Оти толку негативно, дека не го фатила првиот. Може така а може и да биднало со тој првиот, ама не одело, па дошол другиот. Се може.
Јас ја разбирам темава како рошхарова дамка:кој како сака може да си ја толкува Јас на пример, имав да бирам меѓу шеик и инжињер, и шеикот ми беше прв избор, ама ја него му бев трета, па се решив за вториот избор те мојот сегашен партнер, јбг
Темава во стил "учи ме мајко карај ме, како да ја земам Лилјана". И на крај "кучка Лилјана не дојде", па си најдов друга. Оние што не бирале туку им се само случила врската се отпад на општеството? Дали ќе дојде некој да каже: "партнерот не ми беше прв избор, се омажив/оженив ради реда, колку да не сум сама"?
Демек, сакаш да бидеш со еден, ама одбираш друг, оти не може да си со првиов? Па шо и да било така за некој/а? Не значи дека првиот/ата ќе испаднел/а поарен/на од вториот/та... Иначе, немало друг со кој сум сакала да се омажам... уште помалку, дете да му родам... Така испадна во мојов случај... Не дека џам свиткав...