко-женско (незнам кој будала би отишол освен можда гејовите)
Ехе да беше само еднаш . Секогаш кога ќе имам болна или обилна менструација за еднаш бар во месецот да не трпам нето такво. Кога ќе бидам излезена надвор и ќе ми се оди во веце, машките полесно се снаоѓаат ние треба да најдеме веце ако не дури дома кога ќе дојдеш ќе си трпиш. Да ги видам чуствата спрема љубената, што и како навистина машките чуствуваат спрема онаа која ја сакаат. Да видам како е да се биде со нивен полов орган. Да видам шти мислат за било која ситуација. И има и други причини зашто сум посакувала да бидам машко (макар некогаш и на еден ден). Но сепак поубаво ми е како женско, мада мислам дека повеќе во животот би се снашла како машко (бар јас).
Да, сум посакала. - Најмногу сум посакала, кога сум се нашла во ситуација сама да треба да одам некаде доцна во ноќта, ми фуфка бе, те гледаат манијаци со лиги в уста и со светнати очи, како женско да немаат видено. И тогаш што си мислам: Ех, како не бев машко - Друга работа што ми се допаѓа кај машките е тоа што мислам дека имаат поцврсти и поубави пријателства. Нормално дека и кај нив постои љубомора, завидливост итн.ама не колку кај нас женските. Многу повеќе се дружат, многу поголеми друштва имаат, и многу повеќе си помагаат откако ние. -Има моменти кога посакувам да сум машко и при менструација и депилација Зошто толку нас да не боли, а нив не? Зошто кај мажите влакната да се секси и мажествени, а кај женските да се грозни? Ама не ми е толку битно ова, ретки се тие моменти, јас сум храбра жеснка
Последните неколку месеци да! Ама тоа оти многу го читам Мураками Чат пат другаркит околу мене стварно ми се како кокошки и малце ми се смешни нивните ставови и проблемчиња и кога гледам дека не прифаќаат помош бегам со мојот најдобар другар. Ама финтата е тоа што и тој ме смета за кокошка Па би сакала да сум машко и да свирам гитара, да се сакам силно со некоја девојка и да донесувам многу во мојот стан. Сигурно би била некој скриен уметник што се лечи спиејќи со многу девојки. Ама тоа можеби оти ја читам Љубов во време на колера Шо знам... некогаш е убаво да си маж