Дали понекогаш стравувате дека можеби нема да се омажите?

Discussion in 'Врски' started by Oluska, Mar 10, 2010.

1. meckicka

meckicka Истакнат член

Da be mora da si godini vo vrska nie so mm bevme tri meseci pa sto mi fali nisto a znam nekoj sto bea so godini vo vrska pa pak ili se svalerisuvaa ili se razvedoa zatoa toa nema pravila

2. Passionate23

Passionate23 Активен член

Ич немам страв.Верувам во себе и знам дека тоа ке биде кога ке дојде прав момент. И во последно време слушам мајка ми како збори дека сум требала да забрзам..ОК РОДИТЕЛ...битно јас си знам кога...

Tanjamm and Milobebence like this.
  3. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Си поминуваат годините, гледам скоро сите мои врснички се во сериозни врски и сите сакаат да се омажат, да бидат среќни и да имаат фамилија, арно ама други проблеми има што мене ми покренуваат прашања.
    Во денешно време, можноста за пристап кон интернет е возможна во секое време и на секое место, што ги прави луѓето желни да си ги исполнат мрачните перверзии и да се задоволат на страна ако не се задоволни во бракот или во врската, наместо да седнат и да си ги решат проблемите како што треба.
    Мислиш дека познаваш некого, но 100 % не можеш да познаваш никого. Многу е тешко да изградиш доверба, посебно ако имаш докази дека некој ти работи нешто зад грб. Од виртуелноста ќе премине во реалноста и ќе биде многу лошо.
    Денес најтешко е да најдеш дечко што е искрен. Мислам дека секој има излажано за нешто, но најтешко е ако лаже за врската. Убаво е да мислиш дека имаш стабилна врска и дека го сакаш па чекаш тој да ти докаже нешто, ама некако не оди. Веднаш се јавува сомнеж и ако е некоја девојка како мене доаѓа и до докази. Тука е крајот на таквите глупости.
    После две вакви ситуации во кои сум се нашла мислам дека како поминуваат годините се потешко би се решила да стапам во брак, заради тоа што не сакам да ме лаже некој, ниту па да ме прави будала. Не стравувам, само се разочарувам од помислата дека некои луѓе се подли и гнаси.

Last edited: Sep 18, 2016
    MayDiamonds, Tanjamm, Petar80 and 8 others like this.
  4. Aleksandar1212

Aleksandar1212 Истакнат член

Ако еден од партнерите лаже, немора да значи дека не те сака,, туку може да сака да сокрие нешто.Најубаво е двајцата да се искрени, ама тешко тоа оди на обете страни.

Интернетот и социјалните мрежи не само што водат кон други перверзии туку го менуваат и начинот на размислување кај самата индивидуа.Ако некоја нејзин/а пријателка се слика на фенси плажа или слично се појавува желбата и самата индивидуа тоа да си го пружа, па така и перцепцијата во реалноста се губи.

Мислам дека најпрвин треба да се разговара за погледите кон индината, па да се образложи сегашноста и двајцата партнери да се сложат во истата реална сегашност.

Најмногу од се што прави раздор во една врска е љубомората... каде е, дали е навистина искрен... и сл.
    И да не се преокупирани со мислата, што другите мислат за нивната врска.
    Убавината е минлива.

5. Chopard

Chopard Истакнат член

Да, страв ми е дека нема да се омажам.
    Не заради тоа што лошо изгледам или имам комплекси туку заради тоа што се разочарав од последната врска. Мислам дека е многу тешко да најдеш дечко кој е спремен да стапи во брак и кој е спремен на компромис.
    Повеќето мажи се неизживеани и бркаат женски кога се во брак. Од таквите ми се лоши.
    Можеби е подобро да не се омажам од колку да сум во брак со некој лажго.

6. CrazyGirl23

CrazyGirl23 Истакнат член

Хм, не. Никогаш немам размислувано, бидејќи знам дека со сигурност еден ден ќе се омажам.
    Еве и да не се омажам, па не е крај на светот :lol:

Tanjamm and ZbUnEtA* like this.
  7. Babyby

Babyby Популарен член

Не ми е страв... од судбината неможеш да избегаш.

Tanjamm, natemila and ***nekoja*** like this.
  8. Gushkalo

Gushkalo Истакнат член

Ako se omazam toa ne e garancija deka kje bidam srekjna, najvazno mi e da bidam srekjna pa dali mazena ili ne ne e vazno.

natemila, Aleksandar1212 and NOVAVON like this.
  9. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Бракот никогаш не ми бил приоритетен во животот. Никогаш не сум се плашела да останам немажена дури јавно со бивши партнери сум споделувала да не се залетуваат дека не сум некоја брачна жена што сонува од малечка да облече бело,да се омажи и толку. Имам желби/амбиции/замисли кои не сакам брачните стеги да ми ги уништуваат.

10. Nut

Nut Истакнат член

Исто:rofl:

Petar80 and natemila like this.
  11. m.i.s

m.i.s Истакнат член

Воопшто не!
    И да не се омажам и стапам во брак со одредена личност нема да правам проблем. Би живееле заедно, би имале деца, би била среќна и без тие венчавки, свадби, ветувања дрн дрн. Стапувањето во брак не ми е никаква гаранција дека ќе останам со тој човек по секоја цена. Битно е да се има почит, разбирање и љубов.
    А и ако е друга ситуацијата, да не најдам човек кој би сакал да биде со мене, да треба да бидам цел живот сама, океј. Целата енергија би ја насочила кон професионален успех и самонадоградба и би имала милион миленици околу себе (многу сакам животни). :D

MayDiamonds and ZbUnEtA* like this.
  12. Vik'Toriah

Vik'Toriah Истакнат член

Искрено да.

13. Згодно Момче

Згодно Момче Истакнат член

Од она што највеќе се плашиш на крај тоа се случува. Размислувај позитивно и кога ке ти дојде оваа мисла само Ignore/block
    Не треба да стравувате да ќе се омажите или не, никогаш не се знае во животот, понекад работите доаѓаат толку брзо и спонтато се случуваат и на крај во вода целиот страв.
    И на крај ви посакувам добро, среќа и радост, млади девојки сте полесно ви е за разлика од нас машките. ;)

Last edited: Dec 3, 2016
    Tanjamm likes this.
  14. natemila

natemila Популарен член

Никогаш не се плашев дали ќе се омажам или не. И на крај се омажив многу мала на 18 год...на 19 више имав керќа и убав брак. Но со текот на времето ја изгубивме љубовта и мирот во бракот. Сега имам 28 години и сум сама мајка со една прекрасна ќерка. И више не размислувам за брак. Сега знам дека веќе не сакам да се мажам.....

Nigredo Odor, ku4ence, elimkd and 3 others like this.
  15. Cinderella12

Cinderella12 Истакнат член

На кој како му е судено така ќе си дојди тоа.. Нема зошто плашење и јас се плашев па ете се омажив .. на секој ќе му дојди времето кога е пишано

Rama likes this.
  16. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Нема пρичина за стρав најлесен чеκоρ е бρаκот е отκаκо ќе го напρавите тој чеκоρ со неκој што недоволно го знаете после тρеба да стρавувате дали е болен у мозоκ пρави лоши ρаботи сите сте свесни κаκви психопати постојат затоа очи отвоρете да не ви биде κасно имам сестρа помала стално и збоρам да внимава со κаκов дечκо иде κамоли неκој маж да и се погоди таκов од пишаното не се бега али неκад сами си го пишуваме со сρеќа неκа ви е

17. Vip83

Vip83 Истакнат член

Навистина во последно време ме фаќа страв дека ќе останам немажена! Но, си викам нека биде како рекол ГОСПОД.

Rama likes this.
  18. Rama

Rama Форумски идол

Колку и да звучи фрустрирачки,си мислам да,речиси сигурна сум дека нема да се омажам.
    Не дека сум немала прилики до сега,или нешто да ми фали,далеку од тоа,но доста пребирлива и неодлучна личност сум,а далеку од совршена.
    Па ако ми било пишано да сум сама тоа е,нема да се форсирам,само колку да не сум сама,што ќе биде нека биде ;)

19. Paprika

Paprika Активен член

kolku god ste

20. Rama

Rama Форумски идол

Иако девојка или жена не се прашува за години,еве да не бидам некултурна,ќе ти одговорам-скоро наполнив 28 :D
    А зошто прашуваш?

cresa-jagoda likes this.