Како помала да, ама само надворешно, од типот на каков ќе ми биде фустанот, како ќе изгледам и сл . На тие години со овој памет, само би се молела да најдам човек кој бескомпромисно ме сака и почитува и за среќа на своја кожа почувствував колку вреди тоа (секако, се надевам дека не сум се излажала...ах јас и тој мој скептицизам ).
секоја девојка сонувааааааа за деноот кога кје бидее невестаааааааааааа јааааааас одваај чекамм фустаноот сакам да ми бидеее од напрееед кратоок до коленоо, и надолее да се пуштаа хехе
Не. Сакам да се омажам, како и сите други девојки ама некако во глава неможам да си создадам слика како невеста. Времето ќе покаже што и како ќе биде.
Јас никогаш не сум се замислувала како невеста. Арно ама, бев невеста. Татко ми сакаше да правам свадба и јас му го направив ќејфот.
сум се замислувала како мала. сега како доага време за свадби некако не ми иде на памет што и како ке биде,но сакам нешто едноставно и скромно
Се замислував Низ годините вкусот за венчаницата ми се менуваше. Од балски раскошен, до кратко модерно фустанче, па долг припиен фустан со гол грб. Само фризурата не ја сменив, секогаш се замислував со пунџа под која излегува велот. За два месеци ќе дојде и тој ден, јас нема да носам венчаница бидејќи нема да правиме типична свадба. Секако дека ќе бидам дотерана и ќе бидам во бело, но тоа ќе биде обичен фустан, без тулови и слични тракатанци. Знам дека ќе бидам можеби не невеста каква што се замислував, ама сигурно ќе бидам најсреќна!
Да! Се замислувам и одсекогаш сум се замислувала во балски фустан, со некое по едноставно фризурче. Торти, сарми и слично не доаѓа во предвид. Вел ОБАВЕЗНО!
Не, никогаш. Како мала се замислував единствено како балерина. Никогаш не сум имала мерак по венчаници од соништата, дури се сомневам дека кога ќе се мажам ќе направам свадба, ама тоа е друг муабет. Едноставно, не сум таков тип на девојка, не ме фасцинираат венчаниците воопшто и не се замислувам во такво издание.
Дефинитивно не. Никогаш не сум мечтаела ниту за венчаници, ниту за велови, фризури, шминки и чевли. Сето тоа ми е излишно и безпотребно. Никогаш не сум мечтаела ниту пак за ора, ресторани, венци, свирачи, китки итн... ова никако и никогаш нема да можам да го сварам а камоли да сум го мечтаела и посакувала. Никогаш не би дала брдо пари за вакви "луксузи" и веселби од овој тип, да така секој со свој карактер желба и став.
Da vo posledno mnogu cesto se zamisluvam kako nevesta so raskosen fustan i taka prirodna sminka no samo toa go zamisluvam a svadba lele nikako se se mislam da bide taka mala i kako nekoj sobir masite da bidat ukraseni so beli navlaki nadvor i taka nekoja violina da sriri vo pozadina
Не.Никогаш не сум мечтаела да бидам невеста,да имам свадба и сл.И да се мажам еден ден,сигурно тоа нема да биде свадба со народна музика,премногу гости итн..
Еве си најдов тема да си изнадрдорам. Прво, не мислам ништо лошо за оние кои се замислуваат и сакаат да се невести и за тие другите на кои тоа не им е желба и животна цел. Јас спаѓам во оваа втора група. Знаете, во несфатените, чудни за македонското општество жени. Ниту се замислувам некогаш како невеста ниту пак сакам да бидам. Имам стабилна врска со нормален дечко и многу му е јасно кажано моето мислење околу бракот (thank God we're on the same page). Едно парченце хартија со потписи не е доказ дека некого ќе сакаш цел живот и дека цел живот ќе го поминеш со него. Важна е конекцијата меѓу две лица (без разлика дали станува збор за хетеро или хомо брак) која се негува со љубов, почит и разбирање. Би сакала да живеам со човек со кој ќе ги имам овие работи. Не ми треба неговото презиме, прстен или скапа свадба. За мене е тоа непотребно трошење пари. Сите знаеме дека трошоците за свадба се преголеми, зошто со тие пари да не се оди на некој убав далечен одмор или да се инвестира во некоја заедничка идеја (дом, бизнис и сл.)? Зошто свадба со гости кои ги гледаш прв пат во животот? За нив ли да давам пари, а утре да слушам муабети каква била свадбата, а каква требало да биде? Си забегав јас од темава. Најјако ми е кога ќе видам "classy" невести или ептен "модерни", а на свадбата вришти турбо фолк или народни со 600 орца вртење, а тие глумат класични фацки или рок/метал бајкери. Инаку, почитувам невести и свадби со посебен уникатен стил (друга боја на венчаница освен бела, патики наместо високи потпетици, природни фризури и шминки, опуштени забави и приеми со модерно музиче). И тоа.
не никогаш, просто никогаш не ме интересирале такви работи ,ниту сум се лепела по излози да гледам фустани и да си правам филмови како би ми стоеле или што ти ја знам свадба не правев од причина што за мене свадбата е плод на човечката глупост (без навреда).
Никогаш не се замислував како невеста, едноставно бегав од целата таа идеја, чувствував страв, но на денот на венчавката сакав да трае вечно.
Понекогаш да, но ме фаќа срам. И чуствувам скоро ќе биде ко што запнал дм Само сакам скормна свадба не 300 гости ниту одење по невеста и сите тие адети.
Не. Единствено од модна перспектива, бидејќи не ми се допаѓа што носат повеќето невести, па ми доаѓаат некои идеи како една венчаница би требало да изгледа.